herkese merhaba. 2017 modem i20 1.4crdi arac sahibiyim. hankook 185 65r15 88t lastik var. önlere 34 arkalara 32 psi basiyorum. havayi bastiktan sonra arabanin gidisi baya iyi konforlu oluyor. ama 1 hafta sonra her lastik 3 4 psi filan salmis oluyor ve sürüş konforunda bariz belli oluyor lastiklerin inik oldugu. hava basarkende belli oluyor. 3 psi civari eksik cikiyor. sizce sorun nedir? her 10 gunde bir lastiklere hava basmaktan sıkıldım. sizce lastikleri yenilemelimiyim?
Benim de başımda benzer durum vardı , aliexp.. den 4 yıl önce satın aldığım harici TPMS sensörleri vardı siboplarda , önce saçma değerler dedim , basınç ölçerle ölçtüm evet düşük çıkıyordu , pilini değiştim yine aynı sonra sensörlerden kaçırdığını fark ettim , sonra ekran arızalandı ve sonunda cihazı sensörleriyle beraber iptal ettim. Ve ilk başa döndüm , siboplara krom kapakları taktım , havaları da petrole ve lastikçiye güvenmediğim için Michelin 12266 model lastik şişirme makinesi aldım , hepsini 34 yapıyorum , 1-2 hafta sonra bakıyorum 1-2 düşük çıkıyor ve tamamlıyorum. Etrafımdan , park yeri zemini beton onun için düşer dediler ama yine de tatmin olmadım , jantlarım CMS -1059 Silver düzgün ve temiz , en son lastiğin birine vida girmiş ona da fitil attılar velhasılı sürekli lastik havalarıyla mücadele halindeyim. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ön lastikler daha fazla iniyor. 3 4 psi kadar. arka lastikler ise okadar inmiyor. 2 3 psi kadar iniyor
Lastikçiye gidin durumu anlatın onlar çözer. Benim de Yaris'te 1 lastik iniyordu. Söktüler hepsini güzelce paslarını temizlediler boyadılar. Lastikleri taktılar sıkıntı çözüldü. Başlamışken hepsini yapalım dediler hepsini de güzelce temizlemişlerdi.