selamlar arkadaslar i20 aracim bu sabah 2.3 km bir yola gittim lastik sensoru yandi kenara cekip stop edip tekrar calistirdim sonmedi ayni yolu geldim geriye sonmedi lastiklerde anormal durum yok fakat forumda ELENTRA isimli arkadas serviste bunun daichi marka navigsyonlu cihazlarin bsinc sensorunu etkiledigini ogrendigini yazmis konunun devami hakkinda bilgi vermemis bilgisi olan varmi acaba
bugün sönse yarın hava soğuyor yine yanıyor. Petrole gidiyorsun biraz şişiriyorsun düzeliyor. Arkalara 36 önlere 34 bastım yanmıyor artık ama bıktırdı gerçekten. Arabaya kompressör aldım. Çok gereksiz yerlerde uyarı veriyor, bi bakıyorsun hava soğumuş yine. bari hangi lastikte sorun var onu gösterse ama o da yok.
Hangi lastik daha cok iniyosa muhtemelen onda sikinti vardir farkli bi petrolde havalari bas sonra tekrar bak bi kac gun kullan tekrar git hangisinde sikinti var cikar birde lastijleri tek tek kontrol et belki civi vida girmistir veya suboplarda hafif kaciriyor olabir senin sorun lastuklerle ilgili sensorde problem yoktur
kullanıcıları lastik basınç uzmanı yapmak için birebir icat bakıyorum ki artık kullanıcılar hava sıcaklığının ve sürüşteki lastik ısınmasının lastik hava basıncına etkisini öğrenmeye ve bu bilgiyi kullanmaya başlamışlar
Muhtemelen lastiklerden birisine çivi vb bir cisim saplanmıştır. Yavaş yavaş havasını indiriyordur. Bir süre hava basmayıp sonra petrolde hepsine hava basarken kontrol edin basınçları. Hangisinin havası daha az ise ona saplanmıştır muhtemelen. 2 defa başıma geldi ve tıpkı bahsettiğiniz gibiydi benim sorunumda. ( Birinde çivi diğerinde ise sert bir odun parcasi girmiş) Bu sekilde sorunlu lastiği tespit ettim ve lastikciye gittim. Yama yaptı. 1-2 km sonra söndü gösterge. LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Haklisiniz ama genelde ix35 lerde frekans karistirmasi olabiliyor SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şirket aracim reno fluence da yol bilgisayarı resetleme butonu lastik basınç menusundeyken basılı tutunca, o anki değerleri referans olarak kabul edecek şekilde resetliyor sistemi.
lastik patlak olabilir.. ışık yandığında tüm lastik havalarını kontrol et düşük olan varsa o lastiği kontrol ettirin. bendede vardı arka sol düşüktü sürekli baktırdım çivi çıktı lastikten.
Dün servise gittim, abi bunlar çok hassas sensörler o yüzden böyle yapıyor dedi. Hepsine 35 bastı, bugün yine yandı. 10 km sonra söndü, akşam yine yandı sonra söndü. Kısacası beni deli etmekten başka işe yaramıyor Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ben bole aorun yasa adim sadece kendim indirmistim havasini yandi sora tamladim 35 yaptim hepsini sonu bidaha yanmadi
kendim indirdim ben havalari fazla geldi bana demekki 33 yapmistim ben yandi simdi 35 yaptim kapidaki talimatlara uyup sondu hemen bidaha yanmadi
Hyundai i20 lastik basınç sensörüm kırılmıştı.(sensör bozuk olduğunda gösterge panaline ki ışık yanar söner, lastik patlaksa sadece yanar) fotoğrafını çekip aliekspres ten aynı sensörü pulup satıcı ile iletişime geçip klonlamasını yapıp gönderin dedim. Çok uygun bir fiyata aldığım sensörü takdırdım. Belli km sonra kendini kalipre edip lastik basınç sensörü ışığı söndü. Sağlıklı bir şekilde çalışıyor.