Merhaba değerli hyundai kullanıcıları. 2015 model dizel i20 sahibiyim. dün motor soğukken kontağı açınca ön kaputtan silgeç motoruna benzer bir elektrikli motorun uğultusunun geldiğini fark ettim. daha önce böyle bir ses duyduğumu hatırlamıyorum. sizce bu normalmidir çalışan hangi parçadır, cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler
Merhaba.Dizel arabalarda olan ve soguk havalarda devreye giren kızdırma buji sesi olmasın. Yaklaşık 2-3 sn sürer.Bi gozlemleyin derim. GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Ses arka koltukların olduğu bölümden geliyor ise; Bahsedilen ses yakıt pompasından gelebilir. Araç çalışır iken kontağı kapattığınızda; yakıt pompası yakıt pompalamayı keser ve borulardaki yakıt depoya geri dönebilir. Kontağı açtığınızda; yakıt pompası, yakıtı enjeksiyon sisteminde hazır tutmak için, yakıtı hızlıca pompalar. Benzin pompasının alt kısmında yakıt girişini sağlayan depo borusu, içinde küçük bir motora bağlı bir çark, üstünde ise yakıt çıkışını sağlayan bir çıkış borusu bulunmakta. Araç uzun süre çalıştırılmadığında, çarkların içindeki yakıt depoya döner. Marşa basarken, yakıt pompası güçlü bir şekilde çalışarak ateşleme öncesi hazırlık yapar, yakıtı depodan çarkın içine gelene kadar '' Vınnn '' tarzında bir ses çıkar. Buna da Yetkili Serviste '' ateşleme öncesi hazırlık '' deniyor..