Öncelikle merhabalar.Ben Yeni i20 arabamdaki kolçağın yerinden hiç memnun değilim.Çok geride.Acaba öne alınabilir mi.Yaptıran arkadaşlar var mı?
Hocam kolçağın montaj ayağının yeri sabittir , siz koltuğu geri alıncada pedallar uzak kalıyorsa kolçağı kulöanamazsınız. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Halil bey foruma hoşgeldiniz, elite kasa aracın dolu modellerinden olduğu için herhangi bir sökülme ileri geriye alma olmuyor. Ben jump kasa aracımı aldım, kolçağımı taktırdım , gayet kolumun hizasında ve çok rahat. Dolu kasalarda bu imkan yok ve yaptıranan olduğunuda sanmıyorum. İyi sürüşler
Aslında civicteki gibi kolcağın en üstteki parçanın 10cm kadar öne kayar şekilde yapsalarmış daha kullanışlı olurmuş ama şuan için yapılacak bir şey var gibi görünmüyor. Sent from my iPhone using Tapatalk
starexe kolçak ararken bunu görmüştüm kızaklı kolçak ilgimi çekmişti http://www.otoavm.com/hyundai-i20-kizakli-kolcak-ve-adaptoru
Benim i20 de bu kızaklıdan var ve ileri çekince kolunun altına tam geliyor , alttan ayarlı ve istersen yükseltip kullanabiliyorsun yani bayağı marifetli sayılır ayagı ise araca özel (i20 için ). iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Bir mühendis olarak, yeni i20 kolçağını tasarlayan mühendise teessüflerimi iletiyorum. Kolçak, sırf olsun diye konulmuş. Bu kolçaktan ancak boyu 1.80 ve üzeri olanlar memnun kalacaktır sanırım. Dirseğimi ağrıtmaması için, suni bir deriyi sünger desteği ile diktirip lastiklettirerek şimdikinin üzerine geçirmek gibi bir planım var henüz fırsat olmadı. Uzun yola çıkın, geride kalmasının kullanım kolaylığını bozmasının yanında, temas yeri kolunuzun altındaki kasın yoğun olduğu bölgeden dirsek tarafındaki kemiğin dışa yaklaştığı bölgeye yaklaştığından (bu metabolik tarif beceriksizliğimi tıpçılar ve diğer sağlıkçılar hoşgörür umarım ) ağrıya da sebep olduğunu göreceksiniz, tecrübe ile sabittir. El freninin kolçak içindeki çıkıntısı da ayrı bir husus. Sonuç olarak, i20 orijinal kolçağı büyük bir hayal kırıklığı. Bu harika dış görünümlü, iç mekanı da bir o kadar başarılı ve sessiz yeni i20 böyle başarısız bir kolçak tasarımını haketmemişti bence.
Hyundai bu konuda üzerine düşeni yerine getirmeli; araçları geri çağırıp yeni kolçak takarak bu sorunu ücretsiz olarak gidermelidir. Sonuçta kusurlu bir tasarımdır. Kolçakların değişmesi için illede birilerinin mahkemelerde dava açmasını beklememelidir. 2015 yılında Türkiye'de beğeni kazanıp 20.000 adet satmış olduğu bu modeli satınalmış kullanıcılarına en azından bir teşekkür babında bu jesti yapabilirler diye düşünüyorum.