İlk nazarlık mı desem ne desem bilemedim.... Tırnak ucu kadar boya atmış taşmı çarptı ne oldu bilmiyorum sağında solunda görünmüyor ama küçük küçük boyalar atmak üzere gibi. Şimdi bu böyle dursa bişey olurmu acaba yoksa rütuş mu yaptırmak lazım.. zamanla çürüme falan olurmu acaba.. yoksa nazarlık niyetine öylece kalsın diyorum...
Geçmiş olsun. Devamı gelmez inşallah. Foto mu yanıltıyor bilmiyorum ama boyası atmış yerin hemen üstünde aynı kalınlıkta bir de darbe/çizik var gibi duruyor. Bir şey çarpmış gibi de sadece alt tarafın boyası atmış gibi.
evet boya üzerinde hafif hafif oyukluklar var. resimde büyük gibi ama serçe parmağın tırnağı kadar bişey.. şimdi kedi şeyini görmüş bilmem ne demiş gibi bişey ama işte can sıkıyor.. arabayı alalı daha 1 ay yeni oldu boyamı vurdurucaz şimdi napcam bilemedim..
Araç daha yepyeni, insanın morali bozulur tabi. Tırnak kadar bir şey ama ihmal etmeyin. Zaman geçirmeden servise götürün, ilk mesajınızda dediğiniz gibi başka yerlerde de problem varsa. Yoksa "ohooo, 2-3 ay olmuş" , "tazyikli suyla mı yıkattınız" , "stabilize yola girmişsiniz" gibi ipe sapa gelmez bahanelerle sorumluluğu üstlerinden atmak isterler.
ABD ve AB pazarlarına girebilmek için artık sadece emisyon standartlarına uymak yeterli gelmiyor maalesef. Sıkı çevre koruma yasaları yüzünden artık boyalarda solvent, fren balatalarında asbest kullanamıyor üreticiler. Hyundai'ye özgü bir şey değil. Artık boyalar (özellikle plastik parçalarda) daha kolay atıyor, balatalar daha erken bitiyor maalesef.
derin çizik değilse benim bir önerim var. Sigara külü ile ovarsanız kayboluyor. Boyayı inceltir mi bilmiyorum ama sigara külü ıslak parmağınızla ovarsanız o bölgeyi az çiziklerde işe yarıyor.
Benim de boya ile ilgili sorun oldu. Yaklasik 40 noktada boya uzerinde tozuma var di hyundai assandan incelemeye geldiler pasta cila ile sorunu cozduler. Sovrumdaki araclari inceledik onlardada ayni problem var tum araclarda olabiliyor
arkadaşlar en üstte attığım resimdeki küçük çiziği bir arkadaşım beyaz öje ile kapatabilirsin dedi gidip geliyorum gözüme batıyor ne dersiniz
oje su vurunca çıkacaktır. Servise götürün rutuş yapsınlar. para alacakalrını sanmıyorum. geçen gün servise sordum sagında solunda atan yerler vardı hepsini yaptılar parada almadılar .
abi arabayı alalı daha 1 ay oldu.. hemen boya vurdurmak istemiyorum.. kendinden çürürmü bilmiyorum aslında çürümese öylece kalsın diyorum... artık kendim hortumla yıkıyorum arabayı zaten yoksa boya gerçekten çok dayanıksız..
Sanayide rötuş boyası hazırlatın onuda çok ince fırça(sulu boya fırçası gibi.) ile sürün. Boya kalitesi ile ilgili bir sorun yok olsa idi pul pul atma olurdu. Sizin sorun dış etkene dayalı bir sorun gibi. Çiziğin çevresindeki çukurlara bakarak dışardan bir müdahale olduğunu düşünüyorum.
Önerileriniz için teşekkür ederim. fakat aracım daha 1 aylık.. aracımda boya var demek istemiyorum.. arabayı yıkamacıya verirken oraya su tutmamalarını söylüyorum.. bazı arkadaşlarım müdahale ettirme öylece kalsın bişey olmaz dedi. bende bekletiyorum ve arabanın nazarı diyorum..
Boya var denecek kadar boyanmayacakki sadece o çizik yere 1 damladan az boya sürünki o bölgede ilerde paslanma başlamasın.
o çizik te nazarlık olsun ya, daha ne çizikler görücek o araba , şimdi buna alışınki ilerde sıkıntı çekmeyin, zamanla atlatılıyor.