2013 model i20 aracımda uzaktan kumanda ile kapıları açarken SAĞ arka kapı ilk seferde açılmıyor. Bir kez daha açma düğmesine basınca açılıyor. Fakat şöför koltuğunda merkezi kilit ile açınca her sefer düzgün açılıyor. Bu sorunu yaşayan oldu mu? Teşekkürler şimdiden
kontağa takınca düğmeler işlemiyor. Yazdığımı okuyunca fark ettim eksik yazmışım. Araç çalışırken sürücü kapısındaki merkezi kilide basınca kapı kilitlenip açılıyor. Ama uzaktan kumandayla kapı düğmeye 2 kez basılınca açılıyor.
Teşekkürler yanıt için. Fakat sonuçta aynı akım geçmiyor mu her iki durumda güç aynı fakat birinde açıyor diğerinde açmıyor. Usta da direk kapı klidi değişecek dedi. Bu durumdan dolayı çok kafama yatmadığı için sormak istedim.
kilit motorları bir mekanizmayı iter ya da çeker. mekanizmada sıkışma olduğunda ilk defa bastığınızda mekanizmayı biraz iter fakat kapatamaz. belli bir zamana bağlı olduğu için geri çeker kendini. sonra tekrar bastığınızda boşluğu değiştiği için kapatabilir. sürücü tarafından tek seferde açılmasının nedeni farklı sürelerde akım gönderiyor olabilir. bu dediğim bir ihtimal. bu arada aklıma geldi, akünüz ne durumda? akü zayıfladığında böyle saçma arızalar olabiliyor. araba çalışırken düzgün çalışmasının nedeni bu olabilir.
bende halil gibi elektrik kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. kapı döşemesini söküp kilit mekanizmasının elektrik soketini temizlemenizi önderirim. oksitlenme nedeniyle direnç oluşuyor olabilir, bu da zayıf gelen akü voltajında dahada zayıflatacağı için kapıyı açamıyordur.
Aynı sorun aynı kapıda aynı şekilde benim getz’de de oluyordu(kaynımda da vardı mevzusuna benzedi ), zamanla hiç çalışmamaya başladı, sorun ilk gittiğimde motorda denmişti, en son motor son nefesini verdi değiştirince herşey normale dönmüştü
Hocam benim de 2013 i20 nin sol arka kapı zaman zaman kitleniyor ve dışarıdan açılmıyor , diğer 3 kapı kilitli değilken açık olan kapının kapatınca kitlenmesine aklım yatmıyor. Sanki bir terslik var ama kumandadan tekrar tümünü kitle ve aç tuşuna basınca açılıyor. Sizinki gibi bir duruma doğru evrilebilir diye düşünmeye başladım. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
Teşekkür ederim fikirler için.Akü iyi durumda.Diğer türlü biraz böyle kullanacağım mecbur. Arabayı aldığım kişi uzun zamandır böyle olduğunu söyledi. Bir kez fazla basıyorum düğmeye kullanıyorum demişti.
Sizinki de aynı olabilir. Kapı içindeki kilit Kumandadan açmaya çalıştığımda yarım açılıyor. Bir kez daha basınca tam açılıyor. Gösterdiğim usta bi süre sonra kapı açılmaz demişti ama aldığım kişi uzun zamandır kullanıyorum dedi.Kullancağım bir süre...