Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 Islık Sesi

'İ20 Forum - Club' forumunda Sarıaslan tarafından 9 Haziran 2018 tarihinde açılan konu

1. Sarıaslan

Sarıaslan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    952
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Arkadaşlar merhabalar. Sürekli konu açıyorum affınıza sığınıyorum kusura bakmayın. Boş yere servise gitmek istemediğim için sizden ön bilgi almaya çalışıyorum. 1.4 MPİ ov almıştım. 1400 km deyim. Sürekli yüksek ses ile müzik dinlediğim için daha önce fark etmedim. Bugün sesi kıstım. Araçta bir islik sesi var. İlk gaz verince hızlandırırken motor sesine paralel ıslık sesi duyuyorum araç hizlaninca veya boşta devir artınca kesiliyor yada motor sesi bastırıyor. Hanımı direksiyona oturttum kaputu açıp dinledim. Ses ya triger den yada üstünde ne olduğunu bilmediğim bir yerden geliyor. Trigerin altında bobin sargısı gördüğüm bir motor gibi birşey var. Oradan da geliyor olabilir. Bu normal bir ses mi sizce? Temsili resir koyuyorum.

2. HakanTorbali

HakanTorbali Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    182
    Ad Soyad:
    Hakan Akcay
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Dediginiz noktalardan kisin bendede ses geliyor islik sesi degilde "sssssss"diye bir ses.V kayistan yada rulmanlarindan suphelenmistim servisede gosterdim birsey yok dediler herzamanki gibi.

3. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam araç yeniymiş , daha 1400 km diyorsunuz , belki size de söylenmiştir , 1500 km dolunca servise bir kontrola gidiliyor bu 1500 kontrolü sizin için bir fırsat olur en iyisi servise gösterin. Ondan sonra 15000 km doluncaya yada 1 yıl doluncaya kadar gitmiyorsunuz zaten. Ayrıca ses konusuna gelince , aracın su birikintisine dalması veya tazyikli yıkama veya motor yıkamadan sonra bu tür sesler gelir ve kayış kaynaklı olur , sizde de araştırılması gerekir tabi.

4. Sarıaslan

Sarıaslan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    952
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Servis titremeyede birşey yok dedi bana. Rölanti 600 devirde çalışıyor araç titriyor sırtıma belime vuruyor ama normal diyorlar.

Bana 3000 km dolunca gel demişlerdi. Ay sonu bodruma git gel yapacağım istanbula geldiğimde tahminimce 3000 km'yi geçmiş olacağım. Uzun yolda sıkıntı çıkarmı acaba diye kuşkulandım biraz. Rezillik çekmek istemiyorum :)

Bu Sayfayı Paylaş