merhabalar. 2013 1.4 crdi i20 sahibiyim. ikidir başıma gelen soruna çözüm bulamadığım için foruma yazmak istedim. 2 gün önce depoyu fulledim. yarının altındaydı 80 liralık mazot aldı. ibre 1 rakamının biraz altına inmişken tekrar fullemek istedim. petrole gittim 11 liralık mazot aldı (zorlamayla). daha fazla alacağını düşünerek pompacıya zorlamasını söyledim. 19 liraya kadar çıktı ve biraz dışarı taştı. sonra petrolden çıkıp hemen yanındaki diğer petrole gidip tekrar fullemesini söyledim. 48 liralik daha mazot aldı. ama ibre hiç değişmedi ve yol bilgisayarı aynı km'yi gösteriyor. nasıl olduğuna bir türlü akıl erdiremedim. yarının altındayken fulleyince 80 liralık mazot alan araba. yaklaşık 70/80 km yapmışken ve hala neredeyse depo fullken nasıl 67 liralık mazot alır?
Merhabalar foruma hoş geldiniz. Öncelikle Forum kuralları gereği kendinizi tanışma bölümünde tanıtmanız gerekmekte. Sorunuza geldiğimizde araçların depoları yakıt haznesi ve genleşme tankından oluşur. Genleşme tankı: yüksek sıcaklıklarda buharlaşan yakıtın buharının araca zarar vermemesi için olan kısımdır. Zira yakıt pompasının zarar görmemesi içindir oluşan basınçtan dolayı. İlk istasyondaki arkadaş bunu doldurmamıştır. Depo girişinin yanında bir hareketle dolduruyorlar ancak nasıl yaptıklarını görmedim. İkinci istasyondaki ise doldurur. Bu genleşme kabını da yedek depo diye tabir ediyorlar aralarında. Yedek depo yoktur adı saçmalıktır. Ve kesinlikle doldurulmaması gerekir. Araca zarar vermemek için. Ben şahsım adıma doldurtmuyorum. Olmaz olmaz bir sefer zarar vereceği tutar can sıkar. Allah muhafaza.