Herkese merhaba, arkadaşlar aracım 2013 1.2 sense. Son zamanlarda v kayışı ses yapıyor diye ustaya götürdüm Kayışı 1236 dan 1230 a düşürdü. Şuan sorunum çözüldü gibi ama bu seferde çok gergin gibi geliyor. Yarın öbür gün bu bize sorun yaratır mı ?
Merhabalar arkadaşlar v kayışı kopardım uzun hikaye sormayın neyse uyumlu v kayışı bulamıyorum şase no vs verilen hiç bir kayış olmuyor. Ayarlamalı değil ya çok sıkı oluyor güç kullanarak takıyorum ya rahat takıyorum ortasını bulamadım elimde 5pk 1236 4 ayrı markanın var hepsinin ölçü farklı. V kayışı askısı bu şekilde olnan biri marka model atabilirmi kayışın best free upload site
En son triger değişiminde usta önce uygun kayışı ile denedi sonra git bunun bir tık küçüğü ile değiştir dedi. Ses çıkartan kayış sesi kesti.
bosch alabilirsiniz. 5EPK1236 olarak geçer. https://www.n11.com/urun/bosch-hyun...1-30752381?magaza=hilmiotomotiv&pid=516558341
5pk1236 oluyor siz yapamamışsınız hocam. Tane tane anlatıyorum ne yapmanız gerektiğini: gergi ayarı sarj dinamosundan yapılıyor üstteki o 3 vidayı gevşelt altta sarjın 14lük saplaması var onu gevşelt sarjın üzerinde uzun ayar vidası var ondan kayış gerginliği ayarlanıyor yapamazsan yetkili servise git 30 dakikalık işçilik yazarlar
strech tip kalyış alınmalı, hatalı kayış tipi alıp germe ile boşuna uğraşmayın. gergi olmayan sistemde takcağınız uygunsuz elastik olamayan kayış diğer sistemlere ait rulmanları bir süre sonra bozar. normalde gergi kayış üzerindeki vibrasyonu ve gerilimi alır, siz gergi olmayan sisteme normal kayış takarsanız vibrasyon ve yük rulmanlara biner.