Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 Hayal Kırıklığı

'Otomobilinizi Tanıtın' forumunda Filizpoyraz tarafından 8 Ağustos 2017 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. Filizpoyraz

Filizpoyraz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Filiz
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    2009 otomatik getzimi satıp 2015 model i20 CVVT elite cam tavan otomatik benzinli araba aldım. Araç gerçekten çok konforlu ve harika görünüyor.
    Ama sürüş performansını hiç beğenmedim. Vites geçişleri çok geç ve yokuşta vites küçültmediğinden gaza ne kadar basarsan bas hızlanmıyor.
    Getz kullanırken hiç böyle sorunlar yaşamadım, gaza basmak yeterli oluyordu. Hele de yokuş çıkarken hiç bir problem yaşamamıştım. Araçların ikisi de ototatik benzinli 1.4 ve 100 beygir ama performansları tamamen farklı.
    İnanılmaz bir hayal kırıklığı içerisindeyim ve görüntüsüne aldanıp i20 tercih ettiğim için çok pişmanım.

ysuatsenyurt ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Şimdi benim anlam veremediğim i20'nin performansının düşuk olduğundan ziyade Getz'den performanslı olarak bahsetmeniz.
    2009 getz var. otomatik şanzıman, 4 ileri ve tork konvertörlü olmasından dolayı performansı baya törpülüyor. Getz'in üretiminin 2003-2004 olduğunu düşünürsek o zamanlar için kabul edilebilirdi, fakat yıl olmuş 2017 4 ileri şanzıman nedir yani.?
    Tabi her ne kadar böyle demiş olsam da vites düşürmemesinin muhtemel bir sebebi olmalı, bilmiyorum servise başvurdunuz mu?

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    getz manuel 950kg, otomatiğide olsun olsun 980kg falandır. i20 güvenlik olarak daha üstün, ağırlık olarak yine getzden daha ağır. işin içine emisyon olayıda girdiğinden aynı performansı beklemek hata olur.

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    1230kg yazıyor ruhsatta. 0-100 verileri benzer. Getz 13.9sn idi.

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  6. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    @MSC haklı, araç ağır, emisyon vs. de işin içine girince araç kısıtlanıyor. Daha önce konular içerisinde paylaşmıştım. İ20 cam tavanlı vs. full olanı test etmiştim. Benim yumutaya göre beklediğimden daha hantal ve vites değişimleri daha yavaş gelmişti. Performansı pek hoşuma gitmemişti.

Yanlışsam düzeltiniz, serilik ve yakıt konusunda bir önceki kasa İ20 daha başarılı diye düşünüyorum.

Filizpoyraz ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Düşünsenize teknik verilerde en full olan versiyon için en ağır 1272 kg yazıyor. Elantra xd2 yaklaşık 1300 kg olduğunu düşünürsek, xd2 ye 1.4 motor ve otomatik vites koyunca ne kadar giderse İ20 de o kadar gider. Lokasyonda Trabzon olunca rampalarda bayıl babam bayıl.

Filizpoyraz, Asel Kaan Efe ve MSC bunu beğendi.
  8. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Aracınızn hayırlı olsun , belki periyodik bakımlar yapıldıkça ve km ler yükseldikçe bir ayara gelir , kızımda da 2013 i20 1.4 otomatik var , dalış hızını da arttırmamıza rağmen rampayı sezdimi hemen vites düşürüyor ve gaz fayda etmiyor yol düzlendimi fırlıyor, otomatik eski yeni kasa arasında fark olduğunu sanmıyorum.

9. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Öncelikle aracı servise sokun ve vites yazılımı güncelleniyor benim bildiği kadarı ile. Diğer vites düşme konusuna gelecek olur isen ayağınızı gazdan çekin tekrar verin ki şanzumana yardımcı olun. i20 köpek gibi rampa tırmanır kullandım ondan biliyorum. Diğer aracınız ile bunun arasında kilo ağırlık farkından dolayı fark olacak. Ama i20 harbi çok sessiz bir araç amatisörleri saymaz isek hehe sert bir yapısı var. Onun haricinde arabanın dibi bana göre.

10. semih24

semih24 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    semih kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    otomatik almanız hata olmuş bu aracın manueli sizi daha çok memnun edecektir.

11. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,167
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun bizde getz den i20 ye geçtik öncesinde bir çok otomatik aracimiz oldu neredeyse her markaya sahip olduk vw ford Reno opel hepsi küçük otomatik ne bileyim en konforlusu en çok özellik bu arabada var, kusurlarını örtüyor uzun yolda daha rahat ve güvenli.Evet yokuşlar sıkıntı fakat otomatik şanzımanlı araçlar icinde 5 yil garantili olmasi açısından yine en ön gruptan çıkar bence saygılar

12. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Şimdi alınacak aracı önceden test edip, yorumları okuyup araca uygun karaktermisiniz bunu bilmek bence çook önemli.
    Mesela biz yeni i20 manuel aldık arkadaşın eşine , çok memnun , sebebi bayan kullanıcı karakterine o araç uygun.
    Ben binsem ben memnun olmam ama sırf bu yüzdende yeni i20 kötü diyemem sadece benim karakterime uygun değilmiş derim.

Hakan07 bunu beğendi.
  13. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    i20 ye o kasa o motor o gitmez gitmez gitmez...
    tasarımına yanılıp alanlar ya performansından şikayetçi yada yakıtından....

14. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    "İ20 hayal kırıklığı" başlığını okuyunca "aha yine forumdaki onlarca -i20 çok yakıyor- veya -i20 basıyorum gitmiyor- başlıklarından biri dedim yine kendi kendime. Onlarcasına cevap yazmamıştım ama artık yazmak istiyorum. İkinci el araç alırken bile binip turlayan bir millet, sıfır araç alırken neden denemez anlamıyorum. İnternet sitesinde aracın ağırlığı, torku, motor gücü, 0-100 değeri her şey yazıyor. Denemesen de arabanın sana ne vereceğini anlıyorsun okur okumaz. Bütün bu verileri birleştirip sonuç çıkaramayacak olan da olabilir tabi, ama onlar da bi zahmet bi deneyiversin. Bende 1,2 manuel var. Denedim, aldım, çok memnunum. Yeni nesil B segmenti arabadan çok şey beklemezseniz hayal kırıklığı yaşamazsınız. Arabayı denemeden 60-70 bin TL para verip memnun kalmayanlar en kısa sürede araçlarını satıp hayallerindeki araçlara kavuşurlar inşallah.

15. Filizpoyraz

Filizpoyraz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Filiz
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Ben zaten kötü demedimki, hatta tam aksine çok konforlu ve çok güzel göründüğünü ifade ettim. Sadece benim beklentilerimi karşılamadığımı için pişman olduğumu dile getirdim...

16. Filizpoyraz

Filizpoyraz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Filiz
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Merhaba Hakan Bey. Öncelikle yeni aldığım aracın 2015 model olduğunu belirtmiştim, yani sıfır değil. Aracı sahibinden.com dan buldum. Şehir itibariyle aramızda 1000 km mesafe olduğundan gidip test etme şansım olmadı. Bir arkadaşıma rica ettim, arabayı o test etti. Arabadan ne beklediğimi biliyordu aslında ama ben onun ne kadar yavaş araba kullandığını unutmuşum. Yokuşta vites küçültüp küçültmediğini sorduğumda, bir sorun olmadığını ifade etti. Yavaş araç kullanan kişilerin bunu fark etme şansının olmayacağı ihtimalini gözden kaçırdım işte.
    Ayrıca getz ve i20 aynı marka otomobil ve motor/beygir güçleri aynı. İ20 de böyle bir sıkıntı olabileceğini hiç düşünmedim.

17. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Bu noktaya takıldım...
    YENİ NESİL B SEGMENTİNDEN neden çok şey (bana göre yeterli özellikler) beklenmez... Aksine yeni nesil ise eskiye oranla beklenti yükselir...
    Geriye gitmektense ileriye gitmesi gerekmez mi ?

2014 yılında forumda yasaklanma sebebim bu konudaki tartışmalarda agresif söylemlerimdi...
    Halen o sözlerin arkasındayım...
    Rüzgar direncini azaltmak dizayn yapmak herşey değil...
    Örneğin 1.2 motor mu koydun kardeşim... 84 PS nedir Allah aşkına... 1.2 T-GDi yapsana... en azından basınca az çok gitsin... Gittikten sonra yaksa da yakmasa da millet ağzını açmaz... Şimdi hem basıyorsun hem gitmiyor hemde yakıyor... illa 1.2 koyacaksan bence turbolu konulacaktı... 1.4 manuel CVVT lere hiç girmiyorum... Adamlar otomatiği hariç manuelinde koymaması hata... 1.4 ü de biraz kurcala 110 PS falan yap koy mis gibi binsin millet...
    Ben 60-70 bin TL verilen araçtan beklentilerimi karşılamasını umarım...

Haaaa size katalog değerleri test sürüşü vs. konusunda bizzat katılıyorum... Şahsen almayacağım aracı bile sırf meraktan alıcı gözle test ediyorum... Hangi marka olursa olsun bir bakayım diyorum...

Filizpoyraz bunu beğendi.
  18. Filizpoyraz

Filizpoyraz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Filiz
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    İ20 1.4 CVVT elit almaya karar vermeden önce günlerce araştırma yaptım. Baylar, bayanların araç alırken sadece dış güzelliğine bakıp karar verdiğini düşünüyor ama durum öyle değil. En azından benim için öyle değil

Aracın inceleyip karşılaştırmadığım hiç bir özelliği kalmadı. İnternetteki bütün test sürüşlerini izledim ama hiç birinde yokuşta tıkanmadan bahseldiğini görmedim.

Özellikle vurgulanan hızlanma süresiydi. Evet 2015 i20 100km hıza 12,9 saniyede, 2009 getz 13,9 saniyede geçiyor ama ben hala getzin daha hızlı olduğunu savunuyorum.

19. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,084
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Atmosferik motor ve hafif sayılmayacak bir ağırlığa sahip olduğu için I20 sadece sizin değil çoğu kişinin performans ve yakıt konusundaki beklentilerini karşılamayacaktır. Atmosferik motora sahip düz vites 1.6 araçlar bile yokuş çıkarken (hele klima da açıksa) nazlanıyorlar. Eğer aracınızı sevdiyseniz dağ bayır çıkarken naz yapmasını göz ardı etmeye çalışın ama bu sizin için vazgeçmeyi göze alacak kadar büyük bir eksiklikse yapılacak şey bellidir.
    Bu arada Getz'in daha hızlı olduğunu savunmanızın gerekçeleri arasında ağırlık farkından dolayı biraz daha hızlı olabileceği ve hızı (yavaş da olsanız) fazlasıyla hissettirmesi olabilir.

20. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bende zaten siz kötü demişsiniz demedim, yanlış anlama olmasın, sadece sizin karakterinize demekki uygun araba değilmiş, benimde karakterime uygun olmayan bir araç o ayrı :)

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.

Bu Sayfayı Paylaş