Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İ20 hakkinda birkac soru

'İ20 Forum - Club' forumunda copy_x tarafından 2 Temmuz 2014 tarihinde açılan konu

1. copy_x

copy_x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mehmet kavan
    Yaşadığınız Şehir:
    47-MARDİN
    Merhaba arkadaslar
    Aracim i20 23 bin kmde
    Aracimin aniden yakit sarfiyati fazlalasti
    Daha once 19.5 20 lt ile 280-300 km arasi giderken simdi ise anca 200 210 km arasi gidiyor bunun sebwbi ne olabilir dikkatimi ceken sey ise su
    Daha once fiat grubu kullandim ve onlarda hararet gostergesi sabit olarak 90 da sabitlenirdi ama i20 de daha once 90nin bi tik altinda olan hararet gostergesi simdi 80 civari kaliyor ve hava sicakligi 40-44 derece
    Ani yakit tuketiminin neyle ilgisi olabilir hava filtresini kontrol ettim temizlettim ona bakmisken polen filtresini de temizledim ama ayni suan yaklasik 10 lt tuketimim var
    Bazi arkadaslar olcme yaparken yol bilgisayari verilerini yaziyor benim yol bilgisayarim 20 lt ye 360 km gosteriyordu ama suan 185 kmde ve neredeyse bitmek uzere neredeyse yari yariya fark var
    Gittigim yol s ici ama oyle asiri dur kalk yok dumduz yol 10 15 kmlik yol
    Acil fikirlerinize ihtiyacim var iki kere servise gittim bisi bulmadilar normal sen yanlissin diyolar ya aldigim benzin belli gittigim yol belli kaldiki 15-20 gun once boyle bisi yoktu
    Tek farki daha once arasira kullandigim klimayi suan surekli kullaniyorum klima bu kadar tuketimi etkilermi? [​IMG][​IMG]

Sent from my iPhone using Tapatalk

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    sanki aldığınız yakıt çok kötü gibiymişte ne motoru ısıtabiliyor ne de otomobili yürütebiliyor gibime geldi sizde gitmeyen arabada gaza bastıkça yakıyor olabilir gibime geldi ancak elimde hiçbir bilimsel kanıt yok sadece fikir yani

yakıtı nereden alıyorsunuz? hep aynı yakıtmı? oktanı markası aldığınız yerel istasyonu?

3. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Hocam merhaba,

Klima yakıt tüketimini bir miktar etkiler ama bu aşırı değildir... Bende zaman zaman klimayı hızlı soğutması için 4. kademe de bile kullanıyorum... Ama böyle bir şey olmuyor... Üstelik otoyolda yüksek hıza da çıkıyorum... 7.0 litreyi geçmiyor...

Herneyse,

Motor yağı
    hava filtresi
    soğutma sıvısı
    buji
    en son ne zaman değişti bunları kontrol ettirdiniz mi... Sıcaklık 90 nın hemen altında sabit kalmalı... bu şekilde çalışma sıcaklığında değil gibi duruyor...

4. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tabiki klima nın acik olması yakıt sarfiyatı nı artırıyor. Aracinizin motor gücü 1.2 olması ve yaptığınız km çoğunlukla şehir içinde dur kalk yaparak gectiyse yatitiniz bence en az yüzde 30 artacak tir
    Ama sizin neredeyse yüzde doksan artmış anlattığınıza göre . Yakıtı hep aynı yerden mi alıyorsunuz. Belki benzin istasyonundan kaynaklanan birsey de olabilir
    Klima nin acik olması yakıtı bu kadar artırmaz

5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    klima açık gitmek demek 100km deki sarfiyat üzerine + 1 litre demek ortalama tabi, bu da çok aşırı birşey değil.

6. copy_x

copy_x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mehmet kavan
    Yaşadığınız Şehir:
    47-MARDİN
    Arkadaslar yorumlariniz icin tesekkur ederim
    Yakiti yolumun ustundeki genellikle soil ve moilden aliyorum
    Aracin bakimi tam
    Hava filtresini temizlettim
    Benim aklima takilan sanki motor sicakligi ile ilgili olabilirmi servis israrla normal diyor ama ilk baslarda 90 nin biraz altindayken simdi neredeyse bir kademe asagda ne yapacagimi bilemedim :-(

7. copy_x

copy_x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mehmet kavan
    Yaşadığınız Şehir:
    47-MARDİN
    vay arkadaş tamam iyi hoş
    ama yol bilgisayarı ve gercek tuketim birbirini tutmuyorki
    benmi yanlışım 100 tl ye yakıt aldım 19.55 lt geldi
    tamam yol bilgisayarı 360 km gösterdi eyvallah
    ortalama tuketimim 5.8 ve 6.5 arası gösteriyor ama gel görki suan 185 km yaptım ve bitti bitecek taş catlasın 20*25 km daha yapsın şimdi bana bunu bi açıklayın allah aşkına

8. copy_x

copy_x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mehmet kavan
    Yaşadığınız Şehir:
    47-MARDİN
    4 lt yakıyorum diyen var ya abi ben 7 lt ye razıyım ya

9. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,095
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Mehmet bey , benimde 2013 eylül tescilli 1.2 i20 aracım var , bendede yakıt çok iyiydi , 5000 km yi devirdim şu an 6000 km civarı yakıt arttı , yeni Tarsus Derya Hyundai Servise gittim arabamın çakmaklık ceryanı yoktu sigorta atmış onu yaptılar başka konular vardı görüştüm ve bir diğer konuda dedim , önceleri şehirler arası 4.8 ila 5.9 arası gösteri,yordu şehir içi 6.8 ila 7.1 arası gösteriyordu ama gösterdiklerinde bir değişiklik yok ama aracım çok yakmaya başladı dedim , dediler , kışın soğuk havalarda ve yazın klima açıldımı yakıtın yükselir bir şey yok bunda normal, ama bana göre 1.2 i20 aracımın yakıtı çok yükseldi , aynı dertten muzdaribiz.

10. copy_x

copy_x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mehmet kavan
    Yaşadığınız Şehir:
    47-MARDİN
    Ahmet bey hani bi holyeood senaryosu varya kadin uyanir yaninda kizi yoktur ve yanindakilere kizinin varligini bile ispat edemez simdi bizim durumumuz da bu arkadas adam yol diyor herzaman gittigim yol sofor diyor herzamanki surus seklim performans arabasi degil zaten altimizdaki vites gecislerine riayet ediyoruz yakit desen herzaman aldigim yer arkadas daha once bakin ustune basa basa soyluyorum benzini 5 tl den 100 tlye 20 lt alip 280 km gidiyordum ve o kadarda ekonomi kasmiyordum
    Simdi ayni yerden 100 tlye benzin aliyorum 5,10 tlden 19.55 lt aliyorum ve arabam 200 km gidiyor arkadas bu nasil olur ya bi kilama yakiti 100 30 etkilermi daha oncede kullaniyordum ama son 15 gundur havalar baya isininca surekli kullaniyorum ben cidden anlam veremiyorum oysa araci cok sevmistim

11. copy_x

copy_x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mehmet kavan
    Yaşadığınız Şehir:
    47-MARDİN
    Ahmet bey sizin hararet gostergesi nerde sabitleniyor benimkinde bi anormallik varmi

12. jetli

jetli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    levent can
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    35-40 kuruş dan asağı yakmaz ama sizin hesaba göre 50 kuruşa yaklaşıyor anormallik muhakkak var servis cözer inceletin biran evvel

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

13. copy_x

copy_x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mehmet kavan
    Yaşadığınız Şehir:
    47-MARDİN
    Allah icin bana servis demeyin ya o kadar bastan savma kulaktan dolma bilgiler veriyorlarki akillara zarar
    Adam bana ne diyor depoyu fulleyecez 100 km binip tekrar fulleyecez o zaman tuketimin belli olur ya arkadas ben her kontagi actigimda 100 km gitmiyorum ki onemli olan ginluk kullanimdaki tuketim ama sen bunu kime anlatacaksin

14. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Şehir efsaneleri bunlar kahvehane muhabbetleri bir parça fesatlık :) bir parça cehalet:) inanmayınız benzinli otomobil ortalamada 4 litre olmaz sadece uzun yolda olsa bile eninde sonunda şehir içine girecek o araç o zaman ölçme şekli hatalı denir, hibrit olsa belki olur o iş, bizim kahvehanede 3sn de 100ü gören 220km ile keskin viraja giren karlı zeminde 140 km ile gidebilen tofaş şahin sürücüleri var inanıyormuyuz hayır:) bu 4 litre muhabbeti de böyle birşey olmalı:)

yol bilgisayarı yaklaşık değer verir tahmin eder hiçbir zaman yüzde yüz doğru sonuç vermezki zaten öyle bir otomobil yok yani,

birde otomobilinizin çekişi nasıl? düz bir yolda bir 0-100 deneyin i20 13 sn olması lazım 16-17 saniyede 100 ü görmezse sorun var diyebilirim.

siz soil yada moil gibi yerlerden yakıt almak yerine bir sonraki sefere shell yada bp gibi yüzölçümü büyük kurumsallaşmış pompacıların firma üniforması ile gezdiği uzun yol üzeri olmayan şehir içine yakın tarzda bir yerden yakıt alıp bir 50-100km boyunca biraz devirli sürüş yaparak deneyin en azından ucuz ve yapılması kolay bir test olur bu, bizim burada full diye bir akaryakıt vardı benzini ve mazotu piyasadan yüzde 7 ucuza satıyordu birkaç kez aldım 30 litre benzinle 220 km yi zor yaptım çekişin düştüğünün farkına varır varmaz bıraktım bu arada full ün istasyonu birkaç ay sonrasında kapandı kaldırıldı. Yakıtı hafife almayın herkes konuşuyor ne fark eder diye ama ben her benzin alışımda özellikle shell in performans yakıtlarından alıyorum shell in bu yakıtları çekişi ekstra arttırıyormu hayır, performansa katkısı varmı ? hissedilemeyecek kadar az belki hiç ama sırf kalite olarak iyi yakıt diye enjektörleri yakıt pompasını iyi halde tutar belki diye düşünüyorum emin olamıyorum peki niye alıyorum? çünki yaz kış ne zaman bu yakıttan alırsam alayım yaptığım km mesafesi ve çekiş gücü hep aynı, bu arada aldığım istasyonda hep aynıdır bir ikincisi yok uzun yola çıkacaksam orada ağzına kadar dolduruyordum. Düzce de bir bp istasyonundan benzin alıp 100 km ye 5,3 litreyi uzun yolda gördüm o benzini oturduğum yerde gebze de asla bulamadım. Tüpraş ta üniversite bitirme ödevi yaptım yaz ve kış piyasaya sunulan benzinin buharlaşma noktası farklı sıcaklıkta ayarlanıyor yakıtlar Tüpraş tan benzin istasyonuna gönderildiğinde istasyonlar kendi marka bazında yakıta çeşitli katkılar ilave ederler benzinli için enjektör temizleyici, mazot için pompa yağlayıcı yada hiçbirşey ve benzinin belirli bir saklama ömrü var istasyonun tankındaki yakıt ne kadar sıklıkla bitip tazelenirse o kadar iyidir çünki benzin uçar yanıcılığını kaybeder yani bayatlar, birde tank temizliği var bunu gittiğiniz benzin istasyonlarına sorun tank temizliği yapıyormusunuz diye size az çok cevap verirler bazısı yapmaz yakıt pompanızı filtrenizi tıkayan benzini basar deponuza bazısının tank temizlemesine gerek bile yoktur eğer hergün tankı bitirip tankerden yeni yakıt basıyorsa o kadar satış yapıyorsa

bilmem anlatabildimmi?

aslında yakıt sarfiyatı ile ilgili olarak kontrol edilecek o kadar çok yer varki hangisini yazsak karterdeki motor yağı miktarı, lastik basınçları, sürüş tarzı, nem oranı, hava sıcaklığı, bujiler, lastik ebadı, buji kabloları, indüksiyon bobini, fren diskleri el freni ayarı debriyaj vs vs. biraz tecrübeliyseniz bunların hepsini birkaç dakikalık gözlem ve bir iki km lik sürüş ile anlayabilirsiniz ancak anladığım kadarıyla probleminiz biraz gizemli duruyor.

copy_x bunu beğendi.
  15. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Mehmet ben bu videolardaki hararet göstergelerine baktım seninkiyle hemen hemen aynı yerdeler sanki bir problem yok seninkinde gibime geldi araştırmış oldum:) videolara bakabiliyorsan bu videolardaki hararet göstergelerine bir bak bence

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  16. copy_x

copy_x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mehmet kavan
    Yaşadığınız Şehir:
    47-MARDİN
    Eline saglik ee geriye ne kaldi :)

17. copy_x

copy_x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mehmet kavan
    Yaşadığınız Şehir:
    47-MARDİN
    Konu actim bakalim birebir kullanicilar ne diyecek

18. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    hocam öncelikle normal olmadığını düşünüyorum... çünkü yaz kış farketmiyor... 90 nın az bir altında belki 85-88 civarları olması gerekir... sizinki anladığım kadarı ile motor tam ısınmıyor gibi bir durum var... tabi burada motor mu ısınmıyor yoksa sıcaklıkla ilgili mi sorun var... müşirleri falan kontrol ettirdiniz mi... bence şüphelenmekte haklısınız... hiçbir i20 bu sıcaklıkta çalıştığını sanmıyorum... üstelik i20 lerin motoru çok hızlı bir şekilde çalışma sıcaklığına ulaşır... öyle 3-5 km gitmeye gerek yok... 300-500 metre ki hele ki yaz aylarında çok daha hızlı...

19. copy_x

copy_x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mehmet kavan
    Yaşadığınız Şehir:
    47-MARDİN
    Kessinlikle bende oyle dusunuyorum kaldiki hava sicakligi 40 derecenin uzerinde

20. copy_x

copy_x Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Mehmet kavan
    Yaşadığınız Şehir:
    47-MARDİN
    Ben bu meaaji nasil kacirdim :) simdi okudum eline saglik cok guzel ozetlemissin
    Yakiti iki km daha gidip shell den alacagim opet de yakin anladim artik 15 20 kr luk farklara bakmayacagim
    Lastiklerin havasina bakacagim bide yag eksiltmismi bakayim servise gittim bujileri degiseyim dedim 100 tl buji 30 tl iscilik istediler vazgectim servis elemani abi delimisin 60 binde degisirsin dedi
    Artik burdan edindigim fikirleri uygulayacagim bakalim ne kadar dusurecez
    Kalin saglicakla

Bu Sayfayı Paylaş