İyi forumlar arkadaşlar bende 2019 1.4 benzinli otomatik i20 var aracı yeni aldım aracı aldığımdan beri boşta iken gaz verince 1500 2300 devir arası motordan garip bir ses geliyor sanki metal sesi gibi yada dizel motor sesi gibi ama boşta gaz verirken bu ses çok az ancak yürür halde iken araç içerisinden yine 1500 2300 devir arası çok net geliyor sanki dizel motor hırlaması gibi 3000 devirlere çıkınca kesiyor muğlada yaşıyorum burada hyundai yetkili servisi yok götürdüğüm bir kaç ısta motor açılacak dedi etek vurması yada araç yağsız kalmış piston gömlek çizmiş dedi bu sesi yaşayan oldumu daha önce oldu ise nasıl çözdü yardımcı olursanız sevinirim düzeltme: motor rölantide iken herhangi bir ses gelmiyo
Nasıl yok,Hyundai Acarlar plazaya baktınız mı ? Hyundai Acarlar Plaza (0252) 623 99 16 https://g.co/kgs/iZv9pR
Ben menteşedeyim burası fethiyede ve 80 km denizli yetkili servisi 85 km merkeze aydında kş de 85 hepsinin ortasındayım ve şuan bayram dolayısıyla gidemiyorum bayramdan sonrada işten izin alıp şehir dışana çıkma şansım pek yok mecbur şuan olduğum yerde bir çare bulmak zorundayım
Hocam geçmiş olsun , yetkili servislerin çoğu kapandı , artık eskisi gibi değil durumlar. Ben de eskiden üç servisin ortasındaydım en yakını 90 km , şimdi tek seçenek 90 km. Aracın bu gibi durumları motordan iyi anlayana denk gelmekle teşhis edilebilir , belki yetkili bile tam anlamayacak ama onlara aynı motorlar gele gele tecrübe edindikleri için götürmekte fayda var. Yağ filtreniz orijinal mi ve kullandığınız yağ 5w30 mu 5w40 mı ? Araç motorlarından gelen seslerin baş sorumlulularından biri de yağdır. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yağ değişmeden önce varmiydi böyle ses yani aracı kullanmissinizdir illa ki, ekspertiz de yaptirmissinizdir
Bende i10 var bende de aynı sorun var hocam. Yerli ve yabancı kaynaklarda çok araştırdım sanırım trigger zincirinden gelen bir ses. Hatta yetkili serviste ücretsiz değişim yapanları bile okudum.
Değiştirmeden öncede vardı alırken ekspertize mekanik olarak baktırdım birşeyi yok dedi ama bu şekilde binmek içime sinmiyor hiç motor yapılması lazım diyor ustalar 4-5 usta aynı şeyi söyledi
Yetkili yada özel servise götürdünüz mü hiç. Ancak zincirden olduğunu sanmıyorum boştayken gaz verip 3000 devirlere gelince bariz şekilde sesin motor içinden geldiği belli oluyor
Hocam bende 1.4 2017 otomatik var aynı durum bendede Hocam aynı durum bendede var 1.4 otomatik 2017 sorunun kaynagını bulabildinizmi