arkadaşlar merhaba; Forumda aradım ama benimkine benzer bir sorun bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, her kafadan bir ses çıkıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. İ20 troy 1.4 crdi var bende. Araç 30000 de. Gelelim sorunuma. Arabayla seyir halinde iken herangibi tuhaflık hissettirmemesine rağmen araç birden bire gaz kesiyor. Yani sanki 3 üncü vitesten 1. Vitese geçmiş gibi bir hoplama yapıyor. Gaz pedalına basınca gaz yemiyor. Debriyaja basıp ayağını kaldırınca tekrar araç kendine geliyor. Ama en fazla 10 metre sonra araç tekrar aynı hatayı yapıyor. Kontağı kapatıp açınca düzelme oluyor. Birdahaki güne kadar. Önceleri yakıt pisliğindendir diye düşündüm. Ama değilmiş. Ustaya götürdüğümde usta yakıttan olsa arıza lambası yanar dedi. Ama bende arıza lambası yanmıyordu. Usta fren debriyaj müşirlerini kontrol etti. Bilgisayara bağladı bişey bulamadı. Ayrıca arabanın balatalarını yeni değiştirdim. geçen gün arabayı park ettim eve girdim. Gece balkona bir çıkarım arabaya bakarım ki arabanın fren lambaları yanık. Daha sonra dikkat ettiğimde bazen lambalar yanık kaldığını yolda giderkende kendi kendine fren basılı olmasada yanıyor olduğunu fark ettim. Frene 2-3 kere basıp çekince düzeliyor. Bunlarlada alakalı olabilir diye etrafıma sorunca herkes bir fikir söylüyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Çözüm bulamadım. Başına böyle birşey gelen, yakınlarının başına gelen var mıdır? Bilgisi olan bana bi yardımcı olabilir mi. Şimdiden teşekkür ederim. Yardımlarınız için.
Geçmiş olsun,arıza lambası yakmaması tuhaf. Daha önce Citroen C5 1.6 dizel aracım vardı,seyir halindeyken saniyenin onda birinde kesiklik yapıp tekrar devam ediyor ve arıza lambası yakmıyordu. Orjinal cihaza bağlayınca camshaft pozisyon sensör arızası gösterdi, değişim yapılınca tekrar etmedi. Bir orjinalin cihaza bağlatın,mutlaka beyin hafızaya almıştır. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkürler yardımınız için. Bugün yolda giderken yine yaptı. Yol boştu. Hızımda fazla yoktu. El freni ile durdum. Çektim sağa. İndim arabadan. Baktım ki fren lambaları yanıyor. Freni pompaladım 7-8 kere basıp bıraktım. Lamba söndü. Gaz kesmeden yoluma devam ettim. Acaba balatalar ısınınca araç kendi kendine frene basılı şekilde gidiyor. Motorda neden frene basılı gidiyorsun uyarısı verdiği için mi böyle oluyor. Çözemedim bir türlü. Sanırım servise görüreceğim.
fren müşürü muhtemelen, yetkili servise gitmenizde fayda var, usta cihazları çoğu sorunu tespit edemez.
S.a Oncelikle Bu Anlattigin Sorunun I20 1.4 Troy Arabamda Bende Cok Yasadim Bir Kac Kez Bu Konu Hakkinda Servise Goturdum Fren Musuru Degisti Yine Olmadi En Sonunda Nasil Yaptilar Bilmiyorum Ama Araba 1 Hafta Serviste Kaldi Denediler Ve Yaptilar Senin Ne Cektigini Tahmin Edebiliyorum Servisten Baskasi Cozemez Allah Kolaylik Versin.
hocam mrb, 2011 crdi var bende, 43bin km de ayni 2. viteste aniden gaz kesme sorunu var ve servis dahil 4 ustaya götürdüm kimse yapamiyor, lutfen bana bir akıl verin
Aynı problemi yaşıyorum frenin yandığını sadece birkez gördüm lütfen çözümü bulan yazsın kafayı yemek üzereyim
aynı sorunu bende yasadım cok sınır bozucu bı durum.ben servıse gıttıgımde fren muşurunden dedıler.elerınde parca yoku servısten cıktım cıktım . hergun benı sınır hastası eden arac 8 ay oldu sorun yapmadı parcayı degistırmedıgım halde. şuan aynı sorunu sadece sabahları ılk hareketen sonra bir kaç km gıttıkten bır ıkı kez yapıyor. sonra yapmıyor .yıne servıse gıdecegım .)buyuk bı ıhtımal fren musurunden kaynaklı .cözum bulanlar paylasabılırmi lutfen.
Konuyu tekrar hortlatıyorum ama 2012 1.4 crdi i20 var. Aynı durumu yaşıyorum, sabahları (10 derece altı) 2. viteste giderken gaz bi anda gidiyor. Gaz pedalını bırakıp tekrar basınca alıyor, 20-30 metre gittikten sonra tekrar aynı sorun. Arıza ışığıda yakmıyor. Öğlen 12-13 gibi tekrar yola çıkıyorum hiç sorun yok öğlenleyin hava sıcaklığı 20 gibi oluyor , 3. ve 4. viteste de yapabiliyor. Ayrıca fren ışıklarının arabayı stop ettikten sonrada yandığına 2 defa defa denk geldim. Sorunu çözen nasıl çözdüğünü paylaşabilir mi?
Gaz ile ilgili bir fikrim yok ama fren lambası stop halinde pedala basarsan yanar , sen basmadığına göre yanıyorsa pedal yarım basılı kalıyor. Daha önce Astrada başıma gelmişti , silikon yağlayıcı ile fren pedalının dip kısmını yağla ve elle aşağı yukarı hareket ettir. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhabalar hocam sorunu çözebildiniz mi acaba? Ben de aynı şekilde özellikle soğuk sabahlarda ani kesilme yaşıyorum. Fren sensörü demiş bazı arkadaşlar ama sorun bu şekilde çözülüyor mu acaba?
Merhabalar , hyundai i20 dizel (99800) de bir aracım var . Aracım 1 yıla yakın ani gaz kesme sorunu var . Gaz pedalını yenileyince bu gaz kesme hiç olmamış gibi devam ediyor . Aniden Gaz kesme yaptığı zaman , bilerek gaz pedalını yenilemedim sonuna kadar kökledim ama araba hızında ne artış oluyor ne de azalış sabit hızda gidiyor ama gaz pedalını yenileyince araba hiçbirsey olmamış gibi devam ediyor . Aracım hiç arıza kodu vermiyor . Serviste gaz kelebeği , yakıt filtresi ve pompası , maf sensörü , partikül temizliği, duman testi ( turbo kaçağı için ) yapıldı ama yine aynı hatayı veriyor . En son usta gaz pedalında sıkıntı dedi ama bilemedim . Yardımcı olur musunuz