Merhaba arkadaşlar, 2012 model makyajlı kasa 1.4 otm vites i20 var. Sol ön farın kısa far ampulü araba durduğu yerde bomba patlar gibi patlamış ve ampul tuz buz olmuş. Dağılan parçalar ışığı yansıtan çanaktaki aynalara çarparak oraya da küçük küçük zarar vermiş. Farın dış camında herhangi bir darbe çatlak vs bulunmamaktadır. farın içinde şuanda ampul kırıkları parçaları mevcut ve farın kısa far çanağı çizilerek zarar görmüş. Sizce ne yapılabilir?
Garantisi devam ediyor ise bir servise göstermenizi öneririm. Fazla km yapmamış ve garantisi devam ediyorsa müşteri memnuniyeti doğrultusunda birşeylerde yapabilirler duruma göre. Tabi Teyp, far, vb gibi parçaların garanti süresinin 2 yıl olduğunu hatırlatmak isterim.
periyodik bakımlarını yetkili serviste yaptırıyorum. Aracı alalı 2 yıl 8 ay oldu. Sanırım sol ön farın değişmesi gerekecek. Servise bir gideceğim. O da en yakın izmir çakırlar.. ben sökedeyim. araç 18 bin km'de. Bu durum benden kaynaklanan bir şey değil. tamamen ampulun adi olmasıyla alakalı. durduk yere ampul parçalanır mı yahu. en son cuma gunu akşam kullandım arabayı hiçbir şey yoktu.
Hocam geçmiş olsun , acaba farın tuz buz olan ampulü fabrikanın taktığı ampül mü eğer öyleyse bu garantiden değişimde yararı olabilir derim , ama ilk fab ampulünü değiştirdiyseniz servis sizin ampulü suçlayacaktır , çünkü servislerin genel yaklaşımını ezbere biliyorum , bu araba üç kuruşluk ampulün patlaması sonucu far içinde yapmış olduğu hasar en kötüsü olmuş , garantiden olmuyorsa varsa kaskodan değiştirmeye bak artık verim alamazsın o fardan. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
aracım daha 18 bin km'de ve üzerindeki her şey fabrika çıkışı. sıfır olarak aldım. şimdiye kadar hiçbir ampulü değişmedi. her şeyi orijinal. hafta sonu izmir çakırlar hyundai ye gideceğim. bakalım ne olacak.
Fabrika çıkışı üzerinde Philips marka far ampulu vardır. Sonuç olarak far ampulunun markası belli, üreticisi belli. Yıllardır arabam ve ailecek arabamız var böyle birşeyle biz hiç karşılaşmadık açıkcası. He far ampulu kesilme yaptı ama öyle patlama olacak bir durum olmadı. İstisnai bir durum sizinkisi.
arabanın karşısında dururken sağ far yeni olan wurth marka H7 55w ampul taktım. osram a göre wurth nasıldır bilmiyorum fakat iyi dediler.
kutusunda sadece 12v 55 w yazıyor. onun dışında simgeler var özelliklerini belirten. tam olarak belli değil.