Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 Eps Sorunu

'İ20 Forum - Club' forumunda ccomen tarafından 13 Mart 2016 tarihinde açılan konu

1. ccomen

ccomen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    cemal
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Mrb arkadaşlar uzun zamandan beri aracımın direksiyonunun altından bozuk yollarda acayip lokurtular geliyordu. 2 defa afyon serviste aracın eps si yağlandı ancak geçmedi. Dünde Uşak servise götürdüm farklı yeri yağlamışlar dediler ve tekrar yağladılar. Lokurtular azalmış ancak tam geçmemiş. Ayrıca direksiyonum eskiye göre sertleşmiş. Yapılan işlem sonucu direksiyon sertleşmiş olabilir mi? büyük ihtimal servis bunla alakası yok normal sertlikte diyeceklerdir diye düşünüyorum.

2. ccomen

ccomen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    cemal
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    arkadaşlar cevap verecek yok mu? eskiden direksiyonum tüy gibiydi şimdi ağırlaştı. ayrıca lokurtular aynen geri geldi. bozuk zeminde çekilmez derecede lokurtu geliyor.

3. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Aracın direksiyon sertliği düşük hızlarda tek parmakla döndürecek kadar yumuşak,,hızlandıkça sertleşir,,ben anca 100 km ve üzerinde sertliği hissediyorum, Benim araçta direksiyonun kendi kendine 3-5 sn gibi dönme direnci göstermesi ,,eps arıza ışığı yanmamasına rağmen gerek servis gerekse maille hyundai assana başvurum üzerine sistem komple GARANTİDEN değişti.EPS sistemi orta direksiyon mili ve üzerindeki devre ve elektrik motoru bulunan parçadır.Tahminim yağlanılan bölüm direksiyon kutusudur.servise tekrar gidin

Forumda bu sorun ile ilgili birçok konu mevcuttur.Arama bölümüne eps veya direksiyon sorunu yazarak aratıp farklı bilgi ve çözüm yolları görebilirsiniz

Son düzenleme: 16 Mart 2016
  4. ccomen

ccomen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    cemal
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    Cevabınız için teşekkür ederim. Servisler nedense değiştirmeye yanaşmadılar 3 keredir yağlanıyor ancak lokurtular geçmiyor. En son yağlamadan sonrada direksiyon ağırlaştı. eskiden dediğiniz gibi tek parmakla bile çevirmek çok kolaydı. ayrıca direksiyonu çevirdikten sonra çok rahat toplamıyor.

5. ccomen

ccomen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    cemal
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    arkadaşlar bugün dikkatimi çekti benim araç geri giderken direksiyon hiç toplamıyor bu normal mi?

6. ccomen

ccomen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    cemal
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    Bilgisi olan yok mu arkadaslar?

7. nebiliyim

nebiliyim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    İsmail
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    senin eps arızalı bu yüzden servise başvurun sonuç alamayacaksınız büyük ihtimalle servis yetkilileri kem küm edecek sizde atölye şefini isteyin test sürüşü yapın sorunu anlatın muhtemelen yapmadan verecekler sizde servise biraz sert yapın hatta aracı bir otoparka çekeceğinizi gerekirse tüketici heyetine gideceğinizi söyleyin.

8. ccomen

ccomen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    cemal
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    Tşk ederim cevap için servise telefon ettim getirin tekrar bakalım dediler. Forumun bir tanesinde okudum direksiyon boşluk ayar vidası varmış onu sıkıyorlarmış lokurtu için çok sıkılınca direksiyon sertleşiyormuş. Benim direksiyonun sertleşmesinin sebebi bu olabilir mi?

9. nebiliyim

nebiliyim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    İsmail
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    sorun vidanın sıkılmasında da olabilir eğer ki direksiyon milinde de ses geliyorsa (ince ince tin sesi) ve sanki ikiye katlanacakmış gibi hissediriyorsa eps komple arızalı olabilir. Benden size tavsiye kesinlikle aracı teslim edip çıkmayın atölye şefini isteyin test sürüşü yapsın hafif kızgın şekilde derdinizi anlatın servisten aracı teslim almadan atölye şefini çağırtın yine bir test sürüşü yapın sizde sürüş yapın baktınız aklınıza yatmıyor eskisi gibi ya da hafif düzelmiş bu araç olmamış deyin bir daha baksınlar biraz agresif ve yapıcı olursanız eps modülü değişmesi muhtemeldir hatta çevrenizde eps li direksiyondan anlayan usta varsa gösterin aracı servisede o ustanın söylediklerini aktarın.

10. ccomen

ccomen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    cemal
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    Ses ince tin tin değil bozuk zeminde lokurtu zaten bu lokurtular icin götürdüm defalarca her seferinde yağlama yaptılar ancak lokurtular geçmedi en son ki yağlamadan sonra direksiyon ağırlaştı.

Bu Sayfayı Paylaş