Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 Dizel Periyodik Bakım Hk. !

'İ20 Forum - Club' forumunda muhendus tarafından 28 Kasım 2014 tarihinde açılan konu

1. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba arkadaşlar,

Bakımla ilgili diğer ana konuda çok cevap alamadım ama belki de konu adı uzun olduğu için ilgi çekmedi bilemiyorum. 2013 1.4 CRDi i20'me bendeyken ilk bakımımı yaptırmama az kaldı (44.300 km de şu an). Ankara'dayım, hangi servisi önerirsiniz ? Nelere dikkat etmek gerekir ? Servisten ekstradan talep etmemde fayda olduğunu düşündüğünüz konular var mı ?

Son olarak aracımda bir kaç haftadır duyduğum trim sesleri var, ön şoför tarafından bir yerlerden gelen cızırtı gibi bir ses, bunu da ileteyim mi servise garanti kapsamında bir çözüm bulunması için ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.

2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,098
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Dostum bakımı bir fırsat olarak düşün ve tüm şikayetlerini liste yap ve tek tek söyle , ben ekim ayında girdim 2013 1,2 troy ile adamların ön düzeni bile yok git dışarıda paranla bakıt diyor periyodik bakımlarda her km de yapılacaklar bellidir bunun dışındakiler extraya girer ben Hyundainin garanti mantığını henüz çözemedim neredeyse garantiye gireni sorarak başlamak lazım çünkü herşey garanti dışı bana sıfır aracı kusurlu vermişler 24 saat içinde resimlerle belgelediğim halde adamlar kullanıcı hatası deyip çıktılar alan kullanamamış bile sadece 130 km ileri evine gitmiş böyle 5 yıl ultra garanti sözü falan boş nitelikli 2 yıl garanti daha anlamlı bence uyanıklık yapıyorlar.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

muhendus bunu beğendi.
  3. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ahmet abi çok teşekkür ederim, i20 bakım konusunda 3 kez, burada da 1 kez aynı soruyu sordum ve sadece siz cevap verdiniz.

Sanırım forumumuzda ya hiç dizel i20 kullanıcısı yok ya da varsa da hiç bakıma gitmiyorlar. Açıkcası kimsenin herhangi bir şekilde yardımcı olmaya çalışmaması şevkimi kırmıştı.

Tavsiye ve düşüncelerinizi paylaştığınız için tekrardan çok teşekkür ederim.

4. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Selam ben de aralik sonunda 25 bin km bakimina gidecegim. Bakim sonrasi ayrintilari paylasirim.

5. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Üstat 25.000 bakımı da mı var ? Periyodik bakımlar her 15.000 de bir değil mi ?

6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,098
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Bakım periyotları 15,30,45,60 ve 75 bin km yada bir yıllık aralarla hangisi önce dolmuşsa arkadaş 25 bin için özel bakım mı yaptırıyor acaba.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

7. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Valla abi bende onu merak ettim, Oğuzhan arkadaşımız 25bin bakımı diyince kafam karıştı, acaba 15bin diyecekti de eli mi sürçtü bilemedim :) ya da özel farklı bir bakım durumu söz konusu olmalı.

8. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba,

Sanirim infiale sebep olmusum. Benim arac ilk bakimini 10000 de yapmış. 1 sene km'den once dolunca erken bakima girmis yani. Yoksa durum aynen sizin dediğiniz gibi. ;)

Keyifli surusler.

muhendus bunu beğendi.
  9. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    i20 ler de bakım 10 binde birdi bundan 7 .8 ay evel 15 bine cıkardılar ama cıkartırken söyle bir genelge yayınlandıgı söylendi 10 bin bakımını yaptırdıysan eyer 20 bin ve 30 bini yaptıracaksın ondan sonra 45 bin ve 60 olacacak diye yayınlanmış yani servislere gelen yazı böyleymiş ben 30 binni dün yaptırdım indirimli 630 tl indirimsiz 725 tl vallahi servise giderken hazırla listeyi söyle bütün şikayetlerini zaten şikayetlerin parayla yapılacaksa sana tel açıp söylüyorlar yani bildirmek zorun da kabul edip etmemek sana kalmış garantiyse yapıyorlar zaten ha para istendiyse enpati yap düşün haklıysan tatlı güleryüzlü bir şekilde neden garantiye dahil olması gerektigini anlat onlardanda neden garanti dışı olması gerektigini sana anlatılmasını iste ben aküsü bitmiş araç 3 yaşında basbas bagrıyor adam benim aracım garantide diye iyide akü 2 sene garantide buda dogru kullanımla :)

muhendus bunu beğendi.
  10. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam teşekkürler cevabınız ve paylaşımınız için. Ancak fiyat yüksek değil mi, indirimsiz dediğiniz fiyat 725 TL ve Hyundai'nin kendi sitesinde 30bin bakımı için dizel modele 681 TL fiyat yazmışlar zaten. Hani siz indirimle daha düşüğe halletmişsiniz işinizi ama fiyat sistemi de garip geldi şimdi.

Benim arabayı eski sahibi 30bin de bakıma sokmuş, Ankara Ata Hyundai'yi aradım, "arabamı 2.el aldım servis geçmişini bilmiyorum ve arabam 45bin km ye doğru yaklaşıyor, hala garanti kapsamında mı, size servis bakımına gelmem gerekiyor mu?" diye sordum, telefondaki kadın plakamı falan sorguladı, "sizin arabanız 30bin de bakıma gelmiş, siz de 45bin de bakıma gelin, garantinizde sıkıntı yok" dedi. O yüzden bende garanti yanmasın diye gideceğim.

11. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)

hundai servisleri biraz fiyat olarak tutarsız ve fiyatı verirken bazı hizmetleri cıkartıp fiyatı ucuz göstermeye calısa biliyorlar benim aracın fren hidroligide komle degişti 725 tl gibi bir fiyat ama sadık müşteri indirimi yapıyorlar bana 630 tl ye dedigim gibi hallettim benim tavsiyem servise götür bakımını yaptır aracın garantisi bozulmasın 2011 galiba araç 2016 ya kadar garantide kalsın bu arada şikayetlerini not tut gidince ver hepsini

12. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    2013 model hocam araç, servise gidicez garantiyi korumak için.

Teşekkürler hocam ilgi alakanız için, çok sağolun :)

300km kaldı 45bin bakımına

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 3 Aralık 2014
  13. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sanırım bu hafta 45bin bakımına gideceğim 44920km ye geldi arabam.

Servis sonrası deneyimlerimi burada sizlerle paylaşırım.

14. mertizmir

mertizmir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam
    En pahalı bakım i20 dizel galiba. ben 15000 bakımına 430 tl verdim. 1.2 benzinli olsaydı 300 tl olacaktı. 30000 bakımı 700 tl civarında görünüyor; 600 den aşağı yapmazlar.

15. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhabalar, nihayet 45bin bakımımı yaptırdım. Hyundai'nin kış bakımı kampanyasından da faydalandım, 400 TL bakım için verdim, ön fren balatalarım da değişti, ona da indirim yaptılar, 186 TL de ona verdim. Ayrıca kış bakım seti hediye ettiler. Shell'in partikül filtreli motorlar için olan motor yağı kullanıldı, servis danışmanı ne derece doğru söyledi bilmiyorum ama Shell ve Hyundai beraber geliştirmiş yağı. Hava, yağ ve polen filtreleri değişti, yağ tapası değişti, genel kontroller ve birkaç şikayetçi olduğum konuyla ilgilenildi.

Ankara'daki arkadaşlara Yıldırım Hyundai'yi tavsiye ederim. Herhangi bir sorunuz olursa da elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

16. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    geçmiş olsun,

ben de ocak ayı içerisinde bakıma gireceğim. bakım sonrası masrafları burada paylaşırım.

17. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Oğuzhan hocam fırsatınız varsa bu ayın 27 sine kadar gidin derim çünkü Hyundai'nin düzenlediği kampanya var o tarihe kadar. Kdv kadar indirim yapıyorlar. Ocak ayına kalmaz büyük ihtimalle o kampanya.

oguzcalik bunu beğendi.
  18. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    selam şafak,

senin fren hidroliğin değişmiş miydi?

bu hafta sonu cumartesi Maslak Hyundai ( https://maslak.hyundaiplaza.com.tr ) de 25.000 km bakımını yaptırıyorum. fiyat olarak polen filtresi hariç 550 tl dediler ancak sanırım onuda değiştireceğim. karbon filtre bulamadım çünkü.

bu bakımda değişecekler listesi,

yağ, yakıt hava filtreleri
    fren ve motor yağları
    yağ tapası.

sanada ayrıca teşekkür ederim gerçekten kampanyadan yararlanmak iyi olacak. Maslak Hyundai ( https://maslak.hyundaiplaza.com.tr ) deneyimlerimi burada paylaşırım.

19. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Oğuzhan selam,

Yanlış hatırlamıyorsam fren hidroliği değişmedi ama yarın faturaya tekrar bakayım, olmadı fotosunu çeker atarım buraya.
    Polen filtresi hariç fiyat bana yüksek gibi geldi şimdi, başka bayileri de arayıp fiyat aldın mı ? %18 kdv kampanyası bu çünkü, 500 lirada 100 lira indirim yapar kabaca.

Karbon filtre farklı birşey mi ? Ben bilmiyorum bak onu.

20. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    bir de aklında bulunsun antifrizi ölçüyorlar eğer ölçüsü uygunsa değiştirmiyorlar, o da söyledikleri fiyattan 35-40 lira daha indirim yapmalarını gerektirir. Daha arabalar kaç yaşında, senin arabanın da antifrizi değişmez kuvvetle muhtemel.

Benimkini ölçtüler -35 derece dediler hiç dokunmadılar.

Bu Sayfayı Paylaş