Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 dizel max hiz

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda oguzcalik tarafından 20 Haziran 2015 tarihinde açılan konu

1. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba,

Bugun aracimla ikinci kez uzun yola gittim. Aydin otobaninda bir sure hem aleti acmak icin hemde ne kadar gittigini gormek icin gazi dipledim. 5. Viteste 3750 dd civarinda cevirebildi ve 170 -172 km/h hiza cikabildi. 6. Viteste bu hiza cikabilecegini pek sanmadigim icin 6. Vitesi denemedim.

Sorum su bu 90 hp dizel i20 ile son hiz duzde kaca kadar ciktiniz. Tecrubeli arkadaslari bekliyorum.

Aracımın cok belirgin olmasa da iyi cekmedigini dusunuyorum. Ama 170 km/h hiza cikabilmesi de garip geldi. Eger sorunu olsa daha belirgin olurdu diye de dusunuyorum. Kafami 2004 dizel getz karıştırıyor eskiden ondan kullaniyorduk o alet rahatlikla 190 yapabiliyordu. Nasil oluyor da bu alet o kadar gidemiyor?

70 hp lik 2004 opel corsa kadar gidiyor gozlemime gore. Arkadas da arkadan basiyordu tutamadi ama ben de acamadim arayi pek.

Bu konularda tecrubeli arkadaslardan yorum bekliyorum. Ozellikle msc den.

2. kaptandoktor

kaptandoktor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Günay GÖK
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Kia
    2012 i20 crdi ile 6.viteste 185-190 arasını görmüştüm.

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    troy serisi hariç i20 ile getz kıyaslaması yapmak yanlış çünki getz in halefi modelde yani hyundai b sınıfı küçük ucuz hatchback sınıfında getz ten daha performanslı yeni modeller yapmadı, yapmayacakta!! :) çünki avrupa emisyon kısıtlamaları ve yakıt tasarruf yöntemleri gibi sebeplerle her geçen gün yeni çıkan model daha az karbon salınımı, daha çevreci daha dayanıklı motor ve daha az yakıt harcaması gereklilikleri gözönünde bulundurularak daha düşük motor güçleri ve daha uzun dişli oranına sahip şanzımanlar ile piyasaya sürülüyor ucuz segmentin birde ucuz olması gerektiği tasarımına etki edince getz crdi nin 190 i20 nin 170 en son seri i20 de 160km leri görüp azıcık daha yüksek hıza ulaşmasının mümkün ama çok çok zor olması gibi şeyler artık doğal ve normal sonuçlardır. Ve yine ucuz olması gerektiği için bu motorlar bir hybrid sisteme sahip değil tasarruf ve çevrecilik tamamen içten yanmalı motordan bekleniyor.

Sadece binek oto piyasası böyle değil çevreye iyice bir bakın formula 1 de 90 ların ortasından beri kullanılan 3 litre V10 motorlardan 2.4 litre V8 lere geçildi sonra bu sisteme 2010 yılında kinetik hybrid sistemler ilave oldu, 2014 te motorlar 1.6 litre V6 elektrikli hybrid şeklinde değişti,

le mans 24 saat dayanıklılık yarışında 2006 dan sonra audi gitti dizel motor kullandı, bu sene le mans 24 saat yarışını kazanan porsche 919 un motoru 2 litre hacime sahip bir V4. Artık yarış otomobilleri bile büyük hacimli fazla yakıtla beslenen motorlar kullanmıyor. Hızlı gidiyorlar çünki hafifler ve elektrik destekli hybrid motorları kullanıyorlar.

Motorsporlarındaki pekçok şey en fazla birkaç sene içinde yollara yansır:) eğerki hız yapmak istiyorsanız daha güçlü bir otomobil modeline bütçe ayırmanız daha fazla yakıta bütçe ayırmanız gerekiyor bu az buz bir bütçe değil i30 turbo, kia pro ceed gt, pejo 208 gti, ford fiesta st, renault clio sport rs200 gibi otomobillere yöneleceksiniz yada elinizdeki memur modeli dört kapılı küçük otomobiliniz ile çevreyi kirletmeden dumana boğmadan dünya özkaynaklarını milli servetlerini daha az tüketerek efendi biçimde yolunuza devam edeceksiniz:) modifiye kapısı ise herkese açık ama sonuçları bir atla deve olmuyor:)

Pekçok üretici henüz hybrid modelleri piyasaya yaygın biçimde sürmedi toyota honda gibi markalar var ama hyundai için çok bekleyeceğiz. Piyasaya sürülen yeni bir sistem hıza endeksli bir hybrid olursa o zaman eski arabaların yeni arabalardan neden daha hızlı olduğunu tartışmamıza gerek kalmaz. yeni model hızlı araba eski model yavaş araba diye birşey şu an yok tam tersi geçerli.

onlycihan bunu beğendi.
  4. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Iyi hos soylemissin de ikiside ayni sinif. Ayrica i20 urettigi guc ve toek olarak kagit üstünde daha guclu bir arac. Kusura bakma ancak yazdiklarin beni cok tatmin etmedi.

6. Viteste 180-190 goren arkadas kac devir çevirdiğini hatirliyor mu acaba bende dönüşte 6. Vitesi deneyebilirim. 5. Viteste son hızına çıkacağını dusunuyordum ancak yaniliyor olabilirim.

Amacim sadece cekis sorunum olup olmadigini anlamak aslinda yoksa oyle araci cok sikistiran biri de degilim.

erenuzel41 bunu beğendi.
  5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Evet doğru 2004 getz ile 2013 i20 motor gücü birbirinden farklı. i20 daha güçlü fakat getz için 170km i20 için 174 km limiti var ancak şanzıman verileri teorik olarak limitör ve yük altında olmadan i20 nin 6. viteste 238km hız yapabileceğini getz in ise 5. viteste 191km yapabileceğini gösteriyor o zaman hız limitorüne takılma ihtimaliniz var. Getz limitöre niçin takılmadı onu araştırmak gerek:)

şu siteden inceleyebilirsiniz.
    http://www.automobile-catalog.com

oguzcalik bunu beğendi.
  6. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Selam limitore takildigini da dusunmuyorum. Cunku maksimum 3750 dd cevirebildim daha dusuk devirde rahatlikla 4500 dd cevirebiliyorum. 2000 devirin altinda biraz cansiz buluyorum aracimi. Dpf bir miktar tikali olabilir mi onu dusunuyorum.

7. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Selam bu arada yonlendirdiginiz site cok guzel. Tesekkurler. Orada her iki aracin tork guc egrileri var. I20 bariz daha iyi.

Getz limitore takilmiyor cunku zaten 10 15 km/h yanlis gosteriyordu. I 20 de hiz tamamen dogru. Gpsle baktigimda 1 km hata var ya da yok. Ancak yinede sanki olmasi gerekenden10 km/h az gidiyor. Zaten hizdan cok cevirdigi devir sayisi bana yanlis geliyor.

4000 dd cevirmesini beklerdim.

Dedigim gibi belkide dpf biraz tikali olabilir gibi geliyor. Belkide bastikca acilacakti.

Son düzenleme: 21 Haziran 2015
  8. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ilk ekledigim getze ait. Ikinci ekledigim i20 ye ait. Gerci getze ait olan bana cok dogru gelmedi. Tork cizgisinde hic duzluk yok. Bu kadar zayif olamaz o alet. 5 yil kullandim. Keske simdi de stok dizel getz kullanabilsem de aralarindaki farki gorebilsem.

Ekli dosyalar:

9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Evet işte Oğuzhan, dün bu grafikleri bende inceledim i20 nin grafiğindeki o düz çizgi vgt gibi sistemlerle ecu nun motoru verimli kılması için motora uyguladığı ayarlamalar ile güç ve yakıt verimliliğinin bir göstergesi, ama getz in çizgisinde ise belli bir devirden sonra yanma kayıpları gibi sebepler ile klasik içten yanmalı motor prensibi ile tork grafiği yay biçiminde yükselip düşüyor kısa süreli olarak maksimumda kalıyor. Getz in motoru eski tip geleneksel verilere sahip iken i20 daha modern bir tork ve beygir gücü eğrisine sahip.

Yolda hız denemesi yapmak hem tehlikeli hem iyi bir şey değil:) o yüzden bunun yerine bu konuda fikir elde edebileceğimiz automobile-catalog gibi siteler var birde youtube videoları var youtube ta i20 genellikle 190km ye kadar hızlanabilmiş onun dışında birkaç tane istisnai video daha var belki bu denemeler yokuş aşağı olabilir demekki limitör 174km de olmayabilir.

Uzun lafın kısası şimdi hepsini birden yazmaya üşendiğim konu; maksimum hıza ulaşmaya etki eden çok fazla etken var rüzgarından lastik diş derinliğine rot ayarına havanın nem oranına kadar, bunlar en son yüksek hızı bir 30-40km etkilemez ama bir 10-20km etki eder gibime geliyor eğer arabada yada motorda maksimum hıza ulaşmaya engel bir problem olsa bile bu problem net hissedilebilen ciddi bir belirti vermeden zaten çözüm aramak zor. Uzun yol yapmak iyi gelebilir.

Yüksek hıza ulaşamıyor diye takıntı yaparak sürekli zorlamak hem tehlikeli hemde kötü bir alışkanlığa sebebiyet verebilir, eğer iyi hızlanabiliyor ve yakıt sarfiyatı yerli yerinde ise bu konuda kafaya takılmamasını temmeni ederim:) lütfen yanlış anlaşılmasın:)

oguzcalik bunu beğendi.
  10. kaptandoktor

kaptandoktor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Günay GÖK
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Kia
    kaç devir çevirdiğini hatırlamıyorum. ama çok rahat çıkamadığı bir gerçekti. az biraz rampa aşağıydı. ama düzlüğe çıkınca hızı kaybetmedi. ancak i20 de 140 dan sonra bir korku geliyordu. sanırım aerodinamik yapısından dolayı.

11. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Dedigim gibi cok sik hiz yapan birisi degilim. Senede2-3 kere uzun yola gidiyorum. Dun yolu uygun gördüm hem alet acilsin hemde sehir ici kullanimdan kaynakli kurumlari atsin diye biraz bastim.

Ayrica aracim herzaman tam bakimlidir. Normalde bakimli olmayan bir araclada pek hiz yapmam.

Aldigimdan beri dizel getzim kadar cekmedigini hissettiğim icinde bana garip geldi. Aslinda ulastigim son hiz katalog verilerine tam olarak uyuyordu zaten.

Isin guzel top speedde bile herhangi bir balans ibaresi yoktu. Alet alman arabasi gibi puruzsudu. Herhangi bir cekme falan da yoktu havada sanirim ruzgarsizdi. Demekki arac bakimli olacak.

Hiz denem de dahil yatik tüketimim 4.7 lt oldu. Klima hep acik.

12. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Oğuz selam, neden 6.vitese almadın arabayı anlamadım, ben 180in biraz üzerine çıkmıştım. Zaten sadece 1 kez denedim, onun dışında performansı sadece 110hp lik Getz ten cılız olabilir, başka bir ihtimal görmüyorum. Bir de araç 6 vites olmasından dolayı şehiriçi ilk 2 viteste cılız kalıyor biraz ama 3-4-5-6 derken tat veriyor :)

13. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Selam safak. 4000 dd ceviremedigini fark edince 6. Viteste daha hizli gidemeyecegini dusundum. Arkadan da arkadasim basiyordu o nedenle cok uzatmadim. Ikimizin aynı anda basmasi tehlikeli geldi. Tek olsam belki daha farkli sekillerde deneyebilirdim.

Anladigim kadari ile bu kadar gidiyor o zaman. Yine de fikri olan arkadaslarin baslik altinda yorumlarini bekliyorum.

Bu arada gecen ilk defa 110 luk era surdum alet gercekten tam bir cilginlik. 110 luk getzleri falan piyasadan toplatmak lazim. :D

14. kaptandoktor

kaptandoktor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Günay GÖK
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Kia
    dizel makineler yüksek devirlerde pek güç veremiyor. o yüzden 4000 deviri geçmemiş olabilir. 6 viteste muhtemelen 180 km/h geçecektin.

15. Network

Network Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    119
    Ad Soyad:
    Uğur
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Eski fotoğraflardan tam da bahsettiğiniz değerlerde bir fotoğraf buldum,
    tam değerler aklımda olmamakla birlikte
    - Düz bir zemindi, belki çok hafif bir eğim olmuş olabilir,
    - 4000 d/d'lara doğru biraz daha yüklenebilirdi,
    - araç satıldı gerçi ama hatırladığım kadarıyla 2011, team olması lazım...

IMG_20140221_072006 .jpg

oguzcalik bunu beğendi.
  16. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Harika fotograf. Bende buna cok yakin gidebildim. Sanirim 5. Viteste degil mi?

17. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Güm olarak Getz yada İ20 ( 90 hp ) birçok araçtan daha güçlü ama sanırım olay şanzımandaki son dişlide. Bizde VGT Getzin fabrikasyon 88'lik ve 110'luk olanı vardı. Era modelinde de 110'luk versiyonu var. Stok haldeki 110'luk Getz ile Era'nın son hızları farklıdır. Getzle maksimum en iyi şartlar ve koşullarda 190 km hızı bulurken Era ise 220 km hızları görebiliyor.

Hepsi bir kenara 2010 Hb Astra 1.3 CDTİ 6 ileri vitesli araba ise 230 km hızlara çıkabiliyor. Ki yukarıda adı geçen 3 araçtan daha güçsüz. Eminimki 6 ileri i20 dizel daha üst hızlara çıkabilir, tabi hız sınırlaması varsa bunu kaldırdığınızda.

18. Network

Network Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    119
    Ad Soyad:
    Uğur
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Evet , 5. vites, ötesi yok zaten, 6. viteste artık sizin araçlarda görmek lazım...

19. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  20. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Selam,

Dun istanbula dondum. 6. Viteste denedim araci ve bu sefer 180 km/h gorebildim. Klima acikti. Arabami satin aldigimdan beri zaten cekisi ile ilgili tam olarak tatmin olamıyorum. Nedenine gelince, aracin kagit uzerindeki tork ve guc egrilerine bakarsak. 1500 -ile 4000 dd arasinda maksimum torkunu korudugu yaziyor. Ancak sakin kullanimda bile ben maksimum torku ancak 1800 dd elde ettigimi hissediyorum. Bu devirlerin altinda cok cansiz. Maksimun torkun kaca kadar surdugunu merak ettigim icin son hiz denemesi yaptim orada da 4000 dd kadar cevirmesini bekliyordum.5. Viteste ancak ceviremeyince maksimum torkunundan daha erken devirde susmeye basladigini tahmin ettin. Ust devirdeki torku hakkinda cok yorum yapamayacagim ancak bu arac kesinlikle 1500 dd maksimum torkunu uretmiyor. Ya da bendeki uretmiyor bilemiyorum. Dynoya sokup gercek gucunu gorebilmek isterdim acikcasi.

Bu Sayfayı Paylaş