Merhaba arkadaslar. 1 yildan fazladir 2012 i20 dizel aracim var. Marş sirasindaki kizdirma suresini bir turlu tam olarak tespit edemiyorum. Ogregin hava sicakligi 10°C civarinda. Kizdirma isareti varken isitma islemi devam ediyor diye biliyorum. Kizdirma isareti gittikten hemen sonra marsa basarsam 2-3 saniyede ancak calisiyor. Ama kızdırma isareti gittikten 3 saniye sonra marsa basarsam hemen aliyor. Hava sicakli 0°C - 5°C civarinda iken. Kizdirma isareti gittikten 3 saniye sonra marşa basinca bazen aninda calisiyor. Bazende 4 saniye kadar mars devam edip oyle calisiyor. Cok soguk havalarda 3-4 kez ön kizdirma yaparak calistiriyorum. Bazen cok ise yariyor hemen aliyor. Bazende hic ise yaramiyor sanki mars 5 saniyeye kadar uzayabiliyor. Neden boyle tutarsiz acaba.
Hocam bazen sicak havada 3 saniyede calisiyor. Soguk havada tek marsta 1 saniyeden daha kisa surede alıyor. Buna da cok sasiriyorum. Bujiden baska biseyde sorun olabilirmi acaba.
Bir de mazot otomatiği denen bir parça var. Bozuksa eğer belli bir süre sonra borudaki mazot depoya kaçıyor ve mazot gelene kadar süre geçiyor. Bu sorunu yaşayan da oldu. Kızdırmalar ilk şüpheli. Sağlamlığı kontrol edilip sonraki aşamalara geçilmeli bence.
Eger kirilma durumu varsa, iyi bir ustaya veya yetkili servise baktiririm. Bilgi icin tesekkur ederim.