İ.20 troy.cedi.1.4 90 000km.de eksper raporunda tam not aldı ve 2 ay önce satın aldım.ya gibi ve tüm filtrelerini yeniledim1500.km.yaptım.Bu aksam yolda motor arıza lambası sürekli yanıp döndü.garaja çektim.Sabah servise gideceğimBu tur sorun yasayan arkadaşların yorumlarını rica edeyim.saygılar.
Akünün + başlığı sokup 5 dak sonra taktim...Arıza ışığı duzeldi...servise gittim...hyundai servisi sorunu algılayamadı..
aracınız dizel ise arıza lambasının yanıp sönmesi dpf filitresinin motor beyni tarafından rejenerasyon yaptığının göstergesidir. aracınızı 3000 dev ile düşük vites kullanarak belli bir yol yaptıktan sonra kendiliğinden söndüğünü göreceksiniz.
Bende de aynı araç var i20 2011 dizel troy. Şu an Van dayım. Hava -10 lara kadar düştü. Aracı 1 hafta aradan sonra çalıştırmak istedim. Araç tek seferde sıkıntısız çalıştı fakat motor ışığı yanıp sönüyor. Havalar soğuk olduğu için mi böyle yaptı anlamadım sizce normal mi ve bu ışığı kapatmanın bir yolu var mı?
Dpf temizliğinden sonra da söndürt yine yanarsa , araçta bir sorun vardır. Tamirciye bir göster. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
Dpf rejenerasyonundan sonra sönse dahi şehir içi kısa mesafede bir süre sonra (bende 1 hafta yada 10 günde) yine yanıyordu. 149.000 km de almıştım. Kış geldimi dpf den dolayı sürekli ışığa bakıyordum ha yandı ha yanacak diye. Ayda 2 kez rejenerasyon yaptırıyordum ama yağın seviyesini de yükseltebiliyor. Ona da çok dikkat edin. Yağa mazot karışıyor rejenerasyon yarım kalırsa.