Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 dış kapı kolu altı folyo kaplama

'İ20 Forum - Club' forumunda Asel Kaan Efe tarafından 9 Kasım 2013 tarihinde açılan konu

1. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Arkadaşlar HB da araç dış kapı kolu altı folyo kaplama ürünü diye bir ürün gördüm , biliyorsunuz i20 lerde kapı kolları altında çanak gibi tutma yerleri çukur bu çukur kısımlar zamanla çiziliyor istenmeyen izler oluşuyor ve çirkin bir şekil alıyor. Acaba bu şeffaf folyodan koruma yapan arkadaşlar var mı , birde bu ürünün bizim i20 ye tam uyum sağlayıp sağlamayacağı konusunda şüphem var , 9*8cm diyor bu ürünler standart mıdır , uygulama uzun ömürlü oluyor mu, yorumlarınızı beklerim , teşekkürler.

2. grl1903

grl1903 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Güral Büyükcan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    bence bu işlemi herhangi cam filmi, kaput koruma filmi yapan yerde yaptırabilirsiniz. düşününce gayet mantıklı bi çözüm olabilir :) kapı kolu altı çok fazla çizilen bi bölge gerçekten

3. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    Ben yaptırdım faydalı bir şey

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Çağlar bey , konuyu ben açtım ama şu anda bu olayın mağduru gibi bir şey oldum , HB dan tanıtımını okuduğum ürün 4 kapı için koruma şeffaf kaplaması diyordu , kargodan gele gele 1 adet ölçüsü , düzgün kesimi olmayan bir parça geldi , ben tabii geri göndermek istedim iadeyi kabul etmediler , ancak kendim ölçülendirerek tek kapıya uygulayacağım , siz nasıl bir şey yaptınız fikir alabilir miyim, teşekkürler.

5. Piyanistce

Piyanistce Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    102
    Ad Soyad:
    Çağlar ERTORUN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bayon 1.4 MPI BC3 CUV (2021-202x)
    Ben kendim kestim ve uyguladim seffaf folyoyu amabir sure sinra kabardi cikattim bu ay profesyonel bir yereyaptiracam yapistirirken fön makinesi kullanarak isitip yapistirsaydim super olacakti internetten acukcasi arabaya pek birsey alma kardesim cunku ekranda super ama gelen urun cok dandik olabiliyor

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  6. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    yıkamacılar basınçlı suyla haşat etmezse faydalı olacağını düşünüyorum.

7. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Köksal bey , yıkamacılarda hasar alması kaçınılmaz ama bence tazyikli su ile araç yıkatmamak prensip olmalı ben 5. ci aracım asla tazyikli su ile dış ve motor yıkatmadım , kendi kendime ne yapabildimse ve her gören de temizlik ve titizlik konusunda hayretlerini ifade etti , bağlantılı olarak , HB dan gelen ve iade kabul etmedikleri modacar imalatı şeffaf folyoyu tekrar ambalajından çıkarttım ve inceledim , arabaya gittim ve kapı açma alışkanlıkları üzerine deneme yaptım ve en çok tırnaklarımızın nerelere denk geldiğini işaretledim ve tam parçayı 4 e bölüp karelerin köşelerini yuvarladım ve önce cam sil püskürterek zemini ıslattım , sonra şeffaf kareleri yapıştırdım , biraz sıkıştırıp arabayı güneşe park ettim sonra son damlacıklarıda alttan alttım ve bayağı sağlam duruyor hatta hiç kalkmayacak intibaı veriyor , ileride belli olacak ömrü , kapı açılırken de baktım ilk parmaklarımız tam folyoya denk geliyor , daha detaylı bir uygulamayı tavsiye ederim.

8. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Öyle düşünmeyin. Basınçlı yıkama kötü olsaydı bu kadar tutulmazdı ve bu kadar makina olmazdı piyasada. Kasap yıkamacılar var ama işini layığı ile yapanlarda var.

Eğer malzeme ve uygulama kaliteli olursa kolay kolay atma sökme yapmaz basınçlı yıkamada. Eğer öyle bişey olsaydı kaput folyoları da sökülürdü hep...

9. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Piyasada basınçlı yıkama makinesi çokluğu ve bunun bir sektör haline gelmiş olması ve buradan ekmek yiyen insan sayısını düşünürseniz mesele komipilike bir konu , benim prensibim sebebi saymakla bitmeyecek mahsurlarını görmem nedeniyledir ve evet sonuna kadar tazyikli suyla dış ve motor yıkamasına kesinlikle karşıyım , aracınız en az 5 yıl daha az yaşlanır ve çürüme kolay kolay meydana gelmez.

Bu Sayfayı Paylaş