aracımı aldığım günden beri direksiyonun altından özellikle parke taşlı bozuk yollarda girdiğimde rahatsız edici bir tıkırtı geliyordu. aracımı her bakıma götürdüğümde (4 kez) şikayetimi bildirdim, amartisör başını, ve değişik yerlerine garantiden bakımlar yaptılar fakat çözüm olmadı en son bakıma gittiğimde durumu tekrar ilettim her zaman olduğu gibi sorunun hallolduğunu söylediler ancak aynı ses duruyordu. Sinirlendim geri gittim çözülmeyen bir soruna neden çözüldüğünü söylediklerini sordum falan filan derken bir usta geldi servisten ismail usta test sürüşüne çıktık sesi dinledi ben bunu çözerim dedi ve ertesi gün aracımı bıraktım. akşam aracımı aldığımda inanamadım ses gerçekten gitmişti. İşin özü bu servisler bizi hiç dikkate almıyor veriyorlar şerbeti gönderiyorlar. hakkımızı biraz ararsak sanırım sorunlarımıza çözüm bulabiliriz. tabiki yetenekli ustalarla. Aynı sorunu olan varsa servis fişinde yazan ingilizce açıklamayı yollayabilirim.
bendede bu şekilde bi sıkıntı var direksiyon zempelegi değişti ama halen devam ediyor,ne yapıldı araçınıza...
hangi serviste yapıldı ve hangi parça veya parçalar değişti yada neresi düzeltildi bunlarıda yazarsanız aynı sorunu olan arkadaşlar faydalanabilir...
aynı sorun bende var. Uşak servis birşey yok dedi herzamanki gibi. sonra denizli servise gittim. ancak denizlide de parke zemin bozuk yok pek fazla yoktu azda olsa sesi dinletebildim. usta eps nin orda birşey yağlanacak dedi. ama dediğim gibi tam olarak sesi dinletemedim yani tam teşhis koyabildi mi emin olamadım. ses parke bozuk zeminlerde çok net duyuluyor asfaltta yok. Sizin araçta nasıl bir uygulama yaptılar?
bi tek sıkıntıyı ben yaşamıyormuşum demekki bu servislerle ilgili. aynı sorun bende de var ama nasıl oluyorsa ustalar her seferinde bakım parasını alıyolar sorunu halletmeden postalıyolar. bu sorun için mersin Trabzon ordu ve rize deki servislere gittim hepside her ne hikmetse arabaya ellerini bile sürmeden sorunu hallettiler. bizim Hyundai servislerinin gizli güçleri var araçtaki sorunları hiç araca dokunmadan halledebiliyolar. ama devam etsinler böyle çok iyi yolda ilerliyorlar. forumlara bu tarz konular açıldıkça belki kendilerine bi çeki düzen verirler dicem ama boşuna çünkü Hyundai servislerinin gizli güçl
hayır işin garip tarafları da var. Hyundai derya otomotivde ustanın biri direksiyon altında ses olduğunu söylüyor. ondan daha yetkili olan da test sürüşünde ses yok diyor. bu sefer ilk test yapan usta da ses yok demeye başlıyor. işte o naktadan sonra kayış kopuyor zaten insan kendisini problemli biriymiş gibi hissediyor.belli bir münakaşadan sonra olayı direksiyondan ses gelmedi şeklinde bağlıyorlar ve beni postalıyolar. devamında Hyundai assanı arıyorum. 3 gün sonra dönüş yapıp tekrar servise çağırıyorlar bi tatlı diller bi kibarlaşma falan ama sonuç yine kocaman bir sıfır.
Arkadaslar bu konu hakkinda bir iki kelam edeyim dedim. Bu ses yuksek ihtimalle meshur tikirti burcundan kaynaklanıyor. Forumda bu burcun nerede oldugunu gosteren bir fotograf vardi. Interneti arastirirsaniz bu siniftaki bircok arabada bu sesin oldugunu goreceksiniz. Bu burc 5 lira olmasina ragmen. Degismesi icin aracin yarısıni sokuyorlar. Ve kisa surede sesin geri gelme ihtimali yuksek. Bu nedenle ben elletmedim. Bu sekilde kullaniyorum. Bir ihtinal de bu ihtimal hakkinda kesin bir bilgim yok. Eps dislilerinden geldigini soyluyorlar orayada uygun gresi basip topluyorlar bir sure sesi kesiyor sonra yine basliyor. Kişisel gorusum. Eger arabaniz yuzbinlerce km de degilse sokturmeye degecek bir olay degildir. Ancak isteyen de yaptirabilir tabi ki.
Aynı şikayetten ötürü 3. kez çözümlenmeyen durumlarda aracı iade etme ya da yenisiyle değiştirilme hakkınız var bildiğim kadarıyla...Tüketici haklarında böyle bir madde vardı. SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi