Merhabalar ben 2. el bir i20 alma arifesindeyim. Araç çok hoşuma gitti 2015 model 75 bin km 1.4 dizel manuel style paket ve sunrooflu. Fakat internetten kısa bir araştırma sonucunda direksiyonda sertleşme, ses gelme hatta elektrik sisteminin devre dışı kalması, servisin de bu arızanın giderlmesi için 12 bin tlye kadar ücret istediğini okudum. Bu işin aslı astarı nedir varsa bilgi sahibi acaba beni aydınlatabilir mi? Not: 2005 model eski kasa puntomda bu sorunu yaşadım ve çok ama çok kötü bir tecrübeydi. En ufak bir ihtimal varsa bile vazgeçeceğim. Şimdiden teşekkürler.
bu konuyla ılgılı elentra ve i30larda kaplın sorunu kronık mevcut ama forumlarda bu konuda destek olan arkadaslar mevcut ve bu durum tamamen sans, kısmet meselesı kımısınde oluyor kımısınde olmuyor.
Puntolarda haddinden fazla olan bir sorundu elektrikli direksiyon arızası 2012 2013 lere kadar devam eden bir sorun puntolarda ama Hyundai de nadir oluyor şansınıza kalmış
Hyundai'de garanti bittikten sonra bile EPS arızası verse, ücretsiz olarak onarım/değişim yapıyorlar diye biliyorum. Bir nevi ömür boyu garanti var EPS için. Forumda böyle okuduğumu hatırlıyorum.
Aracın garantisi devam ediyor mu servisten teyit edin Hyundai garantisi 5 yıl ve diğer markalara göre nispeten daha iyi işliyor garanti süreci. Sıkıntı çıkarsa bir şekilde garantiden halledilir
O zaman kesinlikle benim başıma gelir. 2012 punto aldım bu seferde hava yastığında çatlak oluştu kronik arızasıymış. Çok kısmetsiz bir insanımdır malesef.