Arkadaşlar , şu anda i20 2013 troy aracımın kapı kollarını , bağaj alt çıtasını , kapı eşiklerini ve cam çıtalarını krom yaptım ( omsa line) , piyasada aramama rağmen dış dikiz aynalarına krom kapak bulamadım , bir de krom için sonra değiştirmek zorunda kalırsın alıp boşa masraf etme diyen dostlarım da var. Bu nedenle dış yan aynaları aracın rengine ( mercan beyaz) boyatmak istiyorum. Aynayı komple değil de dış ust kapak şeklinde boyatacağım bu kapak kısmı nasıl çıkıyor , aynayı sökmeden kapağı dışarıdan zedelemeden sökmem mümkün mü , kaportacıya bırakıp işlerime baksam diyorum bu kapağı sökmenin en kolay yolunu bilen bir arkadaş var mı?
o kapağı sökmek zor diye biliyorum valla kolay gelsin şimdiden. zevkler tartışılmaz ama herkes aynayı siyah yada kırmızı yapmak ister sen gövde rengine çevirmek istiyorsun ilginç geldi bana. bana sorarsan hiç paranı bu iş için harcama zaten taş maş geliyor boyanında bi anlamı kalmıyor.
aynayı yavaşca zorla cerceve içerisinden tırnakları atıyo 3 adet vida var sokmen gereken onları söktüğünde dış kapak bosa cıkar onunda tırnakları vardır hafif bi kuvvetle rahatca cıkar. yada kaportacıya götür o söker