Hayırlı forumlar cümleten. Elimde yadigar 8 yıldır kullandığım parasızlıktan değiştiremediğim i20 2013 1.2 d-cvvt bir belalı aracım var. Lpgyi 6 önce taktırdım. Araçta son 1 yıldır garip sıkıntılar yaşıyorum. Birincisi ve en canımı sıkan aracın çekişten düşmesi isteksiz gitmesi. Gaza basıyorum araba gitmek istemiyor ön tarafta garip bi sarsıntı oluyormuş gibi hissediyorum. Bu düşük viteslerde daha çok hissediyorum. hem benzinde hemde lpgde yapıyor, ama benzinde daha çok sanki. (lpgden öncede çekişten düşme vardı) İkinci; Bazen vites sertleşiyor, ilk 3 4 km sonra yumuşuyor. Bazende direksiyonu sertleşiyor sonra yumuşuyor. araçta yakıt tüketimi de arttı. Üçüncü olarak; araba sesli çakışmaya başladı. Eskiden arabanın çalıştığını bile duymuyordum şimdi dizel motor gibi. Lpg'ye geçince ilk dakikalar sarsıntılar yapıyor sonra düzeliyor. Bir diğer sorun araba tam 80 km'de titremeye başlıyor sanırım 95 km'de titreşim gidiyor. 80-95 km arası garip bir titremesi var. Araba benzinde vites değişimde anlık gaz kesimi yapıyor. Bunu da 2. Viteste çok hissediyorum. Hafif yokuşta araba hem lpgde hem benzinde bitik. Ayrıca rolantide gaza basınca devir geç tepki veriyor gibi, eskiden gaza basınca hemen yukarı çıkar inerdi şimdi daha yavaş çıkıyor ve iniyor.. Şimdi benim ne yapmam lazım
Geçmiş olsun usta değiliz ama başımıza gelenlerden paylaşayım belki işine yarar. Aynı şekilde benzinde şu düşük devirde silkeleme gaz yememe sorunu bende de vardı öncelikle bence bir depoya yakın benzinde kullan yakıtları karıştırmadan arabanın tepkisine bak değişecek mi diye. Ben subapları yaptırdıktan sonra sadece benzinde aynı silkeleme yapıyordu lpg'de canavar gibiydi. Geçen gün yine bir sorun oldu araç marş alıyor ama hiç çalışmıyordu olduğu yerde benzin pompasını söktüm elektrikçiye baktırdım elektrik almıyordu yani senin aracın ateşlemelerinde sorun yoksa oraya da bi baktırabilirsin tıkanma falan yoksa benzinde kendine geliyor farkediyor araç. Hepsinden önce de kompresörüne baktırman daha iyi olur gibi.
6 ay önce lpg taktırdın ve bu sorunları yaşamaya başladın .. Tamam 6 yıl galiba. Araç kaç km 'de ? Buji kablolarını orjinali ile değiştirdin mi? Böyle bir değişiklik yaptın mı ? Lpg ile benzini karıştırıyor olabilir mi ? Verimsiz yanma oluşturabilir . Lpg ustana kontrol ettirmende fayda var. Lpg'ye geçince araç ısınına kadar sarsıntılı çalışma ? Lpg Regülatörü ısıtmıyor mu acaba ? Sıcaklık ölçeri geçme sıcaklığını algılar lakin regülatör ısıtmayabilir. 80-90 meydana gelen titreme lastik balansı , burçların ömrünü tamamlamış olması , teker rulmanlarının aşınmaya başlamış olmasından kaynaklı olabilir. Bujileri de zamanında değişimi sağlıyorsunuzdur eminim.
Geçenlerde yine burada görmüştüm. Zayıf şaseden dolayı araç sarsıntılı çalışıyor ve çekişi düşüyordu. Akünün eksi kutbundan ayrıca bir şase aldıklarında motorunçalışması düzeliyor ve çekişi artıyordu. Önce çok basit olarak bir buna baktırın derim.
Tanıdık bir ustadan randevu aldım oksijen sensörünü temizlicem dedi. Yani en ucuz yöntemlerden başlayacağız. Yalnız garip bir şey var, arabanın anahtarının pili zayıftı yedek anahtarı kullanmaya başladım 3 gündür araba sanki çekişi düzeldi gibi. Ya galiba çok basit bir sorun var
Senin bu problemin aynısı bendede var hala uğrasıyorum bulamadım.Obd cihazına bağladığımda map sensörü hatası veriyor sipariş verdim yenisi gelecek ama tam olarak problem bundanmı bilemiyorum.