Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 debriyaj

'İ20 Forum - Club' forumunda sercek tarafından 11 Nisan 2014 tarihinde açılan konu

1. sercek

sercek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    serdal çiçek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    arkadaşlar merhaba 4 ay önce 2011 model 70.000 km de araç aldım aldıktan 1 ay sonra debriyajı bittiği için değiştirdim aynı zamanda pedalda çok sertti değiştirdikten sonra pedal yumuşadı 20 gündür pedal tekrar sertleşti değiştirdiğim tamirciye gittim yapabileceğim birşey yok dedi belki taktığımız baskı hatalıdır tekrar değiştirmemiz gerekli dedi ben bir daha parça parası ve işçilik ödemek istemiyorum bunun başka bir çözümü yokmu kavramada sıkıntı yok araç kaçırmıyor fakat pedal çok sert yardımız için teşekkürler

2. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    2011 model araç garanti kapsamında olması gerekiyor... Eğer gittiğiniz yer yetkili servis ise garantiden değişmesini talep edebilirsiniz...

3. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    debriyaj hidroliğine de bir bakmakta fayda var.

ayrıca getz araçlarda debriyaj değişiminden sonra bir ayar söz konusu idi sizde de olabilir belki

4. sercek

sercek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    serdal çiçek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    serviste değil sanayide tamircide değiştirttim

5. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Maalesef debriyaj 2 yıl veya 60.000 km garantisi,,,,,2011 27 binde iken (2014 yılı şubat sonu) debriyaj problemini garantiden halledemeyeceklerini söyleyince ,Hyundai assana şikayet ve cözüm amaçlı mail bombardımanından sonra bir zahmet ilgilenip,parça ve malzeme hatası olduğunu kabullendikten sonra değiştirdiler,Pedal zaten çok yumuşaktı değişim anından sonrada gayet yumuşak,140 bin km de Lada Aracımda (sıfır alınıktı ) satana kadar debriyaj problemim olmamıştı.;)

Servis benden ilk anda garanti dışı diyerek baskı,balata ve bilyası için 500 tl istemişti,Size dışarıda kaça mal oldu.

6. sercek

sercek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    serdal çiçek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    debriyaj hidroliğinde hava vardı onu aldık biraz rahatladı fakat tekrar sertleşti

7. sercek

sercek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    serdal çiçek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    420 tl ödedim serviste yaptırmadığıma pişman oldum şuan işin içinden çıkamıyorum en son çare yetkili servise götürücem
    taktırdığım baskı bilya valeoydu belki onda hata olabilir bilmiyorum

8. sercek

sercek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    serdal çiçek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    tamircinin söylediği hidrolik olduğu için ayar yapılmıyormuş

9. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    2011 model eski aracımın 50 bin km 2013 ün 11 ayında bazen kalkışlarda gelen ses için garantiden serviste degiştirdim baskı balata da yay bilya prpzdirek gibi kavrama unsurlarıyla alakalı bir problemde garanti gecerli ama balata bitmesi isterse 5 binde olsun garantiye girmez evet servis dışarıya göre pahalıdır ben aracımı 12 senedir hep garanti kapsamında araç kullandım ve hep servise götürdüm ve hep aynı servise giddim aracın markasına göre tercih ettigim servisi hiç degiştirmedim hep de karşılıgını aldım örnek iki sene kullandıgım araç honda marka aracım cam dügmesi ve sensörü arıza yaptı ücret 1100 tl civarında garantiden yapıldı daha sonra devir dayim arızası ücretsiz degişim 450 tl yerine 600 veya 550 gibi bir üçrete yaptırı ve hiç bir sorun yaşamazdınız yaşarsanızda bir cözüm olabilirdi belki baskıyı degiştirmedi belki balatayı çskms kullandı yada yan sanayi bir parça başında degilseniz bilemessiniz bu arada sitedeki arkadaşlara bir faydası olursa diye söylüyorum 2013 altındaki i20 lerde bazılarında genetik olarak bulunan bir rahatsızlık var kalkışlarda cok sıcak havalarda yada cok trafikte kaldıgınızda bir bilya sesi gibi bir ses geliyo servisler bunu genelde sallıyo ama bu arıza genetik fabrikasyon bir arıza biraz tehtid :) biraz bilgiyle beraber bu ses için garantiden baskı balatanızı degiştire bilirsiniz yukarda yazdıklarım sadece benim fikrimdir

10. sercek

sercek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    serdal çiçek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    teşekkürler servise gidicem inşallah sorun çözülür

11. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

ilk aracam 2011 i20 30 binde şikayetde bulundum birinci viteste kalkar ken arasıra ses yapıyo diye baktılar bir şey yok dediler 40 binde bulundum baktılar yine birşey yapmadılar 50 binde biraz sert cıktım birazda samimi olmuştum saolsunlar garantiden degiştirdiler ikinci aracım 2012 i20 bundada aynı sesi bir iki defa duydum dün 20 bin bakım için götürmüştüm garantiden baskı balata degişti yani kısacası debraj bitik cıksaydı büyük ihtimalle ben den parasını isterlerdi balata bitmesi hariç debraj da garanti kapsamı icersinde yeterki giddigin serviste müşteri temsilcin insan olsun ve bildigim kadarıyla 2012 modeller dahil i,20 lerde kronik bir baskı balata sorunu var tahminimce anladıgım kadarıyla yaylar poreblem yaratıyo bu tip sorunu olan arkadaşlar servislerine baskı yapıp sorunu cözemezlerse assan a bir yazı ve bir ingilizce bilen yardımıyla kore hundai ye meil atmaları usturuplu bir dilde iş görecektir

12. can01

can01 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    can oguzoglu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    aynı yere yazıyı iki kere yazmışim ama bunda tesadüftürki 2 ci aracımınkinide degiştirtim :)

13. dark133

dark133 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ARDA CANDAR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Benim de ilk aracim i20 2012 cikisli sifir aldik ve 25 binde kalkislarda debriyajdan ilginc sesler gelmeye basladi ve debriyaj kacirmaya baslamisti. Git gide daha sik olmaya basladi ve sonunda erk plazaya goturduk. Iyi ki zamaninda getirmissiniz dediler baski balata bitmek uzereymis biraz daha kullanilsa garantiden cikacakmis kullanici hatasi diye degerlendirilip.. neyse ki garantiden halloldu

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

14. historian

historian Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Emre Dogan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    2010 Hyundai i20 var Benimde Baskı Balata Bitti ( Sanirim) Araba Gaza Basmama Rağmen Gitmiyor, Servis te Değişmeyi Düşünüyorum.. İstanbul Anadolu Yakasında Önerebileceğiniz Bir Servis Var Mı Bir De Tahmini Ücret Ne Kadar Tutar Sizce...

15. ccomen

ccomen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    cemal
    Yaşadığınız Şehir:
    64-UŞAK
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    ben geçen ay Uşak serviste 800 tl ye değiştirttim.

historian bunu beğendi.
  16. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Bende baskı balata sıkıntısı ve debriyaj sertliğinden şikayetçiyim maltepe HUNKO servisten fiyat istedim 1600 tl dediler. Bu bence uçuk bir fiyat, zaten baskı balata bilya fiyatı 400 tl dışarıda yaptırmayı düşünüyorum.

Bu Sayfayı Paylaş