Merhaba arkadaşlar. 2014 model 60.000 km 1.2 LPG li i20 aracımda 10 gün önce debriyaj pedalının sertlestigini hissettim bir kaç gün içinde baya baya sertleşti. Şimdi bu halde Adana - İstanbul gittim geldim ve araba doluydu buna rağmen çekiş gücünde bir azalma hissetmedim yolun çoğunu 125 e sabitleyerek gittim geldim büyük rampalarda 100 un altına bile düşürmedi araba debriyaj seti dışında farklı birşeyden dolayı sertleşir mi debriyaj pedalı acaba yoksa
Hocam bu sertlik araç soğukken oluyor da araç ısınınca düzeliyorsa , şanzuman yağının değiştirilmesi sorunu çözer , yok araç soğuk ve ısınık haldeyken de bu sertlik varsa , baskı balata kontrolü yapılacak ve özellikle rulmanda sorun var demektir , rulman için işlem yapılmışken baskı balatanın da değişmesi iyi olur derim.
Hidrolik sıvısı özelliğini kaybetmiş olabilir. Hava almış olabilir. Balata azalmıs yaylar sertleşmiş olabilir. PARÇA hatası olabilir! 17 000 de debriyajım sertleşti. Hatalı montaj. Bu tip vakalarda DEĞİŞİM daha cazip olur derim
60 binde sertleşme olması normaldir. 100.000 km ye kadar sorunsuz gider bu şekilde, sadece sertlik olur. Konforlu bir sürüş için debriyaj seti değişecek.
Size özelden yazacaktım sormak için geçen yıl merhaba postumda bahsetmisdiniz bu dan iyi oldu gördüğünüz teşekkürler. Baskı balata değişecek o zaman diğer arkadaşların da dediği gibi