Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 Debriyaj Kullanım Süresi

'İ20 Forum - Club' forumunda Night_Blade tarafından 23 Eylül 2016 tarihinde açılan konu

1. Night_Blade

Night_Blade Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Ibrahim s
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Bugün iş yerinde arkadaşlarım aralarında konuşurken otomobil debriyajının genelde ortalama 100 bin km gittiği konusunda ortak düşüncedeler. Tabi bunun kötü kullanım da düşeceği ve dikkat edilirse de bu km nin artacağı konusunda hem fikirlerdi.

Benim başıma debriyaj ile ilgili bir sıkıntı gelmediği için ne kadar gideceğini bilemiyorum. Aracım daha 37 binde. Tabi bu debriyaj işi markadan markaya, modelden modele değişiyor. Merak ediyorum bizim i20 lerde debriyaj kaç km de değişiyor veya yüksek km'ye rağmen hala değiştirmeyen var mı? Fikrinizi söylerseniz bilgilenmiş oluruz, bilgi verenlere şimdiden teşekkürler :)

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben ilk arabalarımda 140-150 bine kadar kullandım, çok kötü kullanıyordum, yarım debriyaj patinajlar falan vardı.

i20si olup da debriyaj değiştiren varsa yazar herhalde.

3. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,087
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Kullanıma bağlı parçalarda ömrü su kadar km demek çok doğru olmaz. Hangi şehirde yaşadığınız, trafik yoğunluğu, aracı nasıl kullandığınız önemli faktörler. 1000 km icinde de ömrünü bitirebilir 150 bin kilometrede de. Dikkat ederseniz aracın kullanım kılavuzunda da söz konusu parca için değişim aralığı belirtilmemistir.

<<bülent>> bunu beğendi.
  4. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Aracı aldığım hafta ileri geri manevra esnasında GUUUĞĞKKK diye bir ses yapmıştı... Dedim heralde bas çek yaptım ileri geri yaparken ondan olabilir...

Çok sık ileri geri dar yerlerde bu sesi zaman zaman yapıyordu...

Ardından araç geldi 56000 km ye debriyaj bilyası CİK CİK CİK ötmeye başladı... Usta kontrol ederken GUUĞĞKK sesi yapmaz mı... Hemen şikayet formuna bunu da yazdık...

Forumda konusu mevcut... Arıza bulma bölümünde sesin videosu var... isterseniz izlersiniz...

https://www.hyundaiclubtr.com/konu/i20-troy-1-4-cvvt-motordan-gelen-ses-video-lu.35988/

Servis DEBRİYAJ-BASKI BALATA ve BİLYASINI bayramdan önce GARANTİ den değişim yaptı... Araç 2012 model 1.4 CVVT Mode versiyon.

Servis ustasına sorduğumda balatanın bitmediğini ama baskının kaçırdığını söyledi... Servis müdürü de bazı serileri garantiden değiştirdiklerini söylemişti zaten...

Velhasıl kelam...

Debriyaj için çok km tahmini çok zor... Ama 50-60 bin km de kontrol amaçlı ustaya sorulabilir ki ben her servis bakımında kaçırma var mı debriyaj da diye soruyordum...

Eski araçlarda daha uzun gidebilir...

<<bülent>> ve Night_Blade bunu beğendi.
  5. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Yarım debriyaj meselesini ben tam anlayamıyorum...

İlla mecbur oluyor bu durum...

Diyelim ki sıkışık trafikte dur kalk yapıyorsunuz... 2. vitese atamadan boşa alıp durmak zorunda kalırken ayağınız henüz kavrama yarım kalıp tekrar basıyorusnuz...

İleri geri manevralarda geri vites için özellikle gaza basmadan bile yavaşça çektiğinde dahi araç yüksek hıza çıkıyor... ee dar alanda manevrada illaa yarım debriyaj oluyor...

Yani bu mecbur oluyor...

6. tkener

tkener Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    tansel
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    benimde 27000 km de değişti üstelik garantiden söz etmediler bile paşa paşa 500 küsür TL ödedim servis danışmanına göre değişiyor sanırım garanti uygulaması uğraşmak istemeyen danışmanlar müşteriye yüklüyor kendini müşteri yerine koyan servis danışmanı garantiden değişim yapıyor kullanım hatası olması mümkün değil ama hemen yapıştırıyorlar kararı kullanıcı hatası diye

<<bülent>> bunu beğendi.
  7. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    Ben 5 yıldır aynı servise girip çıkıyorum... Açıkçası ustasından çok memnunum... Garanti danışmanı ile ise aram hiç iyi değil... Herşeyi kullanıcı hatası olarak söylüyor...

Servis müdürü ve ustası ile aram sohbetim fena değil...

<<bülent>> bunu beğendi.
  8. Night_Blade

Night_Blade Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Ibrahim s
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Burdaki maksat kafamızda iyi kötü bir ortalama oluşması, yoksa dediğiniz gibi koşullara göre değişiyor. Yüksek km si olupta değiştirmeyenler de varsa yazarsa iyi olur.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,087
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Benim anlatmak istediğim şey de bunun ortalamasının olamayacağı. İstanbul'da yasayan biri ayni arabayı başka bir şehirde kullansa durum değişir. Ayni şehirde yaşayan kişilerin kullanımında bile kullanım mesafe ve ömrü değişkenlik gösterir bu nedenle bir ortalamaya ulaşmaya çalışmak doğru olmaz.
    Ornek verecek olursa benim aracım 2006 Elantra 145.000 km'de ve bildiğim kadarıyla daha önce değişmemiş. Önceki aracım 207 yi ise 108.000 km'de satmıştım onun da değişmemişti. Aynı şehirde yaşadığım eniştem 30.000 de aldığı getzinin balatasini 38.000 ve 40.000 km'de değiştirmişti.

10. esomemo

esomemo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Mehmet meral
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Benim 2014 i20 jump da 30.000 de kalkista titreme sebebiyle debriyaj degisti.Debriyajda catlama ve volant da yamulma vardi garantiden degisti.Simdiki elite blue de sogukken genelde kalkarken yine bi titreme var.Bazende yogun trafikte yapiyor.Birde 3. Vites veya 4. Viteste 60 80 kmh araliginda 4000 devire yaklasinca hahif bi sallama yapiyor lastiklere baktirdim balans yaptirdim ama duzelmedi.

11. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bizim sulalede debriyaj bitmeden araclar genelde satilir. 40 yildir babamin debriyaj degistirdigini 1 kez biliyorum. O da debriyaj yaylarinin deforme olmasindan kaynakli debriyaj sertlesmesiydi. Balatasi saglamdi. Hatta babamdan kufur yemistik zorla para masraf cikardik diye. Bendeki i 20 60000 km de sorun yok. Debriyaji nasil bitirdiklerini ben anlayamiyorum. En azindan bizim sulalede biten birsey degil.

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Halil, Night_Blade ve ysuatsenyurt bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş