Günaydın,1 yıldır İ 20 kullanıyorum .Araç 2010 model ve 0 km aldım.Vitesler hep sert geçiyordu.Bir süre önce yıllık bakım yapıldı ve özellikle 2 vites artık daha da zor geçiyor..Bu vites problemi yüzünden ciddi stres yaşıyorum trafikte.Şanzuman kullanıldıkça sıkıntı azalır dediler ama malesef...Bu konuda görüşlerinizle beni aydınlatırsanız sevinirim....
Teşekkür ederim...Aracım 8500 km de .Bu problem beni fazlasıyla rahatsız ediyor.Hatta bu sabah trafikte takılıp kalan vitesim yüzünden ciddi bir tehlike atlattım.İ 20 yi tercih ettiğime pişman oldum diyebilirm.Aracı satmayı bile düşünmeye başladım... Sizce bu problemin serviste çözümü mümkün olabilir mi illa ki şanzumanın oturmasını mı beklemem gerekiyor....Bir de bakımdan sonra daha da kötü oldu ayarlarıyla mı oynadılar acaba diye düşünmeden edemiyorum....
Bence servise götürüp baktırın derim. Nede olsa garantili araç. Benim aracın garantisi olsa köpeklerini uyutmam onların Benimde viteslerle ilgili sorunlarım var
Sitemizde Serkan Örnek Kardeşimizin İ 20 Aracı Var Yaklaşık Aynı Kilometrelerde Bizzat Bende Kullandım O Aracı Vites Seriliğine Hayran Kaldım Diyebilirim Bence Bir Servise Göstermeniz Gerekecek Trafikte Size Ciddi Bir Tehlike Atlattıgına Göre Sorun Var Demektir Birde Bazen Araç Paspasları Ayak Hareketlerinde Debriyaj Pedalının Arasına Giriyor Ara Sıra Farkedemiyoruz Böyle Bir Şey Olmuş Olabilir Mi ?
Dimitri arkadaşımında söyledigi gibi benim aracın vites geçişleri pamuk gib hiç bi sertlik yok aynı km lerde sayılırız daha ciddi bi sorun olmadan servise göstermenizde fayda var bu arada aramıza hoşgeldiniz
Tüm arkadaşlara teşekkür ederim...daha 1 hafta önce yıllık bakım yapıldı.Bu sorunu da söylemiştim ama kontrol ettik birşey yok dediler..Acaba bu sefer de başka servise mi götürsem...
Siz hangi servise götürdünüz? Şu an sorun giderme başarısında dumankaya hyundai servisinin adını sıkça duyuyoruz.
bende aracımı ilk aldığımda 1.vitese gecme problemi yaşıyordum serviste 5dk hallediyorlar vites kolunun altındaki makaraları yağlıyorlar düzeliyor.şuan 21bin km geldim viteslerde hiç bir sorun yok lütfen bu ufak problem için aracınızı aldıgınıza pişman olmayın....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif