Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 Cvvt Yakıt Sorunu

'İ20 Forum - Club' forumunda caunal tarafından 7 Temmuz 2017 tarihinde açılan konu

1. caunal

caunal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    ahmet ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Merhaba. Siz tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum olacak. yaklaşık bir hafta önce i20 2014 cvvt modelini 2. el olarak satın aldım. araç 6300 km de. Araçta çok garip sorunlar baş gösteriyor malesef. Öncelikle yakıt sorunu. Yakıt göstergesi 15 lt ila 17.5 litreden aşağı düşmüyor. Depo yarıdan az olduğu zamanlarda 8.5 lt (şehir içi) gösteriyordu. Depoya yaklaşık 20 litre benzin aldıktan sonra otomatik 12-13 litreye çıktı gösterge. Sizce bunun sebebi ne olabilir. Ayrıca sabah işe giderken kısa bir mesafe gidiyorum. Evin orada dik bir yokuş var. Vitesi L veya 2 konumuna alıp öyle çıkıyorum. Araç yokuşun sonuna doğru çok aşırı zorlanıyor. motor devri 3500 e çıkıyor fakat araç boğuluyor gitmiyor. Çok ağır bir şekilde yokuşu bitirebiliyorum. Sorun hakkında bilgisi olan varsa bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

2. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Özellikle bu aracın çıkamayacağı yokuş yok. L yada 2 konuma gerek kalmadan zıpır zıpır aşar. 3500 devir de bir şey olmaz araç devir çevirecek ki tırmansın tork değerini yakalaya bilsin. Daha önce otomatik araç kullandınız mı? Yoksa bu ilk otomatik araç mı?

3. caunal

caunal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    ahmet ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Daha önce kullandım ama çok değil. Otomatik tecrübem az. Sorun aslında şöyle araba ile belli bir yol katettikten sonra normale dönüyor. Fakat araç soğukken kalkışlarda D veya L 2 ile patinaj çekiyor vitese geçme süresi 2 saniyeyi buluyor. Yokuş başında yine sıkıntı yok güçlü bir şekilde çıkıyorum. Yokuş sonlarına doğru boğuluyor. Sanki araç boştaymışta sadece bağırıyormuş gibi bir durum ortaya çıkıyor. Hız son derece düşüyor. Yarın servise götürmeyi düşünüyorum. Bu durum baya bi canımı sıktı. Daha sıfır gibi aracın böyle sıkıntıları olması üzücü. Konu ile alakalı biraz araştırma yapmıştım. Bir sıkıntısı da bu

ALINTI (Forumdan başka bir arkadaşın mesajı): Merhaba, Öncelikle ilk arabam ve araba teknik konuda çok bi bilgim yok sürçü lisan edersem affola, 2014 model 1.4 otomatik vites 67200 km de aracım var 2 ay önce 2. el olarak aldım ilk arabam olduğundan ilk zamanlar benim kullanmamdan kaynaklı olduğunu düşünmüştüm ama 25 yıllık şöför olan ve işi gereği sürekli araç kullanan (otomatik kullanıyor oda) eşim dede yapınca artık bunda bir sorun var diye düşünmeye başladık, Aracım sıkışık dur kalk yapılan trafikte 1. vitesten 2. vitese geçerken tak diye ses çıkartarak aracı sarsarak geçiyor bunu 18 km lik yolda yaklaşık 7-8 kere yapıyor, birde normal seyrinde 60 km hızla giderken ayağım gaz pedalındayken aniden fren yapılmış gibi vites küçültüyor bunuda 18 km de 1 veya 2 kere yapıyor, babam motor ustasıdır ama otomatik şanzıman, yeni araba olduğu ve ben biraz takıntılı olduğum için :D yapmak istemiyor babamın tezi şanzıman yağı eskimiştir değiştirelim diyor Bursa da eski hyundai servisi yapan bir servis 1 il 2 geçişi arasında balata aşınmış olabilir diyor sizce sorun ne olabilir bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? Birde bursada otomatik şanzıman konusun da iyi usta önerebilirmisiniz ?

Son düzenleme: 8 Temmuz 2017
  4. ozgurcan333666

ozgurcan333666 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2014 model aracin garantisi devam etmiyor mu ? Servis disina neden cikiyorusunuz ?

SM-A810F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. caunal

caunal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    ahmet ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Garanti devam ediyor. Yazının ortasında alıntı yaparak yazdım forumda başka bir arkadaş yazmış benim sorunum da aynısı diye alıntı yapmıştım. Yarın servise götürüp bir baktıracağım. Yakıt değerleri çok anormal ve yazdığım sıkıntılar mevcut.

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    önce servise sorunu anlatın, hatta istanbulda yaşadığınızdan başka bir servise daha kolayca gidebilirsiniz. ilk servis ilgilenmezse diğer servislere de gidebilirsiniz.

gittiğiniz yolu ve sürüşünüzü bilemediğimizden yaşadıklarınızın ne kadarı normal anlayamıyoruz.

araçta bir çekiş problemi varsa, yakıtın artmasına neden olabilir. günde sadece 2-3km yol yapıp kontak kapatıyorsanız bu dediğiniz yakıtlar normal olabiliyor. ayrıca bütün bunlar sadece "ortalama yakıt tüketiminde" ölçülmeli, yazdıklarınız "anlık yakıt tüketiminde" gördüğünüz değerler değil sanırım.

motorun sıcak ve soğuk durumlarında dediğiniz değişiyor mu acaba?

benzinli motorlar için 3500 yüksek bir devir değildir,
    aracınız tam otomatik, bildiğiniz gibi gaz pedalınızda bulunan bir sviç sayesinde gaza tam bastığınızda(roketleme de denir) araç zaten vites küçültür. bu nedenle otomatik vitese yeni alışan sürücüler dik yokuşlarda gaza tam basıp vites küçüldüğünde hızlıca gazdan ayağını çeker, devir düştüğü için araç vites yükseltir ve bir bocalama yaşanır. çoğu zaman bir alışma süresinden sonra kendiliğinden düzelir.

yokuş dikse gaza istediğiniz kadar basın, ama araç yokuşta vites küçültünce gazdan ayağınızı çekmeyin. merak etmeyin araç maksimum devire gelince zaten kendisini sınırlıyor.

7. Furqan_deniz

Furqan_deniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Furkan deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Ses yapma olayına vuruntu diyorlar bende eski getz de o problem vardı geri vitese taktığımda yapardı. Şanzıman yağı eskimesinden kaynaklanabiliyor. Ama garantisi Yok diyorlar.değiştiğinde konu çözülmeyebilir. Servis dışında yaptırırsan bostancı sanayi de ünlü bi otomatik şanzımancı var bana orayı tavsiye etti birçok kişi.

Bu Sayfayı Paylaş