Merhaba , internette bilgi bulamadım. Aracım 2014 i 20 crdi v kayışını değiştirmek istiyorum alternator çok arkada kayışı sokmek için ve gerdirmek için onumu oynatmak gerekiyor? Hareketli gergi bilyası yok sanırım bu araçta?
Gergi balyası var, öne klima kompresorune doğru olanyerde gergi balyası var onu bağlı olduğu vidasını gevşetip V kayışını degistirebilirsin. Ancak açmışken gergi bilyalarinida değiştirsen iyi olurdu. Kayış uzerinde toplamda 3 gergi balyası var bazısı kanallı bazısı düz makaralı. Çok para tutmaz ama bunun için biraz zahmet ister. Ben ustaya yaptırdım hiç bulaşmadım.
Sen en iyisi usta bir motorcuya götür hepsi de bozuk olmayabilir. Usta ne alman gerektiğini söyler buradan konuşulan afaki olur. Belkide gergi bilyalarindan değilde Alternatör ve/veya belki de klima kompresör bilyasasından sorun cikar. Yani motorcuya göster bence.
Arkadaşlar değiştirdik kayışı otomatik gergi sistemi var. Klima kompresörünün hemen üstünde gergi kısmı var oraya anahtarı takım geriye doğru çekiyorsunuz kayış boşa çıkıyor. Oradan kayışı değiştirip sistemi geri birakıyorsunuz tekrardan gergin hale geliyor. Herhangi birşey sökmenize gerek yok yani Bu arada 120 1.4 crdi 2014 modek için kayış boyu 1810 ve 5 kanallı.