Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 Crdi Çok Mu Yakıyor

'İ20 Forum - Club' forumunda Shurzan tarafından 29 Eylül 2017 tarihinde açılan konu

1. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    2013 model 159000 km i20 CRDI aracımla genelde kısa mesafe (5+5 km) iş yerime gidip geliyorum. Defalarca test ettim 7.6 - 7.8 / 100 Lt aralığında yakıyorum. Çevremdekiler ve forumda ki bilgilere baktığımda çok yakıyor olması gerekerir.

Şehirler arası test ettiğimde ise en düşük 5.3 lt'yi görebildim. Yağ 7000 km oldu, Hava filtresini orjinali ile değiştirdim.

OBD II bağlantı cihazı aldım TorQue full sürümü var fakat herhangi bir arıza kaydı yok. Hava akış sensörünü ve gaz kelebek sensör bağlantılarını ayırdığımda arıza kaydı oluşuyor, sanırım bunlarda da sorun yok. Turbo vakum göstergesinin 2.500 devirden sonra etkin görünüyor.

Dip gazda en fazla 4087 rpm devire çıkabiliyorum. Hiç bir arıza ışığı yanmıyor ve hiç bir arıza kaydı da yok. Ne tekleme var ne kasma ne de bir kararsız çalışma ancak bence bu yakıt değerleri yüksek.

Sormak istediğim turbo yüksek devirde etkin oluyorsa DPF tıkanmış olabilir mi, veya EGR. Ya da enjektörlerin temizlenme zamanı mı gelmiştir.

Yardımı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

2. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    5 km için dizel? Maalesef arabanız normal yakıyor . Daha motor ısınmadan kapanıyor . Bir dizel enjektör temizleyici atın depoya düşük vites yüksek devir sürün ter temiz olur .

3. mehmetagca

mehmetagca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Mehmet Ağca
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Cok bilgili degilim ama bendeki araca gore kiyaslarsam cok yuksek gorunuyo yakit değerleri. Ben kucukcekmece merter haftanin 6 gunu gidip geliyorum yakit degeri 5-6 arasinda degisiyor.

Sehir disinda iki kere kullandim. Birinde bursaya gittim 4-5 ten asagi inmedi değerler hatta 5.5 civarına kadarda cikti. Gecenlerde de tokata gittim 3.2 ye kadar indi. Bursaya gittigimde bp den yakit aliyordum. Tokata gittigimde de opet kullaniyordum sanirim onunda etkisi oldu tokattan donene kadar 3-4 arasinda kaldi degerler. Suan opet kullaniyorum memnunum.

Belki yardimci olur dusuncesiyle paylasmak istedim. Aracim 2014 1.4 crdi i20 (eski kasa)
    Iyi surusler.

4. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sivas Aksaray arası ortalama 100 km hızla kullandığımda 4.7/100 lt yakmıştım bundanda daha düştüğünü hiç görmedim. İstanbul İzmit arası kullandım 5.2/100 lt gördüm şehir içi hep 7.7/100 lt görüyorum.

Her ne kadar arıza ışığı falan yanmasada öyle sanıyorum ya dpf ya da egr sorunu var.

5. mehmetagca

mehmetagca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Mehmet Ağca
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Dediginiz gibi olabilir. Bir servise gostermenizde fayda var. Sorun cozuldugunde burdan sonucu paylasirsaniz cok memnun olurum.
    Iyi surusler.

6. ozgurcan333666

ozgurcan333666 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sorun morun yok arkadasim kisa.mesafede yakiyor malesef ki bu da normal... Arkadaslarin dedigi gibi daha arac isinmadan stop ediliyor.... Bir de ilk baslarda bende cok yakiyor diyordum ama bu araca ozellikte sehir icinde gaza yuklenirsen bildigin yakiyor :) ama 20 bin oldu su anda ayni yolda 7.2 ile ayi bitirdigim de oldu 5.6 ile bitirdigimde... Mesela bu ay zami gorunce cok nazik kullandim , ve 8 km gidip 8 geliyorum 99 saniye kirmizi isiklarda 3 defada gecemeden yine 99 saniyeye yakalanarak gidiyorum ise ama bu ay 5.6 ile bitirdim gaza yuklenme ;)

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Teşekkürler Özgür. Ben 7lt altında değer görmedim, gittiğim yer işim gereği dağ tepe yüksek rakımlı yerler. Bir kaç dik yokuş çıkıyorum. Hele bir yer var birinci vitesle çıkıyorum.

Ancak TorQue ile baktığımda turbo basıncı 2500 devir üstünde etkin oluyor. Bu da aklıma ya partikül filtresi tıkanıklığı ya intercool radyatörü tıkanıklığı ya da egr valf sorunu var gibi geliyor. Belki hepsi kuruntu, işin ehli bir ustaya göstermek daha doğru olacaktır. Çünkü bence çok yakıyor. İzmite otobanda denedim gidip gelirken tam hatırlamıyorum 5.5 lt gibi yakmıştı. Formda arama yaptım normalde 4.5 lt geçen yok.

8. ozgurcan333666

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam icin rahat olacaksa baktir ama bence hic kurcalatma birsey yok aracinizda, benimki sifir arac daha 6 aylik ama 20 bin km oldu en nazik kullandigim uzun yolda bile 4.5 u cok zor gordum. Ki 1.vitesle gittiginiZ yer oldugunu soyluyorsunuz ben duz yolda 7.2 ile kapattim sehir ici gecen ay... Sizinki coook normal... Simdi ise arac devri kendini toparlayamadan vites degistirip sanki ayagimda yumurta varmis gibi kullandim bu ay hizlanirsa vites attim hizlanmazsa oyle gittim ama yumurtayi kirmadim 5.6 ya dusebildim :/ bu sekilde arac kullanmakta berbat birsey ama mazot fiyatlarindan dolayi bu hale dusurulduk :/ ayrica izmit otobaninda bende cok gittim ben de 5.5 altina hic dusmedim o 4.5 yapan arkadaslar 90-100 u gecmeyen arkadaslar emin olun !!!! Otobanda 110 u bir gecsinler izmit otobaninda gelip 4.5 yaksinlar goreyim !!!!

Shurzan bunu beğendi.
  9. muyar

muyar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    44
    Ad Soyad:
    Mustafa Uyar
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Araç Modeli:
    Araç sürerken torque programı ile kayıt başlatsanız ve sürüş bitince kayıtı bitirip csv formatındaki dosyanın içindeki değerleri incelemeniz mümkün mü? Mesela ben araç sürerken yolda sabit hızla giderken torque programına bakıyorum. Maf sensör değer otuzun üzerinde oluyor genelde. Otuzun altında ise sıkıntı olabiliyormuş.

10. semih24

semih24 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    semih kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracınız normal yakıyor bende 1.5 dci araçla istanbulun dur kalklı trafiğinde 7-8 litreleri görüyorum.
    Ama uzun yolda 5 litreye kadar düştüm yani kısa mesafe için bu değerler normaldir.
    Ayrıca aracınızı fazla kullanmıyorsanız (senede 20 bin km'yi geçmiyorsanız) dizel almanız hatadır benzinli araç tercih edin bence.

11. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Tüketim normal sayılabilir. Dizel motorlar soğuk hava sıcak motor sever ve en az tüketimi bu koşullarda gösterir. 5 km de motor normal çalışma hararetine anca ulaşıp tam verimli olacakken siz varmış olup arabayı stop ediyorsunuz.

Kışında aynı yolu yapacaksanız hergün daha fazla da yakar, çünkü hiç ısınamayacak motor.

Uzun yolda sabit hızla bi miktar daha düşebilir tüketim.

12. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Selam muyar torque pek anlamadım aşağıdaki resimde hangi gösterge Maf

Son düzenleme: 30 Eylül 2017
  13. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bahsettiğiniz mesafe için arabanız az yakıyor. 3+3 km mesafede Getzim Depo ölçümü 8.6 nın altında inmemişti.F30 3.20d bile öyle bir mesafede aşırı yakar. Ki Ben bu arabayla İzmirde Traction modunda yan yan 7.2 lt den yukarı çıkaramadım.

deza bunu beğendi.
  14. ozgurcan333666

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Vallahi benim bacanaktaki otomatik benzinli bir alt kasa i20 nin bir depoyla 480 km gittigini gordukten sonra bizim araba az yakiyor :)))

15. Ugur000

Ugur000 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Uğur kalkay
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    selamlar herkese
    Birebir aynı sorunu bende yaşıyorum @Shurzan. 2016 i20 78binde izmir buca’da 8.3 yakıyor. Bana çok garip geldi. Siz gösterdiniz mi bi ustaya sonuca ulaşabildiniz mi acaba ?

Bu Sayfayı Paylaş