2012 de aracı aldığımda beri hiç degistidrmedim.geCen sene serviste memnun değilim dedim şu bırakıyor camda.yenisini taktı o da aynı değişen bişi yok.sonra geçen gün yine gittim servise ne yapacak dedim çözüm bulamadıkları. Kore mali var dediler cifti 130 lira.o da kotu.teknede 7 tl ye muz silecek denedim aynı. Bosh marka silecek tavsiye edenler var.şu Mercedesler wolswagenler neyi kullanıyor acaba.
hoşgeldiniz kendinizi tanıtma kısmını atlamışsınız. tanışma bölümünden tanışmalısınız. Cam sileceğinden ziyade ön camda problem olabilir yağ birikintisi cila yağmur kaydırıcı gibi şeyler önceden cama sürülmüşse ondan sebep camda su izleri kalır tecrübe ile sabittir, ben kendi arabamda ön cama kazayla wd40 sıktım mahvetti, cila yaparken suyu kaydırsın diye cama sürmüştüm yine bozdu, yağmur kaydırıcı almıştım yine sileceklerde problem yaşattı, ön camı sadece su ve deterjan ile ovalayıp arıtmanız lazım, bosch marka silecek süpürgesi tamirci tavsiyesi ve kendi tecrübelerim olarak piyasada güvenilir bir imaja ve dayanıklığa sahiptir tercih edilebilir, muz sileceklerin ucuz olanları çoğu çin malı bende kullandım ve üç ay sonra dağıldılar. Bosch marka bir tane sileceğim var iki sene oldu problem yaşatmadı biraz ses yapıyor şu sıralar ama iyi siliyor. kışın yağmurda kamyon ve büyük ticari araç arkasında kalmamaya çalışın eksozdan yağlı mazot tükürüyorlar ve silecekler direk iptal oluyor.
Tamam tanışma bölümüne yazarım. Ben denizlide memurum yaş 30.şimdi eren bey camlara kesinlikle su kaydırıcı gibi maddeler kullanmadım. Bi ara camın fotoyunu çekip koyacam su izleri için. Bosh silecek he psi burada da eski tip 27 tl çifti. Muz bulamadım 60-80 tl Bosh heralde.verdigin bilgiler için tskklrler
2011 Aracımın hala orjinal sileceklerini kullanıyorum (arka hariç ,,sadece lastik kısmından değişti (servis koluyla birlikte 150 tl cik istediği için ).Birçok silecek süpürgesi değiştirip hala camı sulu bırakıyor diyorsanız silecek kollarının yaylarını bakınız ,yayları özelliğini kaybettiyse ( Kışın silecekleri havada kalkık bırakıldığı için ) silecekleri cama kuvvetlice baskı uygulatamayacağı için camlar su izli kalabilir.
camlardaki izleri lekeleri camı gaz yağı ile silerek temizlerseniz faydalı olacaktır iş yeri aracımızda yaptığımız olmuştur bezi gaz yağı ile nemlendirim güzelce temizlemek lazım
Forumda konu kirliliği olmaması adına konuyu hortlatayım biraz 2012 den beri orjinal sileceklerimden gayet memnunumdum... Son zamanlarda lastikleri deforme olmasından dolayı biraz kirli bırakıyordu... Servise çiftine Bosh marka için 120 TL istediler Bende Bosh Eco serisini internetten 29,59 a ölçülerine uygun 60/40 ön silecek takımını aldım taktım... İzlenimlerim... 110-120 km/h hıza kadar sektirmiyor... 120 den sonra çok az sektirme mevcut.... ( cam suyu sıkarken denedim... ) Takması gayet kolay... Silecek rüzgarlığını takacak civata deliği yok... ( orjinallerinde silecek rüzgarlığı vardı... ) Sanırım rüzgarlık olmadığı için 120 den sonra ıslık sesi tarzında hafiften ses oluşumu var... Silmesi gayet güzel... Bakalım bunları orjinalleri gibi uzun süre kullanabilecek miyiz merak ediyorum... İyi akşamlar dilerim...
Ya arkadaşlar özür diliyorum hepinizden buraya yazıyorum Benim getze silecek dayanmıyor çabuk bozuluyor birde camı çiziyor önüne geçemedim bir türlü
orjinallerin üzerinde rüzgarlık var... atmadım kenara koydum... BOSCH ECO serisine takmak şu anda mümkün değil... civata deliği açmak gerekiyor... ama eğer ki BOSCH TWİN alsaydım üzerinde rüzgarlıklı gelecekti.... Sizin var mı fikriniz... nasıl takabileceğim hususunda... Teşekkür ederim
Silecekler konusunda bazı arkadaşlarım her sene değişim yaptırıyor... Ben 2012 den beri üzerindeki orjinali kullandım ve çok memnun kaldım... Şimdi yerine Bosh Eco serisinden aldım... Dilerseniz aldığım yerin linkini özelden paylaşırım... ürün TOKAT ilinden 1 gün sonra ücretsiz kargo ile geldi...
Evet var inceden bir fikrim Yeni almış olduğunuz sileceklerin sadece lastik kısmını sökerek orjinale takabilirsiniz, aklınızda bulunsun
Doğru ama yayları biraz gevşemiş... Belkide silmedeki sorun bundan oluyordu... Ama atmadım zaten... Onlara da sadece lastik alıp 5-10 TL liklerden denemede fayda var... Teşekkür ederim güzel fikir...
Eğer sanayiden alacaksanız lastikleri, rulmancı yada hırdavatçılarda zaman zaman silecek kolu yayları oluyor bir bakın isterseniz, belki onları da değiştirme imkanı bulabilirsiniz. Eğer öyle olursa çok ucuza mal etmiş olursunuz yeni sileceğinizi takımı 20 TL ye falan gelir ben öyle yaptım benim tosununkini