Arkadaşlar dayım bir ay önce sıfır i20 aldı. Motordan gelen lakırtı sebebiyle servise götürmüş. Demişler ki motor bloğu sorunlu değişicek. Dayımda haklı olarak 'daha bir ay oldu alalı kabul etmem' diyor. Ve aracın yenilenmesini talep ediyor. Sizce ne yapmalıyız yardımcı olursanız çok sevinicez.
Öncelikle geçmiş olsun. Dayınız tamamen haklı. Daha 1aylık araçta blok sorunlu ise üretim hatalıdır. Motor bloguda hayati parçalardan briidir. Ama seris kesinlikle aracı değiştirmeye yanaşmayacaktır. Bu durumda en kısa zamanda TÜKETİCİ HAKLARIna konunun içeriğini anlatın onlar size yönlendirme yapacaktır ki muhtemelen bir bilir kişi atayacaktır. Bilir kişide detüketici heyetinden olur zaten yani sizi hakkınızı savunmak için uğraşır diye düşünüyorum. ,Böylece bilir kişiden değişmnesi gerekir diye bir belge alırsanız servisin aracın sıfırını vermekten başka bir çaresi kalmaz....
Yapacağınız tek şey servisin araç değişimine yanaşmaması durumunda tüketici hakları mahkemesine gidip başvurmanızdır. Ancak bu süreç canınızı sıkacaktır.
Gecmis olsun. Servis hic araba degisimine yanasmaz. Ama tuketici haklarina giderek hakkinizi arayabilirsiniz. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Mahkemeye verirseniz büyük ihtimal kazanırsınız ama çok uğraştırırlar.. servisten rapor yazı vs almayı unutmayın bu konuyla ilgili, ben olsam değişime onay vermem en çok dahada dağılır motor o zaman onlar düşünsün..
ne biçim iş bir tane konu görnüştüm yine i20 şanzıman sorunlu idi bununda motor sorunlu, fabrikasyon ne kadar çok hata çıkıyor otomobillerde? buradan anlıyorum halihazırdaki kapıda duran arabanızın kıymetini bilin, satıyoruz sıfır alıyoruz bir bakıyoruz pat sıfır araç bozuk hyundai namına demiyorum diğer markalarda da çıkacaktır bu sorunlar. Abilerim söylesin bana arabayı sıfır alırken test sürüşü yaptırıp sonra araç teslim yapıyorlar imza falan o esnada sorun varsa almıyorum dersek olur heralde ama anlaşılmıyor böyle şeyler sanırım hele hele zaten yabacıyız yeni aldığımız araca ? değilmi o zaman alınan araç değil bir ay serviste bakım gördüğü sürece beş yıl değilmi bunun garantisi? değil bir ay beş yıl içinde bile sorun çıkarsa hakkımızı sonuna kadar arayabiliriz. İlker abinin dayısı sonuna kadar haklı arkadaşların dediği gibi hakkını sonuna kadar arayabilir. Assan ile irtibata falan nasıl geçiliyordu ? i20 Türkiyede mi birleştiriliyordu sanırım İzmit? o durumda sonuca ulaşmak daha da kolay olabilir.
Tüketici haklarına başvurmanız en iyisi olacaktır. Servis ayıplı aracı satmış size. Benim anlamadığım motorlar kasaya montaj edilmeden önce fabrikada test edilmiyomu. Nasıl bir kalite kontrol sistemi bu.
Motor bloğu - lıkırtı gibi bir şey teknik olarak mümkün değil. Belli ki bir yanlış anlaşılma var, üst kapak v.s. deseniz neyse. Bu nedenle varsa servis raporunuz özel mesaj ile iletin şikayetinizi yayınlayalım.
Konu basligi duzeltilerek tekrar acilmistir. Karter mekanik parca degil, alti ustu teneke yag haznesi. Bundan oturu kimse arac degistirmez. Motor blogu diye sikayet etmek ayri, karter ayri. Iste bundan oturu her sikayeti yayinlamiyoruz. Sent from my iPhone using Tapatalk
ya gerci konu yayınlanalı cı-ok olmuş olayda farklıymış anlaşılan ama biraz mantık güdelim diyelimki blog herkez tüketici hakkı diyor araç bedeli, yüksek oldugu icin hakem heyetleri bakmıyor direk dava açmanlazım bunun zamanı var en az 6 ay sen suçlucan om savunucak 6 ay araba yatıcak birde kaybedersen işte tam fiyasko araç garantide blog degişimi kabul edilemez ama komle motor degişimi kabul edilebilir gerçi karter için bir şey diyemicem