S.a arkadaşlar aracım i20 2014 öncesi 43 bin km. Frenlerden tıssss diye ses gelmeye başladı bazen cigkkk diye duyuyorum sizce balata değişimi mi geldi. Veya bu ne sesi dir bilginiz varmı? LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bugüne kadar hiç değişmedi ise gözle kontrol edilmeli. Ki bence hiç değişmediyse değiştirin derim balata bitip diski çizer maddi manevi zarar açabilir.
fren kullanımlarınız nasıl... sık sık ani ve sert freneaj yapıyor musunuz ??? aracın ilk sahibi iseniz ve yukarıdaki söylediklerim gibiyse balataları kontrol ettirip değiştirin... ben çok sakin kullanır ve sakin frenleme yaparım... 55000 km de önleri değişmek zorunda kaldım... buna göre kendinize pay biçin... eğer ki sizden önceki sahibi değişim yaptıysa balatalar sert olduğunda da bu sesleri yapar...
Ilk sahibi ben degilim 5 bin km yol yaptım daha ama bu sesler geliyo yani ne degismesi gerekiyor simdi normalde kac kmde degismesi gerekiyor LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu sesler tozlanmış olduğu içinde olabilir, bittiği için de olabilir, sert balata ise bu yüzden de olabilir... Servisde ön takımı 250 lira... işçilik dahil... eğer pahalı buluyorsanız bir çok kişinin kullandığı TRW marka balatalar ile değişim yapabilirsiniz... Sizden önceki sahibi aracı sert kullandıysa bitmiş olabilir... Bakın ben çok yumuşak kullanırım 55000 km de ön balatalarım bitti... sizden önceki biraz sert kullandıysa 45-50 binde bitmesi normal... ortalama olarak kullanıma göre değişse de 40-50 binde değiştirilir...
Eyvallah cok tessekkür ederim ben ustaya bi gidigim bakalım ne diyecek insallah masraf çıkarmaz LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Balata için 43 bin çok fazla km Her 30 binde ön balataların değişmesi gerekir aksi halde ya çok sertleşip diskleri yer yada balata biter disklere sürter diskleri bitirir orjinal çok pahalı ben taksiciyim ve ayrıca hyundai i20 sahibiyim hem ticariye hem hususiye mgk marka kullanıyorum tavsiye ederim SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ben 55000 km de değiştirdim... ne diskte sorun vardı ne balata da bi 5000 km daha giderdi... bu tamamen sizin kullanımıza bağlı... mesela ben ışıklara gelmeden önce gazdan ayağımı çekerim YEŞİL e dönmesini bekler frene basmam... Viraja girmeden önce ayağımı yine gazdan çekerim fren kullanmam... duracağım zaman usul usul frene basarım... Fren tamamen kullanıma bağlı... Uzun yolda kullananlar ise zaten 80-100 bin km leri bile görebilir... Büyük şehirlerde sıkışık trafiktekiler ise erken biter... ben böyle yorumluyorum...