Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I20 Artmış Dizel Motor Sesi

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda ester23 tarafından 8 Ekim 2019 tarihinde açılan konu

1. ester23

ester23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mehmet Aslanbey
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 CRDİ (2008-2014)
    Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık 1 ay önce sabah aracımı çalışınca araç birden rölantide stop etmeye ve çalıştırmada güçlük çekmeye başlamıştım.Ciddi bir sorun olabilecegi şüphesiyle hemen sanayiye götürmüştüm ve yapılan incelemeler sonucunda sorunun yakıttan oldugunu ve enjektörlerin sıkıştıgını söylediler.Enjektörler temizlendi yakıt boşaltıldı würth marka enjektör temizleyicisi de koyulup sorun çözüldü.Motor sesinde bir miktar artma meydana geldi ama aracımı kurtardıgım için çok umursamadım.Son zamanlarda bu sesin artış gösterdiğini düşünüyorum hem rölantide ses ve titreme fazla oluyor hem de 2500 devri geçince motordan ince bir devirle orantılı ince bir şeyin çarpması gibi bir ses geliyor(tahmin ediyorum ki enjektörlerden kaynaklı).Enjektörlerim Delphi marka.Bu husus beni çok rahatsız ediyor ben bu aracı 3 ay önce aldıgımda en ufak bir ses yoktu.Bu problemi nasıl çözebilirim tavsiyeleriniz nelerdir?

Son düzenleme: 8 Ekim 2019
  2. Hürkal

Hürkal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    69
    Ad Soyad:
    HRKL Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Opet'ten yakıt aldığımda gürültünün artması gibi bir sorun yaşamıştım. Sürekli yakıt kalitesine güvendiğiniz bir istasyondan yakıt almalısınız.

Bu Sayfayı Paylaş