Merhaba arkadaşlar herkese iyi bayramlar. Daha önce 2007 getz vardı. Onu satip 2016 model i20 1.4 MPİ benzinli style paket aldım. sorunum; silecek kolunu arka cami su ile temizlemesi için ileri ittirdiğimde arka cama su atmıyor silecekler çalışıyor ama on silecekte çalışıyor one su atıyor. On camı yıkayıp silmek istediğimde kolu kendime doğru çekiyorum ön cama su atıp yıkıyor siliyor ama arka silecek yine çalışıyor. Bagaj kısmındaki hortumun ek yerinden çıkardım balata spreyi sıktım fıskiye ucundan çıktı yani meme açık. Acaba kolmu arizali daha önce başına gelen bu sorun ile karşılaşan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
Yani kısacası silecek kolunu ileride ittirsem geride çeksem ön cama su atip, on ve arka silecekleri çalıştırıyor ama her iki durumdada arka cama su gelmiyor.
Ek yeri ile meme arasında sorun olmadığı belli , önden arka ek yerine kadar nasıl su atıyor mu hortumdan ona bakmak lazım. Bir de bu cam yıkama depolarının tabanındaki motor zamanla kireç vs birikintilerden su gönderemiyor olabilir , motoru da bir kontrol etmek lazım. Ayrıca kireç en büyük engel bu işlemde , yıkama deposuna bir porçöz koyup , ön ve arkaya bir püskürtmek için kolu çekseniz ne olacak , daha olmadı arkaya giden hortuma motor tarafından bir tazyikli hava vursanız bir sonuç elde edebilirsiniz.
Cevap için çok teşekkür ederim. Arka ek yeri çikmis şekilde de denedim ordan da su gelmiyor. Porcoz denenebilir. Ama ön tarafa su gelsin diye kolu cektigimde arka silecekte çalışıyor bu normal mi. Ve arkaya su atsın dediğimde öne atıyor suyu ve on silecekte çalışıyor.
Kolun işlevi normal değil gibi , tıkanıklıktan ziyade bir kol sorunu var gibi en iyisini oto elektrikçi karar verebilir hocam.
İ20'lerde normalde kol çekinde ön silecek itince arka silecek çalışır hocam. Çektiğiniz zaman ikisi de çalışıyor ve birisinden su gelmiyorsa kolda ya da tesisatta bir problem vardır büyük ihtimalle.
Bugün ustama gittim. Davlumbazi söküp fıskiye motorunun ön ve arka cikislarini kontrol etti. Koldan on camada bassan arkayada bassan motorun ön cam çıkışından su geldi. Yani fıskiye motorunun arka cam su cikisi çalışmıyor. Fıskiye motoru sipariş verdik denenecek olmazsa kol değişecek, ucuz olan paçadan değişime başlayacağız.