Merhabalar, Hyundai i20 troy 1.2 dohc Mode 2012 model aracımda tüm camlarında sürekli buğu var. Yağmurlu, soğuk denebilecek havalarda ve sıcaklarda sürekli buğu oluyor. Klimayı ön ve yan camlara tutuyorum 1 2 parmak cam açıyorum ancak 1 dakika bile dayanmıyor tekrar buğu yapmaya başlıyor. Aracın içinde birden fazla kişi olunca durum daha kötü oluyor. Traş köpüğüne kadar camlara sürdüm ancak çok az etkisi oldu. İstanbulda olanlar bilir yağmurlu ve soğuk bir hava var ve bütün gün aracımın içindeki buğu gitmedi defalarca silip hava sirkülasyonu sağlamama rağmen. Çözüm önerileriniz nelerdir, araçlarınızda buğu önlemek için ne gibi yöntemler kullanıyorsunuz?
Buğu sorununu klima tuşunun yanındaki sirkülasyon tuşu aktifken yaşıyorum, o durumda da tuşu de aktif ediyorum sorun çözülüyor. Bütün araçlarımda bu şekildeydi, hatta ön camı değiştirdiğim araçlarım bile oldu. onun dışında bu sorunu hiç yaşamadım. Sirkülasyonu ne şekilde sağladınız bilmiyorum ancak klima tuşunun yanında "araç içerisinde dönen ok " şeklinde bir tuş var o tuşu kapalı tutun ve fan konumunuz camlarda olsun, muhtemelen sorun çözülecektir. 2009 i20 aracımda bu şekilde çözüyordum sorunu.
Hocam cevap için teşekkürler. Sirkülasyon tuşum sürekli kapalı, camlar sürekli açık Aracın içi su olsa bile, fan konumu dediğiniz gibi daha hiç ısınmak yada serinlemek için kullanmadım full camlara çalışıyorum. Buğu engelleyici spreyleri deneyeceğim.
Ben sonax buğu önleyici kullandım güzeldi. Hala banyo dolabına uygularım ve banyo sonrası camlar sadece nemlenir. Görüşü kısıtlamaz.
Yönlendirmeyi camlara yaptığınızda ve klimayı çalıştırdığınızda saniyeler içinde buğuyu geçirmesi lazım. Veya sıcak fanı cama verdiğinizde daha yavaşta olsa 1 dakika içinde buğuyu çözecektir.
klimayı çalıştırmaktan kastınız AC tuşuna basılı olması değil mi? AC tuşu mutlaka devrede olmalı, böyle olunca buğuyu keser. kesmiyorsa başka seçenekler de düşünülmeli, mesela kalorifer suyu paspaslara sızan bir arabada sürekli buğu oluyordu.
Merhaba @mumu ; AC tuşu açıksa, iç sirkülasyon kapalıysa, yönlendirmeler ön ve yan camlara ise ve hala buğulanma geçmiyorsa @Halil Bey'in dediği gibi araba içindeki nemi almanız gerekli, iki adet yazlık çorap içine silika kumu yada iyi kalite kedi kumu doldurup ağzını düğümleyin. Bunları ön koltukların altına koyun. Ayrıca yarım paket öğütülmüş kahveyi de başka bir çorap içine koyarsanız hem koku hem nem alır. Yaklaşık bir hafta kadar kalsın. Bende çok kere işe yaramıştır, özellikle kışın karlı ayakkabılarla araçta su-nem kalırsa sabaha camların içi bembeyazken artık olmuyor, çok işime yarıyor.
arka dış kapaklarınızda problem varsa buhardan kurtulamazsınız. tabii buna bagajdaki iç ızgaraları kapan eşyalarda neden olabilir. önden giren hava bagaj kısmından tahliye olmalı, altın kural bu. İÇ IZGARA : DIŞ KAPAK :
İlginç bir şekilde bizim de i20 troy ( 2012 model ) aracımız aşırı buğulanıyor, sebebini bende çözemedim....
Silika almıştım çorap içine koyup koltukların altına atacaktım kısa süreli etki eder 1 2 hafta işine yarar sürekli alman gerekir dediler diye en başta vazgeçtim. Klima ac modunda en soğukta 4.kademe açık buğuyu çözüyor fakat sürekli klima açıkken kış günü araba kullanmak imkansız. Klimayı kapadığım an 15 20 saniye içinde eski haline dönüyor sanki arabaya biri buhar basıyor. Izgara ve dış kapak kontrolünü şimdi yapacağım. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Hocam şu an İstanbulda hava yağışsız güneş açmış durumda araca oturduğum an camlar buğulanıyor camları sonuna kadar indirmeden azalma olmuyor.
Ek bilgi olarak, kalorifer fanını açtığınızda havayı sirkülasyonunu dışarıdan taze hava alacak şekilde ayarlamanız gerekiyor. Kaloriferi sıcak ya da ılık olarak ayarlayıp cama yönlendirmelisiniz. Aracınızda su eksiltme olup olmadığını kontrol edin. Kalorifer peteği su kaçırıyorsa içeride buğu yapar. Silika jel kullanımı için mavi ya da turuncu renkli olanı tercih edebilirsiniz. Neme doyduğunda rengi değişir. Fırında 2-3 saat kurutup tekrar kullanabilirsiniz.
Accent era aracımda sıcak konumda klimayı açtığımda buğuyu çözüyor, soğuk üflemesine gerek kalmıyor. Benim bildiğim kilima da kurutucu gibi birsey oluyor nemi tutuyor bu sayede sıcak konumda iken bile buğuyu çözüyor.
Hocam çalınmasından korkmuyorsanız , bez keseye yarımşar kg pirinç koyup ön koltukların altına koysanız o bile kurutur içeriyi de benim merak ettiğim şey içeride ıslak bir halı , bez vs yoksa arabanın bu kadar buğ yapmaması gerekir. Ben de yağışlı havalarda klimayı sıcak konumda camlara verdim mi hemen kurutuyor, yalnız konu sahibi arkadaşın belirttiği normal bir buğlanma değil , aracın taban halısı boydan boya incelenmeli bir su sızıntısı araçtan veya yıkamadan içeri sızmışsa o ıslaklık araç içinde nem oranını yükselteceğinden sorunu öyle pirinçle , silikajla çözmek mümkün olmaz. Araçta tüm kontroller yapıldıktan sonra hava sirkülasyonuna dikkat edilmeli. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
Eğer çok ıslak ayakkabı ile kullanıldıysa araç, pirinç, kahve, tuz, silika, ...vs şeylerle içerideki nem iyice azaltılabilir; ancak belirttiğiniz gibi eğer bir kaynaktan (yağmurla içeriye su girmesi, kaçırıp kabine su girmesine neden olan kalorifer radyatörü, ...vs.) içeriye sürekli su girişi varsa, bunlar çözüm olmuyor haliyle. Bu arada pirinç ve kahve günümüz itibariyle çok pahalı çözümler.