Bu gün yağışlar biraz ara vermiş ve arabam çok kirliydi , yakındaki Opet İstayonuna gittim ve cilalı şampuan ile güzelce yıkadım. 3 km sonra eve geldim ve posta kutusunda Aliden satın aldığım seramik oto cikasının gelmiş olduğunu gördüm. Arabamı garajdan çıkartıp tekrar bir durulayıp kuruladım güneşe aldım ve iyicene kurumadını bekledim. Yıkamadan sonra durumu. Sonra cilanın paketini açıp kılavuzu okudum biraz , küçük bölgeler halinde çalışın , süngeri gönderilen beze sarıp , 3-4 damla cila damlatıp , hem horizantıl (yatay) hem de vertikıl ( dikey ) olarak birer dakika arayla sürüp sonra fiber bezle bastırmadan parlatın , camlara da sürülebilir oralarda su tutmaz silecek daha iyi çalışır ve 24 saat sonra tam sonucu görebilirsiniz bu süre içinde su dokundurmayın diyor. Ben de denilen gibi başladım. Sonuca dair bir kaç foto. Bu kez yardımcım Kaan Efe yoktu ( etütte) , kısmen hatun yardım ve teftiş etti. Hatuna bir şey ödemedim şimdi beraber balkonda çay içiyoruz. Bu parlaklığı ne kadar sürecek ve videosunda gösterdiği gibi gerçekten araba ıslanmadan su akıp gidecek mi bakalım , sonucu da yazarım , uygulayacak arkadaşlara tavsiyem polisajla daha iyi sonuç alındığı söyleniyor. Tapatalk kullanarak iPhone 6 S aracılığıyla gönderildi
Aman hocam ,ağzından yel alsın , bir kaç gün güneş görelim. Tapatalk kullanarak iPhone 6 S aracılığıyla gönderildi
@Asel & Kaan Efe Abi çok güzel görünüyor. Ayrıca tebrik ederim. İyi sabır var sende. Ben bu kadar uğraşmazdım galiba.
Ne yapalım hocam işte , zengin parasıyla , fakir arabasıyla uğraşırmış , bizimkide o hesap. Tapatalk kullanarak iPhone 6 S aracılığıyla gönderildi
Abi Erzurum'lu ne yapsın? Güneşe kızıyor Erzurum'lu. " Ey güneş! Hep Antalya, Mersin, Urfa... Birazda bizi ısıt. Buraya sadece ışığın geliyor. Sıcağını hiç görmedik."
Yazın da Adanalılar güneşe mermi sıkıyorlar bunalınca , o zamanda sizden yana mübarek. Tapatalk kullanarak iPhone 6 S aracılığıyla gönderildi
Abi eline sağlık. Keşke mavi şişede olanı alsaydın. Sana tavsiyem mavi olandan da 1 tane sipariş ver. Yaz sonu da onu uygularsın. Bende 2 tane yedekte bekliyor. Daha önce nasiol zr53 kullandım. O bundan daha kaliteli. Ama bu paraya bu parlaklık çok iyi. Su akıp gitmiyor. Pasta-cila varmış gibi boncuklar oluyor. Bir daha ki yıkamada yada yağmurda izlenimlerini paylaşırsın.
Hocam ben de tavsiye üzerine almıştım , alan arkadaş bana link vermişti , bu renk farkını tam olarak bilmiyordum , ileride dediğiniz gibi düşünüyorum. Videosunda su tutunca ,hemen hemen tamamı kaportayı terk ediyor , bir kaç boncuk kalıyor. Tapatalk kullanarak iPhone 6 S aracılığıyla gönderildi
http://www.detailturkey.net/ Bu foruma üye ol bence abi. Ben buradan görüp aldım. Hatırladığım kadarıyla siyah alanlardan birkaç kişi memnun değildi.
Hocam bu gün bayağı yol katettim yağmurda , dönüşte çektim fotoları , sizce bizim Çin seramiği nasıl ? Tapatalk kullanarak iPhone 6 S aracılığıyla gönderildi
Abi öncelikle eline emeğine sağlık. Bizim arkadaşlar bu tür uygulamaları kapalı otopark veya avm otoparklarında yapıyordu. Sıcak ortam olması gerekliymiş sanırım. Umarım istediğin sonucu elde edersin. Aracına da maaşallah diyorum,kazasız belasız.
Abi emeğine sağlık ama uygulamada hatalar olmuş, son fotolardaki boncukların düzensiz olması da bunun göstergesi. Özet geçecek olursam; -Kapalı, rüzgar olmayan yerde uygulanmalı. -O sarı bez asla arabanın hiçbiryerinde kullanılmaz(çamurlu motorda da istenen gibi temizlemez). Seramiği düzgün silmez boyayı çizer üstüne -Mikrofiber bez olmazsa olmaz -Eğer fiyatı ve etkisi çok daha yüksek bir ürünü bu şekilde uygulasan puslu/buğulu görüntü ile eskisinden kötü olabilirdi, yanlış seramik pişman edebilir, öncesinde bolca araştırma ve video izlemek vs gerekli. Sağlam bir korumada boncuklar şöyle olur
Abi selam. Aslında bunu uygulamak için aracın çiziklerden pasta ile arındırılması gerekiyor. Her şey yapıldıktan sonra İPA(izopropil alkol) ile zeminin yağlardan temizlenip, seramiğin uygulanması gerekiyor. O zaman felaket parlak ve su tutmayan, uzun ömürlü bir seramiğin olur. Bu da iyi ama sorun yok abicim Normalde batırması lazımdı birinin. O bez olmamış ama malesef.. Mavi şişe ve Siyah şişe olayları şu, Mavi ilk çıkanı, siyah sonradan çıkan ve geliştirilmişi. Testlerde Siyah da aynı Mavi de ama dayanım olarak Siyah daha uzun dayanıklıymış içinde ki seramik(SiO2) oranı daha yüksek olduğundan.
@Köksal , @emirhancakir , uygulama yaptığım gün , günlerdir yağan yağmur sona ermiş , tek bir toz uçuşmayan temiz dingin ve 16 derece güneşli bir hava vardı. Görüntülerdeki sarı bez , hanımların mutfakta kullandığı bez zaten ilk sürdüğümde sarı bir tüy yapıştı yüzeye ve hemen attım , o ilk işlemin başından sonuna fiber bez kullandım. Diğer açıdan , arabama bir kaç gün önce kil uygulaması yapmıştım , kilden üçgün sonra cilalı şampuanla yıkadım , kuruladım 3 km sonra eve getirip , tekrar durulayıp kurulayıp güneşte bir süre kurutup uygulamaya başlamıştım. İşlem bittikten sonra elimi dayadığım yerlere tutunamadım ve elim kaydı. Bu durumda yüzeyin bana göre kayganlığının iyi olduğunu düşündüm. Ancak kapalı ortamda , tüm alt yapı hazırlığı yapıldıktan sonra ve polisajla yapılınca çok daha iyi olacağını biliyordum. Hala da aracımın üzerine elini koysan kayarsın , bir toz parçacığı bile tutunamadı günlerce ancak bu gün yağmurda çokta başarılı olmadığını gördüm aslında. Bu ilk uygulamamdı sonraki uygulamada eksiklerimi tamamlamaya çalışacağım inşaallah. Değerlendirmeniz için teşekkürler. Tapatalk kullanarak iPhone 6 S aracılığıyla gönderildi