Merhaba arkadaşlar. İzmirden aranıza yeni katıldım ve bu günlerde karşıma çıkan sorunla ilgili fikirlerinizi ve çözümlerinizi bekliyorum. Aracım 1.4CRDİ 2014 model İ20 Troy Aracımının sorunu şöyle; 1-Kontak anhtarını takıyorum.Kontağı çeviriyorum.Abs lambası sönüyor kontağı çeviriyorum.Tık yok. 2-Kontağı kapatıyorum tekrar Kontağı çeviriyorum.Abs lambası sönüyor kontağı çeviriyorum.Tık tık tık diye ses geliyor lambalar yanıp sönüyor yok ama yine çalışmıyor. 3-Kontağı tekra kapatıyorum tekrar Kontağı çeviriyorum.Abs lambası sönüyor kontağı çeviriyorum.Bu kez normal çalışıyor. Bazen 4*5 kez denediğim oluyor çalıştırmak için.Hafta sonu servise gideceğim ama sizlere danışmak istedim başından böyle bir sorun geçen varmı? Forumu aradım ama benzer abir arızaya raslayamadım. Herkese kazasız keyifli sürüşler...
Bu gün sabah hiç çalışmadı Hyundai yol yardım aradık ve En yakın yetkili yol yardım geldi aküye takviye yapıp servise götürdü.Sorunun Akü kaynaklı olduğunu söyleyerek Yeni akü ile değişim yaparak teslim ettiler.Akünün 2 yıl garantisi geçtiği için 271TL değişim yaptılar. Herkese değerli yorumları için teşekkür ederim. Keyifli sürüşler...
Bu problem aracın anahtarı tanınmamasından kaynaklanıyordur.KKontağı açtığında sol üstte anahtar simgesi çıkar eğer bu simge yanmadan çevirirseniz araçcçalışmaz. Yedek anahtarinla dene bence akü ile ilgili bi durum ddegildir. Diye düşünüyorum.
@togitogi Turgay Bey aynen benim de başıma geldi sıfır aracın tam da 2 senelik garanti hikayesinin birazını aştıktan sonra soğuk günlerde kıy kıy aynı esnada bilgisayar ve ikaz ışıkları yanıp sönerekten durum güncellemesi yaptı .
Ben de aynı problemi ara ara yaşıyorum. 15000 bakımında durumu söyledim ama net cevap alamadım. Anahtatı takıp stand by konumuna getirince inceden bir uğultu sesiyle beraber devir göstergesi 1 in üzerine geliyor ve kontağı çeviriyorum(anahtar göstergesi de yanıyor) tık yok. Kontağı kapatıp biraz bekliyorum sonra tekrar deniyorum yine aynı. Bazen de çalışıyor. Anlamadım. İşin garibi hunko da bu işi çözemedi. Var mı başına gelen. İ20 2015 style1.4 dizel Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi