Arkadaşlar merhaba aracim i20 2012 model 1.2 akuden güç kablosunu geçirçek delik bulamadım bilen varsa yardimci olurmusunuz fotoğraf atarsanız daha iyi olur benim için
konsoldan gecirmek cok zor ama gecirecek delik varsa motorun sol üst tarafindan kaportadan gecirerek ön kapinin arasindan alip asagidan iceri gecirebilirsiniz.
Konu guncelll banada cok lazim bass anfi hersey tamam sadece akuden guc almak icin kablo cekmem gerekiyor ama motor kisminda delik olmadigi icin içeriye cekemiyoruz kabloyu oto teyipciler sirf kablo sistemi icin 100 lira istiyorlar, bende ogrenciyim bi tek kablo gecirmek icin 100 liraya aciyorum. Bilen varsa soylerse cok sevinirim..
arkadaşlar i20 yi hiç yakında inceleme fırsatım olmadı fakat eram varken gaz pedallarının arkasında kalan siyah bir kapak vardı iki civata tutuyordu onu sökünce içerden motor bölümüne giden kablo bağı çıkıyordu karşımıza onların arasından iteleyerek motor tarafından çekmiştim kabloyu.o kısımları iyi inceleyin muhtemelen aynı olmasa da benzer bir kapak vardır onu çıkarınca kablo bağı var ise takip edin kaput içinden de görünüyordur en doğru ve sıkıntısız yer burası. Not : son sattığım linea aracımda böyle bir yer yoktu fakat kaputu açma telini takip etmiştim ön cam altında sileceklerin alt tarafından kaputa giriyordu aynı yolu izleyerek güç kablosunu hatta cruise control yapmıştım onun beyine giden kablolarını da aynı güzargahtan geçirmiştim sorunsuz kullandım satana kadar.
Bilgiler icin tesekkurler baya ince yerlerden gecirmissiniz kablolari kaputun ordan bide pedallarin orayi tekrar inceleyeyim ben
dışarıdan görünecek şekilde kapı aralarından geçirmenizi tavsiye etmem herhangi bir darbe alabilir kablo kırılabilir dışı çatlayabilir su değebilir vs.en güvenli yöntem orjinal kabloların yanlarını kullanmak