Merhabalar, 2011 model i20 Troy 1.2 Team modeline sahibim. Aracı Mayıs ayında ilk sahibinden satın aldım 98.000 km'de. Araçta herhangi bir kaza, boya vs bulunmamakta. Yaklaşık 2 hafta önce paneldeki airbag lambası yanmaya başladı. Araç daha önce kaza yapmadığı ve airbag açmadığı için bağlantılardan birisi mi çıktı diye şüpheleniyorum açıkcası. Olası ihtimaller sizin gözünüzde nelerdir? Hafta içi sanayiye götürüp baktırmayı düşünüyorum ancak o zamana kadar daha önce yaşayan varsa bu durumu ne tarzda bir yol izlendi merak ediyorum.
Kemer sargısında,direksiyon altında ve koltuk altında bağlantıları var. Koltuk ileri geri alındı ise veya direksiyon yüksekliği değiştirildi ise soketlerde temassızlık oluşmuş olabilir. Bir diğer ihtimal ki benim aracımda da vardı, airbag sargısı bozulmuş olabilir.Kesin olarak bilgisayara bağlayınca sorunu öğrenebilirsin.Benim aracımda sargı bozuktu,orijinali ile değiştirdim. 550 tl gibi bir ücret ödedim yanlış hatırlamıyorsam. Forumdan birkaç arkadaş yan sanayi olanları da iş görüyor demişti.Hatta sargı tamiri yapan yerlerde var ama ne kadar sağlıklı oluyor bilemiyorum. Geçmiş olsun.
Merhabalar, servise götürdüm ve dediğiniz gibi zemberek sıkıntısı varmış ancak bir problem yaratmaz dedi usta. Airbag çalışıyor mu acaba bu durumlarda? İş arasında götürdüğümden sormayı unutmuşum.
Çalismaz degistirin. Normal parcacilarda da bulup bir wlwkteikciye taktirtabilirsin. Direksiyonun icinde.