Abiler kardeşler merhaba aracı alalı yaklaşık alalı bir ay oldu ilk haftalarda ortalama yakıt tüketimi 5,7-6 lt civarındaydı bir kaç saatliğine arabayı emanet verdim birine geldiğinde yakıt tüketimi 18 litreye yükselmişti o günden beri devir 3 ü 4 ü geçmeden kullanıyorum ama ortalama yakıt tüketimi bir türlü 7.9 un altına düşmedi sebebi nedir sizde neden böyle olmuştur normal mi bu yakıt tüketimi
Sebebi verdiğin kişi Allah ne verdiyse basmıştır gaza. Böyle bir durumda yükselir baya. 6.2de verdiğim yetkili bayideki arkadaş ile 15 dk sürüşten sonra 9da aldım. Sonrasında sıfırladım ama tekrar değeri almam zaman aldı. Sıfırlayıp denediniz mi?
Yol gittikce ortalama düşer ama sizin ilk ortamaya gelmesi zor. Çünkü yüksek ortalama var onunla da hesaplama yapıyor. Benim araçta şehir içi 11 litre görünüyor. Şehir dışına çıkınca 6-7 arasına gelince ortalama 8 altına düşüyor. Zamanla düşer ama yapılan yola bağlı tabiki. En mantıklısı sıfırlayıp deneyin bir süre.
Araci kimseye emanet vermeyin sorun bu ise şükredin kullandıkça normale döner siz normal kullanın aynı değeri bulursunuz