@cenkerdemir bi fikir verirmisin. sağ ön kapı sol ön kapı dada çok az ses var tak tuk diye... açıp kaparken bu neden olmuş olabilir ?
yağsız kalmış gibi o kısma baksana yağ varmı genelde oraya gress yağı sıkarlar sarı arap sabununa benzer bence bir yağla gene devam ederse o zaman geçerken servise uğra yıkamacılar basıyorlar suyu yağ gidiyor suyla birlikte
ben tüm kapılara spreyi bastım bir sürü... sesleri kesildi gibi bu kapıdada bu ses yok ama bi sürtme sesi var sanki kapı kasılarak açılıyor gibi.. dediğiniz yağdanda süreyim biraz o zaman.
kasılma varsa elinle kapatırken hissedersin diğer tarafdaki kapı ile hizasına bak az aşağıda yada yukarıda monte edilmişse ayar ile düzelir
@cenkerdemir dikkatimi bişey çekti şimdi bu arabanın motor kısmını temizlemek için açtığımda farın birinin üzerinde silikon çekilmiş tırnakların olduğu yere diğerinde yok. insan kuşkulanıyor sıfır araba aldım ama ne iş diye ? çok niyetlendim expere götürmeye fırsatım olmadı. içimin rahatlaması için götürücem ama..
Ben getzde aynı gıcırdıyordu wd 40la anca kesildi aradan sıktım kapıyı tutan mrkanizma ozaman kesildi evet arada açıp kullanmak gerekli
kürşat bey yeni eski mi var evdeki kapı bile ara ara yağlanma istiyor araçlar dışarıda güneş altında kar altında kalıyor biz onlara bakıcaz yağını suyunu vericez allah başka dert vermesin geçmesine sevindim.
Ayni olay benimde basima geldi hocam.yikamacilar o kapi araligina tazyikli su tutuyor oda zamanla gicirtiya sebep oluyor.yikamaya verdihinde ozellikle soyle hocam.sebebi bu...
o kapıda yine bişey var ama ben çözemedim. bakalım servisten debriyaj için bi parça bekliyorum. debriyajdada gıcırtı vardı 2 kere yaptılar 3.cü de bi parça gelcek dediler.. bakalım.. onla beraber yaptırırım. ya bazen derin çukurlardan istemeden çok hızlı geçtiklerim oldu diyorum acaba o aralarda kasılma falan mı oldu bükülme faln diye. tamam kapıda gıcırtı geçtide hafif bi kasılma var gibi.. bu arada 3 kapıdanda sonuna kadar açtığımda tık tak sesler geliyor. köküne kadar yağlasamda nafile neden oldu birden bire anlamadım.
Kapının baglı oldugu o askı metal zamanla üstünde toz biriktimi ses yapıyor silip kapıyı kapatın açın silin 3 kere bu işlemi yaptıgınızda o sesi bidaha duymazsınız iyi günler.
Herkes söylemiş zaten ben de söyleyeyim bari wd40sorunu çözecektir. Bence yıkama sırasında sudaki kireç menteşelerde bu soruna neden oluyor. Yıkamadan sonra buraları detaylı şekilde kurulamıyorlar çünkü, ıslak kalıyor.