Merhaba arkadaşlar 2015 model 1.4 dizel jump yeni kasa i20 aracımın km si 170.000 km şu an ankara ata hyundai ile görüştüm servisteki ustaya triger zincir değişim kaç km olmalı diye sordum bana zincirli olduğu için km si yok ancak ses yapınca değiştiriyoruz dedi en son sıvı bakımlarım için kendi ustama 162.000 km de yaptırdığımda trigerde sıkıntı varmı ne zaman değişmesi lazım dedim şöyel bir kulak kabartıp dinledi motoru ses mes yok daha değiştirme dedi normalde 15.000 de bir bakım aralığı ama ben 2 dir 10.000 de bir bakıma götürüyorum km malum yüksek biraz nolur nolmaz diye ve kendimi bildim bileli mobil 1 esp tam sentetik 5w30 yağ kullanırım aklıma takıldığı için sormak istedim hiç değiştirdinizmi siz ?
hic karistirma hocam bin ne zaman sorun cikarsa o zaman degistirirsin cok pahali LYA-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Triger ses yapana kadar kullanilir. 10/15 bin bakimlarinin zamaninda yapilmasi omrunu uzatir. 100.000 de degistirende var. Tammamen aracin bakimi ve kullanimiyla alakali.
konu biraz hort olacak ama bu hafta sonu aracımı bakıma goturecegım bayram ıcınde uzun yola cıkacagım km 171.000 bakımlar benden oncede servis kayıtları var elimde bende hıc aksatmadım 10-15 bin km de bir sıvı bakımları oldu hep aracımı ustama gosterdım bugun tekrar zincir icin tekrar dinledi gerek yok dedi (bariz bir ses yok) ancak ben biraz takıntılıyım uzun yola çıkacağım için bu zincir bu km lerde 170.000 lerde hiç değişmemişse sorun yaşarmıyım ?
Hocam zincir öyle pat diye gitmez korkma kayış gibi değil, ustan sağlam ses yok diyorsa kafan rahat olsun. Bakımını yaptır erkenden son güne bırakma derim.
200-250 bin kmlerde olup hiç zincir değiştirmeyen bir sürü araç gördüm. benim aracım da 153binde, zincir değişmedi. zaten ses de yok.
Ticariden çıkarıp kardeşime verdiğimiz 2012 model İ30 dizel 320.000km de.Hala orijinal devam etmekte ve tık sesi yok.Yağ bakımlarını aksatmadiğiniz ve kaliteli yağ kullandığınız sürece kolay kolay değişimi olmaz.