Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İ20 2014 (pbt) Gaz Yememe Sorunu P0141 P2187

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda Voofear tarafından 10 Haziran 2025 10:03 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. Voofear

Voofear Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ahmet Burak GÜLER
    Yaşadığınız Şehir:
    49-MUŞ
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Aracım: 2014 model pbt kasa 1.2 mpi i20. 237000 km, LPG yoktur.
    Seyir halindeyken bir anda araç gaz yememeye başladı, vites küçülttüm yine gaz yemedi sanki araba boştaymış gibi davrandı. Sağa çektim ve devir saati dalgalanmaya başladı, 750 devir ile 450 devir arasında gidip geliyor, motor çok fazla titriyor ve bir süre sonra araç stop ediyor. Yaklaşık 10 dakika dinlendikten sonra sorunsuz bir şekilde yola devam ettim. Yaklaşık 120 km daha gittim ve aynı sorunları tekrar yapmaya başladı, bu sefer aracı stop etmedim ve boşa alıp birkaç kez gaz verdim ve düzeldi.

P0141 ve P2187 arıza kodlarını vermiş. Birkaç kişi ile görüştüğümde ateşleme sistemiyle ilgili bir sorun olabileceği söylendi. Onun dışında bu arızayı yaşamadan önce de tespit ettiğim bazı sorunlar; egzozdan gelen benzin kokusu, araç soğukken, özellikle de ilk kalkışta ani yüklenmelerde egzozda patlatma. Bujilerimi 20bin km önce değiştirmiştim, markası bosch. Ama bobin ve kablolara hiç baktırmadım.
    Daha önce başına böyle bir arıza gelen var mı? Sizce sorun nedir? Bugün sanayiye gidip buji, bobin ve kablolarını kontrol ettirmek istiyorum. Gerekirse bu 3 bileşeni değiştirebilirim, hangi markaları önerirsiniz?

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,060
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba,
    P0141 o2 ısıtıcı devre arızası için tesisatta kopukluk yoksa sensör değişecek. sıcak motorda tekleme ile alakası yok.
    P2187 rölantide fakir arızası. bu da yakıtla yada enjektörle ilgili. tabii manifoltta hava alan bir yer yoksa.

MAERKEK ve Voofear bunu beğendi.
  3. Voofear

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ahmet Burak GÜLER
    Yaşadığınız Şehir:
    49-MUŞ
    Araç Modeli:
    Sensörü değiştirmiştim, zannediyorum ki sensöre gelen ısıtıcı devre kablolarında bir problem var.
    Ben de egzozdan çıkan benzin kokusundan dolayı benzinin silindirlerden birinde yanamadığını düşünüyorum. Yakıt hattı, enjektör ve manifoldu da kontrol ettiririm, teşekkürler.

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,060
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    eksik ateşlemede farklı arıza kodu testip eder ecu. tabii vuruntu sensörünüz sağlıklı çalışıyorsa.

Voofear bunu beğendi.
  5. Voofear

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ahmet Burak GÜLER
    Yaşadığınız Şehir:
    49-MUŞ
    Araç Modeli:
    Yaşadığım şehirde Hyundai servisi yok, Kia servisi ile görüştüm cuma günü arıza tespiti için aracımı götüreceğim. Arızanın sebeplerini öğrenip buraya yazacağım.

MAERKEK bunu beğendi.
  6. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,060
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Arıza kodları direkt yaşadığınız sorunla alaklı değil gibi, muhtemelen krank sensörünüz problemli. sonucu yazarsınız.

Voofear ve MAERKEK bunu beğendi.
  7. Voofear

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ahmet Burak GÜLER
    Yaşadığınız Şehir:
    49-MUŞ
    Araç Modeli:
    Bugün servise gittim, buji kablolarını çıkararak test ettik, 3. silindirin ateşlemesi diğerlerine göre çok zayıf. Servis müdürü öncelikle buji kablosunu değiştirmeyi, sorun çözülmezse bobini değiştirmeyi önerdi. Parçaları Kia servisi bulamadı, benden Hyundai servislerini arayıp parçaları temin etmemi istediler. Mutlaka orijinal parça kullanmam gerektiği önerildi. O yüzden ben de bana en yakın Hyundai servisine parçalar için mail attım haber bekliyorum.

Bu Sayfayı Paylaş