Merhaba değerli hyundai kullanıcıları. i20 2014 cvvt aracımın şanzımanında yağ sızıntısı var ve işinin ehli bir ustaya göstermek istiyorum. Araç yokuş çıkarken 1 viteste gayet diri bir şekilde çıkarken vites 2 ye geçince sanki vites boştaymış gibi güçten anormal bir şekilde düşüyor bazen yarı yolda kalıyor ilerlemiyor. motor devri 4000 5000 e kadar çıkmasına rağmen araba gitmiyor. 2 hafta öncesine kadar gazı köklediğimde vites 1 e geri geçiyor ve muazzam bir şekilde çıkıyordu. Aracımı bir ustaya göstermek istiyorum. Avrupa yakasında önerebileceğiniz işinin ehli bir usta var mı acaba?
Sanzimanda soru oldugunu nereden cikarttiniz? Bence baski balatasi bitmis ve krank kecesi motor yagi sizdiriyor baski tarafina. Hor kullanilmis bir arac tahminimce, gerci sahibinin tarifide o yonde. MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mesele biraz karışık aslında, özetle aracı yeni aldım ve ağır hasar kayıtlı çıktı dava açtık. Daha önce şanzıman işlem görmüş. dava sonuçlanana kadar kullanma hakkımız olduğundan şanzımandaki sıkıntıyı gidermek istiyorum. Daha sonra bu masrafları karşı tarafa bildirip iade isteyeceğim.
geçmiş olsun. mesele anlaşıldı. yoksa o yaşta şanzuman problem çıkarmaz. darbe almıştır muhtemelen. yetkili servis öneririm bende. hem mahkeme olaylarına gireceksiz. mahkeme yetkili servisi daha ciddiye alır diye düşünüyorum. bu arada almadan 5664 e sms atmışmıydınız. hasarsız fiyatına mı aldınız arabayı.
Tüketici mahkemesine başvuruyu yaptık aldıktan 1 hafta sonra. Daha sonra savcılığa nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusunda da bulunduk. Şuan beklemedeyiz.Arıcı almadan önce tramer kaydını sorguladık. Malesef sigortaya veya kasgoya bildirilmeden araç işlem görmüş. Tramerde kaydı 3500 tl falan görünüyor. Böyle bir durumla karşılaşan veya karşılaşabilecek olanlara bazı bilgiler vermek istiyorum. Öncelikle aracı piyasa fiyatından daha ucuza almanız hasarını size bildirme yükümlülüğünü satıcıdan kaldırmıyor. Aracı yarı fiyatına bile almış olsanız hasar alıcıya bildirilmek zorunda. Bildirilmediği taktirde dolandırıcılık suçu vuku bulmuş oluyor. (Yeni kanuna göre satıcı aracın hasarlı olduğunu bildirdiğini kanıtlamak zorunda ve siz hasarı varmı diye bir soru yönelttiğinde karşı taraf lafı değiştirse veya suskun bile kalsa yine suç vuku bulmuş oluyor araştırmalarımıza göre) Kişi internete ilan verip aracın hasarını bildirmeden satarsa bu nitelikli dolandırıcılık suçuna giriyor ve cezası aracın satış bedelinin en az 2 katı para cezası ve 5-10 yıl hapis cezası alıyor.
Foto atarsaniz iyi olur ama dedigim gibi krank keçesi olma ihtimali yuksek. MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi