Merhabalar, dun 2014(eski kasa) aracimin bilgilerini vererek haramidere erdemirlerden fiyat istedim , standart 60bin bakimi icin 940 tl fiyat verdiler, ekstra degisecekler fiyata dahil degilmis. Bana biraz fazla geldi, sizce normal mi veya baska bir servis onerirmisiniz?
Standart derken sadece yağ filtre değişminden bahsediyorsunuz heralde eğer öyleyse iki katı fiyat çekmişler Benim arkadaşım ix35 için malatya da standart bakıma birkaç ay önce 400 TL verdi başka arkadaş i20 2014 model için Balata falan değişimi içinde 600-700 TL gibi birşey ödedi.bence standartsa 500 bile fazla
İnsaf be servis. Allah sabır versin serviscilere. Kral yağ 4 lt 100 lira maksimum. Filtre seti taş çatlasın 100 tl. Bunlar abartı fiyatlar. 60 bin bakımında balata kontrolü v kayış kontrolü yapılır. İki kağıt filtreye servet vermeyin.
60 bin bakımında benzinli araçlarda yağ, yağ filtresi, hava polen filtresi haricinde 80-90 lira değerinde ki benzin filtresi değişiyor... onun haricinde değişen bir şey yok... 940 lira çok fazla... Yağı 70-80 liraya alsanız filtreler hava-yağ vs. 50-60 tutsa işçilik 20 lira 200 lira bulmadan yağınızı ve filtrelerinizi değişirsiniz... Servise bence içeriğini ve kalem kalem fiyatlarını sorun... bazıları gerekli olmadığı halde buji değiştirir fren balata değiştirir ki 4 teker için 500 lira tutar bu değişim de ... motor soğutma suyu değiştirir... bence içeriğini sorun... kalem kalem de fiyatlarını söylesinler...
Hyundai'nin sitesindeki yeni yayınladığı bakım fiyatları tablosunu inceleyin : http://www.hyundai.com/tr/tr/Services/Maintenance/PeriodicalMaintenancePeriodsandPrices/index.html Tabloda yazan rakam 894 TL. Kaldı ki serviste indirim ile daha da düşmesi lazım iken bu arkadaşlar bindirim yapmış. Erdemir'den vazgeçin bence. Daha önce forumda da yazıldı. Şikayetçi olan kişi sayısı çok fazla. Avcılar-Beylikdüzü tarafında ikamet eden arkadaşlar mecburen gidiyor ama ben size alternatif olarak ikitelli Hyundai Aşiyan yetkili servisini tavsiye edebilirim. Telefonları internette var arayın görüşün , danışmanlardan Orhan Bey miydi Osman Bey miydi tam hatırlamıyorum adını ama oldukça ilgili. Ben angarya şeyler için bile arasam yardımcı oluyorlar. Yaklaşık 1 ay önce arkadaşım Blue aldı. Aşiyan dan 90.000 bakımı için fiyat aldım , tabloda yazan rakamın aşağısına düştü indirim yaptı. Ayrıca kalem kalem açıkladılar yapılacakları. Blue için 90.000 DPF temizliği yapılıyor özel cihazlar ile. Belki 60.000 km'de de yapıyorlardır. Kullamım kitapçığınızda 60.000 bakımı içi ekstra bişey göremedim ben. Sadece rutin bakımlar var , kayışlar bile değişmiyormuş. Benzinli i20 olsaydı bakım fiyatları daha da düşecekti , 600 tl civarı bişey tutacaktı. Tabi konumuz benzinli değil dizel motor. Ayrıca garantiniz devam ediyor galiba , bence sanayiye bu aşamada bulaşmadan servis ile devam edin.
Merhaba bende bugun Haramidere 1.2 style yeni kasa arabami 30 bin bakima soktum 490 tl para verdim.Standart bakim harici fren yagi degismis.Bence fiyatta bir yanlislik var.Biraz bastirirsaniz indirim yapiyorlar.
Merhaba arkadaşlar bakım yapıldı. Erdemirde yaptirdim fiyati 800 tl ye kadar indirdik, bi arkadas aşiyan servisi onermisti, malesef oda 960 tl gibi bi fiyat vermisti. Degisen parcalari yazicam fakat bir sorunum daha var, V kayış seti ve silecekleride degismek gerekiyormus sileceklere toplam 300 tl, kayışada iscilikle beraber 1400 tl gibi bi fiyat çıkardılar, ben de kabul etmedim diger parcalar degisti bunlar kaldi, internette biraz arastirdim bu V kayışı fiyatlarini fakat 80 tl gibi fiyatlar görünüyor, acaba yine yetkili servis abartısı bir fiyatmi var daha once degisen oldumu cevaplarinizi bekliyorum. Aracım dizel onuda belirteyim. Degisenler Yağ boşaltma tipasi Yakit filtresi Yag filtresi Hava filtresi Fren balata temizleyicisi Cam suyu Fren hidroli yaği Polen filtresi Hava filtresi kapagi Motor yaği Atik filtre yonetim bedeli Periyodik bakim isciligi
60.000 binde, bezin pompası filtresi, fren hidrolik yağı ve dış kayışlar da değişiyor. (Klima ve V kayışı ). SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yağlı filtreler, Yağlı bezler, Yağlı eldivenler vb. malzemeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kontamine Atık sınıfına dahil edilir... Bu malzemeler çimento fabrikaları yada benzer işletmeler tarafından alınır enerji elde etmek için yakılarak bertaraf edilir. Firmalara geri dönüşüm yapılacak malzemeler maliyet yükü olduğu için bunun bedelini müşteriden alırlar... Doğru mu bence değil ama oluyor... Benim 1. bakımda bununla karşılaşmıştım sonraki bakımlarda böyle bir fiyatlandırma yoktu...
Sizinkisi dizel bendeki benzinli 60000 bakımında bunlar yapılmamıştı... Hava filtresi kapağı nedir ? kırıldı mı ki değişiyor ? kırıldı ise siz mi kırdınız onlar mı ? Örneğin fren hidroliği i ben hiç değiştirmedim... Yakıt filtresini de km henüz 60000 e gelmediği için kalsın demiştim 89 liraydı... önümüzdeki günlerde 75000 bakımına gireceğim... şu anda 63000 e yaklaştı... ekstra olarak önceki bakımda değiştirmediğim benzin filtresini değiştireceğim... V kayışı ve fren hidroliğini soracağım... V kayışı için 1400 TL ne demek yavv... Triger bu kadar tutmuyor bence fazladan SIFIR koymuşlar... işçilik dahil 94 TL... web sitelerinde yazıyor... Kayış paketi işçilik dahil i20 için 94 TL... Tabi garantisi biten araçlar için geçerlidir diyor... Bakalım bende bakıma gittiğimde paylaşırım yapılanları...
merhaba..2015 i20 ile 2. Yıllık bakıma girdim geçtiğimiz şubatta..490 tl fiyat verdiler kağıthane elmas otoda..bizimki bile bile lades satarken servis bakımlı demek için yoksa yapılanların o kadar tutmadığı aşikar..
Fiyati 3,50 tl yaziyo. Ne oldugunuda i20troy arkadasimiz aciklamis tesekkur ederim kendisine. Hava filtresi kapaginin fiyatida 5,36 tl gozukuyo. Bende aracı yeni aldım ve aldiktan sonraki ilk bakimini yaptirdim bir sonraki bakimlarda bende gereksiz gorduklerime degismesin demeyi dusunuyorum. Belki bazıları gereklidir ama bazi parcalarida saglam olsa bile servisin standart olarak değiştiğini dusunuyorum.