Selamlar arkadaşlar.. Aracım i20 2013 model jump pakettir. Alalı 1 hafta oldu ve işten güçten bugün bakma fırsatım oldu yakıt ortalaması 7.3 lt gözüküyor. Bi anormallik yok mu sizcede? 4.2 lt ortalama diye biliyorum fabrikasyon hadi 5 lt olsunda 7.3 lt baya çok geldi bana.. Sizce neyden kaynaklanır bu durum.. Devirsiz kullanma klima vs gibi şeylerden olur mu yada hava filtresi falan mı değişmek gerekir yeni olduğundan araç bunlar ne durumda hiç bilmiyorum.
Sıfırlamadım sanırım. Araç yeni ve yeni alışıyorum. Sıfırlama nasıl oluyor ? Sent from my iPhone using Tapatalk
Sıfırladım ve biraz yol yaptım 10.3 lt diyor bi anormallik kesin var Sent from my iPhone using Tapatalk
Kontak açıkken , trip tuşu ile yol bilgisayarındaki bilgileri biraz uzunca basarak sıfırlayabilirsiniz , o dediğiniz değer ortalama bir değerdir , baz aldığı çok kötü bir tüketim anı değerini de içinde barındırdığı için 7,3 lt gibi bir değer vardır , aynı araçtan bende de var şehiriçi 5,8-6,4 arası şehirler arası , bölünmüş yol+otoban 4,6-5,2 arasında. Bunun dışında., klima on/off , devirsiz kullanım, yüksek hız , filtrelerin durumu , lastik havaları da etkili olur. Ayrıca aracınız hayırlı olsun , siz araca , araç size alışana kadar böyle değerler olabilir. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
Hyundai az yakıyor bu bilinen bişiy yanlız acaba benim araçta mı sıkıntı var dedim. Bayramda istanbul - tekirdağ arası 220 km yol yapıcam ozaman anlaşılacak sanırım sonucu yine burdan paylaşırım. Sent from my iPhone using Tapatalk
araciniz. 1.2 mpi ise normal sayilabilir. lakin 1.4 crdi ise normal degil. yalniz hyundailer seri araclardir. bu yuzden diger rakiplerinden az degil birazdaha fazla yakar. .enaz yarim lt fazla... yakit verisini yol bilgisayarindan aliyorsan .biraz duz yolda pc sifirla ve biraz uzun yolda dene dur kalk trafigi olmayan biyerde.
Tekirdağ 120 km yol yaptım 6.7 lt yaktı.. Anlamadım bundan bişiy yağ ve hava filtresini değiştiricem istanbula döndüğümde bu tüketim normal değil Sent from my iPhone using Tapatalk
Devirli kullanmaya özen gösteriyorum. Ama hyundai 'da bu vites geçişlerinde sorun var heralde araba daha 2 'yi bitirmeden 3 istiyor 3 bitmeden 4 'e at diyor sonra boğuluyor yoluna göre.. Sizdede var mı böyle bişiy ? Öteki türlü devri kendim ayarlayıp vites geçişi yaptığımda sorun yok Sent from my iPhone using Tapatalk
aracın ideal devri 2500. fazlasında da azında da fazla yakması normal. bir de vitese geçirdikten sonra hareket halindeyken, gaza fazla basarsanız o da etki eder. ben i30 crdi ile (yoluna göre) uzun yolda 4.3 lt yi gördüm araç dolu klima açıkken. sizin i20 ile o değerleri görmeniz sizin kullanımınızdan da kaynaklanabilir.