Merhabalar arkadaşlar iyi günler bugün aracımı benzin pompası değişimi ve egzoz katilazor sistemi değişimi için tamire verdim araçtan hiç anlamıyorum denilecek kadar birisiyim hiç ilgim yok bilgim yok fakat bana usta arayıp aracın conta yaktığını söyledi ve yapılması için 70-80bin kadar masraf olacağını söyledi ne olduğunu ne bittiğini anlayamadığım için çözüm arıyorum ne yapmalıyım ne etmeliyim bilmiyorum 1 sene önce ilk arabam olarak aldığım araçtan böyle bir sıkıntı yaşıyorum ne yapmalıyım bilmiyorum bana akıl verebilecek birisi var mı ne kadar doğru o dediği de bilmiyorum anlayamadığım için cevap veremiyorum bu durum için o kadar gücüm yok ona verebilecek paraya nişan arifesindeyim çok fazla borç yüküm var ne yapmam gerek bilgisi olan var mı acaba ?
Conta yakmış ise sizin egzozdan su buharını görmeniz gerekiyor . Su kabında eksiltme olmalı Rektefiye yapacak . Silecekler çalışmıyor motor inecek . Ustam var benim de ona gidecem de geç . Yaptırma bu zamana kadar conta yanık olsa binemezdin zaten. Hangi ildesin ? Tavsiye verecekler olabilir.
Conta testi vs yapılmalı aracın su eksiltmesi gerekir , tek bir ustanın sözlü teşhisine güvenmeyin , daha detaylı kontrol yaptırın , ustanın bahsettiği meblağ oldukça yüksek. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Su da hiç eksilti yok sileceklerim çalışıyor 15-16 aydır biniyorum hiç bir durum olmadı araç LPG’li benzin geçişlerindeyken araç gaz yemiyordu o durum için gittim bana bu söyledi İstanbul’da yaşıyorum
Başka yerlere göstereceğim aracım orada yarın başka yerlere göstereceğim pek birşeyden anlamıyorum araştırıp bir şekilde yardım almaya çalışıyorum teşekkür ederim
Hocam su eksiltmeden kastım cam yıkama suyu değil , radyatör ve radyatöre hortumla bağlı yedek su deposundaki suyun miktarından bahsediyorum. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hiç bir bilgim yok anlamıyorum o kadar yani demesine göre bana radyatör de boru da şişlik gördüm baktım radyatör de yağ olmuş sonra yağ kaçağı var conta yakmış dedi şaşırdım kaldım öyle
Hocam bu konularda tecrübeli olmadığınız anlaşılıyor ( normaldir , hepimiz düşe kalka öğrendik ) Sanayilerde ilk arabasını almış tecrübesizlere her şeyi yüklemeye çalışırlar , derinlemesine araştırmadan arabana dokundurtma. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yağ eksiltme var mı ? Senin araçta sulu yağ soğutucu radyatör varsa patlamış olabilir . Komple rektefiye istemez ki . Sen Tuzlada İsmail usta var . Youtube kanalı da mevcut . Ona da gidebilirsin adresi vs bilmem. @SynysterGates arkaşımız blue kullanıyor. Belki önereceği vardır