Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i20 1000 Km Bakımı

'İ20 Forum - Club' forumunda s4hacioglu tarafından 19 Kasım 2015 tarihinde açılan konu

1. s4hacioglu

s4hacioglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Samet Hacıoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Arkadaşlar i20 için yakın zamanda 1000 km için bakıma gideceğim. Yaptıranlar deneyimlerini paylaşabilir mi?

Birde İstanbul Avrupa yakası için servis tavsiyesi alayim.

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Sadece kontrol edip bakacaklar. :)

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cenker_baba bunu beğendi.
  3. kursat52

kursat52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    181
    Ad Soyad:
    kürşat gagıloğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Ben 2500 km yi devirdim ama hiç bi yere gitmedim bi sakıncası varmı ? Kimse getir falan demedi ne zaman 15000 km görürsen o zaman getir dediler....

Son düzenleme: 19 Kasım 2015
  4. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Aracımı aldığımda 3000 km ücretsiz kontrol bakımına gelmem gerektiğini söylemişlerdi. Geçtiğimiz ay götürdüm. Yağ-su eksiltip eksitmediğine, lastik basınçlarına baktılar. Cam suyunu tamamladılar. Far, sinyal, silecek, cam otomatiği vb tüm elektrikli zımbırtılara baktılar. Ücret almadılar. Yarım saat sürdü.

5. zemburak

zemburak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Burak
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    yeni arabayı ilk 1000 km den sonra yağ değişimi için götürmek gerekli diye biliyorum. Her ne kadar 15000 km lik yağ koyulsa da, ben her 5000 de bir arabanın yağ ve yağ filtresinin değiştirilmesi taraftarayım. En azından 15000 km ye kadar böyle yapılmalı diye düşünüyorum. Sebebine gelince(onno ustadan okudum) yeni motorların alışma sürecinde bazı metal parçacıkların oluşma ihtimaline karşı ilk 1000 km den sonra ve her 5000 km den yağ değişimi önermiş.

Ustalar daha iyi bilir. Doğrusunu bilen varsa lütfen bizi de aydınlatsın.

6. alphan59

alphan59 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    118
    Ad Soyad:
    Alphan SIYLI
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    3,000 km veya 3 ay kullandıktan sonra serviste check-up yapıyorlar yani yağı suyu vb kontrol edilip aracın fabrikasyon bir hatası var mı diye bakıyorlar. yağ değişimi olmuyor ve kontrol ücretsiz.

7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    ilk 5000km boyunca kendi kontrolünüzü kendiniz yapın, illa ki servise bunun için gitmeye gerek yok bence, motor yağı seviyesi, fren ve direksiyon hidrolik seviyeleri, soğutma suyu seviyesi, kayış gerginlikleri, ön düzen durumu, farların sinyallerin stop lambalarının yanıp yanmadığı elektrik aksamının komple çalışır halde olması, farların yükseklik ayar seviyeleri, el freninin tuttuğu diş sayısı, pedal boşlukları, direksiyon boşluğu motor etrafında sıvı kaçağı olup olmadığı, lastik havaları vs. vs. Abartı değil 5 dakikalık iş bunların hepsi.

Bunlar kullanıcı tarafından sadece elle ve gözle kontrol edilebilen kolay şeyler, zaten serviste 1000km deki arabayı kontrol etmek için arabanın herhangi biryerini sökmezler:)

Kullanıcının arabasıyla arasındaki duygusal bir bağdır bu işlemler, aynı üstü gece uyurken açılan ve üzerini örttüğünüz çocuğunuz gibi düşünün:)

Arabayı sıfır alırsınız ilk kontrol için servise de götürürsünüz ve ilk 1000km içinde hiç sorun çıkmayabilir, ancak mesela diyelim ki 1500-2000km de ufak bir problem çıksa bu problem daha da büyüyüp yeni arabayı komple mahvetmeden onu bulmak en iyisidir, fabrikasyon olarak yada galeri çıkışı yağ filtresi iyi sıkılmamış olsa motor yağsız kalmadan yada bütün motor havuzunu yağ içinde bırakmadan bunu halletmek paha biçilemez birşey, problem olduktan sonra garantiden ücretsiz onarım yaptırsanız dahi illa bir arabadan soğuma olayı olacak çünki. Günlük bakım önemlidir bu yüzden. 3000-5000km ye bağlı kalmamak lazım zaten günlük bakım çoğunlukla kullanıcının kendisinin hallettiği bedavaya yapılan bir işlem:)

8. s4hacioglu

s4hacioglu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Samet Hacıoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Oldukça fikir sahibi oldum.

9. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Az önce servisi aradım. "4500km deyim, rodaj süresince oluşması muhtemel parçalar nedeniyle yağ ve yağ filtresi değiştirmek istiyorum" dedim. Gerek olmadığını, Shell'in özel katkılı bir yağını kullandıklarını ve 15bine kadar yağ değişimi yapılmadığında şimdiye kadar bir sorun yaşamadıklarını ilettiler. Yine de fiyat istedim, Shell 5-30 tam sentetik yağ, filtre işçilik dahil 180-190 tl fiyat verdiler. "Antalya için 5 ok de 30 az değil mi?" dedim. Bir şey olmaz dediler. Garip...

10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aracınız için 5-30 uygundur, ilk 1000 ya da 5000 kmde yağ değiştirmek de gereksizdir.

o motorlar hangi şartlarda test ediliyor bir bilseniz,

bir yağın bir otomobil markasının modelinde uygunluk alması için yüzlerce bazen binlerce saatlik testler yapılıyor. hem de çok çeşitli iklim koşullarında araç tam gaz zorlanıyor.

boşuna para harcamayın yani, zaten sıfır araba alarak yeterince para verdiniz.

Hakan07 bunu beğendi.
  11. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Konuştuğum servis şefi de "boşuna para vermeyin" dedi zaten sağolsun. Binlerce saatlik/km lik testler yaptıkları doğru tabii ki ama test ettikleri benim aracım değil. Sonuçta aldığımda motor sıfırdı ve alışma süresinde çok düşük bir ihtimal de olsa motor çapaklarını atmış olabilir. 5w-30 yağ aracım için uygun, doğru ama Antalya iklimine uygun mu, onu sorguluyorum. Uluslararası viskozite cetveline baktığımda gölgede 40 dereceyi gören bir iklim için 5w-30 uygun durmuyor. Evet belki 5000 km de yağ değiştirmemenin veya Antalya sıcağında 5-30 yağ kullanmanın etkisini "küt" diye görmeyeceğim ama bu arabayı minimum 8 yıl kullanacağım.

zemburak bunu beğendi.
  12. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yağ numarasında sizin örneğinizde "5" sıfır santigrat derecedeki viskoziteyi belirtiyor. 30 ise 100 santigrat derecedeki viskoziteyi temsil ediyor.

burada motor yağının ulaştığı en sıcak seviye önemlidir. antalya ile erzurum arasında motor yağının çalışırken ulaştığı sıcaklık "çok çok" farklı değildir. bildiğiniz gibi soğutma sistemleri sayesinde motor sıcaklığı beli seviyenin üzerine çıkmaz.

işte bu nedenle, zaten çok yoğun testler de yapıldığı için bu yağ size uygundur deniliyor.

baosavrin bunu beğendi.
  13. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Antalya ile Erzurum arasında motor yağının çalışırken ulaştığı sıcaklık çok çok farklı değil ama aşağıdaki tabloda "Dış hava sıcaklığına uygun vesaire vesaire" diyor. Uzman olmasam da dış hava sıcaklığının motor performansına etkisine inanıyorum açıkçası. 5w-30 için -30 ile 40 derece aralığı verilmiş. Antalya'da 3-4 ay boyunca "gölgede" 40 dereceyi gördüğümüze göre ben arabama 5w-30 yağ koymam. Şahsi kanaatim tabi ama servis yetkilisi de 5w-30 kullanacağız diye ısrar etmemeli.

upload_2015-11-25_9-50-49.png

14. sleepless82

sleepless82 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    hüseyin bayram
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    Aynen 15000de goturuluyor bende simdi goturdum 450tl bakim ucreti